"Partizanov imperativ - pobjeda u Nišu!"

Levi bek crno-belih o prvim utiscima o klubu, gostovanju u Nišu, svom nadimku. . .

Fudbal 02.03.2018 | 08:00
"Partizanov imperativ - pobjeda u Nišu!"
U finišu prošle sezone, fudbaleri Partizana ostvarili su u Nišu odlučujuću pobedu u trci za titulu. Ove zime, crno-beli odlaze na "Čair" u ranijoj fazi prvenstva, ali sa identičnom ambicijom, o kojoj je u sredu govorio novajlija šampiona - Slobodan Urošević.

"Još dok sam igrao u Napretku mečevi protiv Radničkog su se smatrali derbijem. To je uvek bio težak protivnik za Napredak, ali je samim tim uvek postojao veliki motiv za pobedu. U Partizanu je svaka utakmica imperativ i nerešen rezultat nije dobar. Svaka ekipa sa nama igra iznad svojih mogućnosti, a Partizan mora da u tom ritmu bude svako kolo", rekao je za klupski sajt defanzivac koji se brzo izborio za mesto u početnoj postavi.

"Velika mi je čast što mi je ukazana ta prilika koju sam, nadam se, dobrom igrom opravdao. Bio je sjajan osećaj igrati dve evropske utakmice pred našom publikom, kako u Humskoj tako i u Plzenu. Žao mi je što nismo prošli, jer smo dali sve od sebe".

Svojim početkom u Partizanu je zadovoljan. Na terenu je, trener Đukić mu veruje, a saigrači su ga lepo dočekali.

"Atmosfera u klubu je odlična. Prema meni su svi super i drago mi je da su me prihvatili kao da sam ovde već duže vreme. Najviše se družim sa Vladimirom Đilasom, ali i sa svima imam odličan odnos. Očekivao sam da je atmosfera u ovako velikom klubu baš na tom nivou, ali nisam znao da ću se ovako brzo prilagoditi ekipi, što mi je posebno drago".

Crno-beli "Čaki"

Urošević je otkrio i kako ga zovu u svlačionici.

"Nadimak sam dobio još u osnovnoj školi. Tada je bila popularna serija 'Mješoviti brak', u kojoj je jednu od glavnih uloga imao glumac Viktor Savić, koji je tumačio lik fudbalera Bobana Čančara. Kako mi je Slobodan, a nadimak mi je u to vreme bio Boban, drug me je prozvao po liku iz serije 'Čaki', što je ostalo i do danas".

Duel Radničkog iz Niša i Partizana zakazan je za subotu u 14.30, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar