Zbog veće porcije, autom na konobara

Šezdesetjednogodišnji H. H. prije nekoliko dana završio je s lisicama na rukama jer je osumnjičen da je zbog jagnjećeg pečenja napravio haos u kafani "Previla kod Amira" u sarajevskom naselju Blažuj, gdje je došao na ručak sa suprugom.

Bosna i Hercegovina 27.02.2018 | 08:27
Zbog veće porcije, autom na konobara
Kako je objavio "Dnevni avaz", nezadovoljan gramažom mesa koje mu je posluženo, izvrijeđao je konobara S.H., a onda ga ispred objekta pregazio automobilom.

Advokat Omar Mehmedbašić na ročištu u Opštinskom sudu Sarajevo, na kojem se razmatralo pritvaranje H.H, uspio je da dokaže da je 61-godišnjak fizički napadnut te da se radilo o klasičnoj samoobrani, tako da je pušten na slobodu.

"Avaz" naovodi da su se na ročištu mogli čuti pomalo komični detalji incidenta. H.H. je ispred kafane svojim Mercedesom udario konobara S.H. Napadu je prethodila žustra svađa zbog narudžbe jer je H.H. zatražio 300 do 350 grama mesa, a posluženo mu je pola kilograma.

H.H. je to iznerviralo pa je zagalamio, ne želeći da platiti meso, dodaje sarajevski list. Svađu je prekinuo A.H, otac konobara, rekavši da ne moraju ništa da plate, samo da napuste kafanu i da se više ne vraćaju. 

H.H. se tada navodno još više razbjesnio pa je poručio vlasniku da će ga zapamtiti, ali je ipak napustio objekat sa suprugom. Međutim, ona je zaboravila jaknu, tako da je konobar S.H. izašao za njom da joj je vrati, ali je H.H. tek onda podivljao.

"Avaz" piše da je uzeo metlu i udario konobara, koji se sakrio iza supruge šezdesetjednogodišnjaka. S.H. je izbjegavajući udarce metlom zakačio ženu i oborio je na tlo. Ratoborni supružnici na kraju su se smirili i otišli, a S.H. se vratio unutra.

Konobar je onda vidio telefon supruge H.H., a "Avaz" dodaje da ga je ona optužila da ju je povrijedio i da mu je psovala i prijetila.

Sukob je kulminirao kada ga je H.H. udario vozilom, a konobar je pao na haubu i uhvatio se za brisače. Vozio ga je tako petnaestak metara dok je konobar vukao noge po asfaltu. Spasio se tako što se bacio s haube.

Gosti su pozvali policiju koja je uhapsila H.H., dok su ostali akteri saslušani. Svako je u policiji pričao svoju verziju priče.

Supruga H.H. je rekla da im je konobar poručio da: "J... g...a" te je čak, prema njenim riječima, napao njenog supruga, koji je bio primoran da uzme metlu u ruke i brani se.

Dodala je još da ju je konobar udario u predjelu bubrega, a da ga je Hadžović iz straha udario autom. Poslije su otišli u hotel "Holivud", gdje ih je čekalo 500 članova rodbine koji su došli na sahranu bratu od H.H., rekla je njegova supruga inspektorima, prenosi "Avaz".

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

27.02.2018 11:21

Можда није била јагњетина, ко ће га знати......

ODGOVORITE