Енрике прескуп и за Челси, Тухел и Сари (!) су опције Б и Ц!

Острвски медији као да Антонију Контеу не дају никакве шансе!

Фудбал 05.03.2018 | 22:00
Енрике прескуп и за Челси, Тухел и Сари (!) су опције Б и Ц!
Италијани би га радо видели за селектора, енглески медији су Антонију Контеу већ спаковали кофере. И упорно му траже замену, иако су навијачи и даље за останак бившег Јувентусовог тренера на Стамфорд Бриџу. Али ко још пита навијаче? Острвски новинари су убеђени да је управа клуба већ спремила отказ Контеу, те да је једино преостало питање - ко ће га наследити.

Дуго се већ помиње Луис Енрике, али угледни Телеграф, који се у последња два или три прелазна рока “прославио“ тачним информацијама, тврди да су све мање шансе да ће некадашњи шеф Барселоне сести на клупу Плаваца и то само зато што Челси не жели да се толико испрси за његове услуге.

Енрике је наводно у последњој сезони у Барселони годишње зарађивао скоро 19.000.000 евра бруто што је скоро дупло више него што има Конте. И што је далеко више од онога што је последњих година штедљивиРоман Абрамович спреман да понуди.

Отуд два нова имена. Прилично зачуђујућа, барем за нас, јер смо навикли да Плавци јуре само највећа имена. Уз све дужно поштовање то нису ни Томас Тухел ни Маурицио Сари. Сума од скоро 11.000.000 евра - колико сада зарађује Конте и што је највише што ће зарађивати његов наследник, ко год то буде био - биће сасвим довољна за једног од ове двојице.

Додуше, Челси би, с обзиром на то да Контеу уговор истиче тек на лето 2019. године, морао да настави и да Италијану исплаћује договорену зараду све док он не пронађе нови клуб. То ипак не мења чињеницу да његов однос са управом клуба, најблаже речено, није добар, те се очекује растанак пре но што све прерасте у отворену свађу.

Али Тухел и Сари? Први се на не баш пријатељски начин растао са Борусијом из Дортмунда, а ни тамо није баш направио чудо. Једноставно, Тухел није топ класа. Сари можда и јесте, мада би ту тезу тек требало да оправда титулом у Серији А ове сезоне. Међутим, није само до знања, већ и до начина вођења тима.Саријеве идеје захтевају много времена. Челси није баш увек био стрпљив клуб.

Мада, ако Контеа заиста и отерају, неко ће морати да седне на ту клупу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар