"Партизанов императив - побједа у Нишу!"

Леви бек црно-белих о првим утисцима о клубу, гостовању у Нишу, свом надимку. . .

Фудбал 02.03.2018 | 08:00
"Партизанов императив - побједа у Нишу!"
У финишу прошле сезоне, фудбалери Партизана остварили су у Нишу одлучујућу победу у трци за титулу. Ове зиме, црно-бели одлазе на "Чаир" у ранијој фази првенства, али са идентичном амбицијом, о којој је у среду говорио новајлија шампиона - Слободан Урошевић.

"Још док сам играо у Напретку мечеви против Радничког су се сматрали дербијем. То је увек био тежак противник за Напредак, али је самим тим увек постојао велики мотив за победу. У Партизану је свака утакмица императив и нерешен резултат није добар. Свака екипа са нама игра изнад својих могућности, а Партизан мора да у том ритму буде свако коло", рекао је за клупски сајт дефанзивац који се брзо изборио за место у почетној постави.

"Велика ми је част што ми је указана та прилика коју сам, надам се, добром игром оправдао. Био је сјајан осећај играти две европске утакмице пред нашом публиком, како у Хумској тако и у Плзену. Жао ми је што нисмо прошли, јер смо дали све од себе".

Својим почетком у Партизану је задовољан. На терену је, тренер Ђукић му верује, а саиграчи су га лепо дочекали.

"Атмосфера у клубу је одлична. Према мени су сви супер и драго ми је да су ме прихватили као да сам овде већ дуже време. Највише се дружим са Владимиром Ђиласом, али и са свима имам одличан однос. Очекивао сам да је атмосфера у овако великом клубу баш на том нивоу, али нисам знао да ћу се овако брзо прилагодити екипи, што ми је посебно драго".

Црно-бели "Чаки"

Урошевић је открио и како га зову у свлачионици.

"Надимак сам добио још у основној школи. Тада је била популарна серија 'Мјешовити брак', у којој је једну од главних улога имао глумац Виктор Савић, који је тумачио лик фудбалера Бобана Чанчара. Како ми је Слободан, а надимак ми је у то време био Бобан, друг ме је прозвао по лику из серије 'Чаки', што је остало и до данас".

Дуел Радничког из Ниша и Партизана заказан је за суботу у 14.30, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар