Због веће порције, аутом на конобара

Шездесетједногодишњи Х. Х. прије неколико дана завршио је с лисицама на рукама јер је осумњичен да је због јагњећег печења направио хаос у кафани "Превила код Амира" у сарајевском насељу Блажуј, гдје је дошао на ручак са супругом.

Босна и Херцеговина 27.02.2018 | 08:27
Због веће порције, аутом на конобара
Како је објавио "Дневни аваз", незадовољан грамажом меса које му је послужено, извријеђао је конобара С.Х., а онда га испред објекта прегазио аутомобилом.

Адвокат Омар Мехмедбашић на рочишту у Општинском суду Сарајево, на којем се разматрало притварање Х.Х, успио је да докаже да је 61-годишњак физички нападнут те да се радило о класичној самообрани, тако да је пуштен на слободу.

"Аваз" наоводи да су се на рочишту могли чути помало комични детаљи инцидента. Х.Х. је испред кафане својим Мерцедесом ударио конобара С.Х. Нападу је претходила жустра свађа због наруџбе јер је Х.Х. затражио 300 до 350 грама меса, а послужено му је пола килограма.

Х.Х. је то изнервирало па је загаламио, не желећи да платити месо, додаје сарајевски лист. Свађу је прекинуо А.Х, отац конобара, рекавши да не морају ништа да плате, само да напусте кафану и да се више не враћају. 

Х.Х. се тада наводно још више разбјеснио па је поручио власнику да ће га запамтити, али је ипак напустио објекат са супругом. Међутим, она је заборавила јакну, тако да је конобар С.Х. изашао за њом да јој је врати, али је Х.Х. тек онда подивљао.

"Аваз" пише да је узео метлу и ударио конобара, који се сакрио иза супруге шездесетједногодишњака. С.Х. је избјегавајући ударце метлом закачио жену и оборио је на тло. Ратоборни супружници на крају су се смирили и отишли, а С.Х. се вратио унутра.

Конобар је онда видио телефон супруге Х.Х., а "Аваз" додаје да га је она оптужила да ју је повриједио и да му је псовала и пријетила.

Сукоб је кулминирао када га је Х.Х. ударио возилом, а конобар је пао на хаубу и ухватио се за брисаче. Возио га је тако петнаестак метара док је конобар вукао ноге по асфалту. Спасио се тако што се бацио с хаубе.

Гости су позвали полицију која је ухапсила Х.Х., док су остали актери саслушани. Свако је у полицији причао своју верзију приче.

Супруга Х.Х. је рекла да им је конобар поручио да: "Ј... г...а" те је чак, према њеним ријечима, напао њеног супруга, који је био приморан да узме метлу у руке и брани се.

Додала је још да ју је конобар ударио у предјелу бубрега, а да га је Хаџовић из страха ударио аутом. Послије су отишли у хотел "Холивуд", гдје их је чекало 500 чланова родбине који су дошли на сахрану брату од Х.Х., рекла је његова супруга инспекторима, преноси "Аваз".

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

27.02.2018 11:21

Можда није била јагњетина, ко ће га знати......

ОДГОВОРИТЕ