Мемишевић: “Радник” и Бијељина заувијек у мом срцу

Прије само годину и по дана, са капитенском траком на руци, предводио је тим бијељинског Радника до највећег успјеха у историји клуба, двоструког трофеја у домаћим такмичењима и квалификација за УЕФА Лигу Европе.

Фудбал 27.02.2018 | 00:15
Мемишевић: “Радник” и Бијељина заувијек у мом срцу
Самир Мемшевић, данас је, у дресу Гронингена, један од најбољих дефанзиваца холандске Ередивисие.

Иако га је статус професионалног фудбалера одвео далеко од Бијељине, Мемишевић каже да се радо сјећа времена проведеног у “плавом дресу”.

"Радник и Бијељина ће у мом сјећању остати заувијек. Понекад погледам видео снимке са финала Купа БиХ и увијек ми измами осмијех на лице. Био је то први трофеј на највишем нивоу и за Радник и за већину нас. Велика ми је част што сам тада баш ја био капитен тима и подигао пехар. То је незаборавно. Постигао сам два гола у финалу и то против Слободе из Тузле. Атмосфера прије и после утакмице била је незаборавна. Мислим да је тада Бијељина изгледала као прави фудбалски град, јер направити тако велике ствари са, тако рећи, малим клубом у БиХ је импозантно. Доласком Младена Крстајића и његових сарадника, клуб је стао на ноге, постао стабилан, што је ријеткост у БиХ. Имали смо и ту авантуру у Лиги Европе, показали смо се у добром свијетлу што је најбитније, али нисмо имали среће", каже Мемишевић за БН.



Он је данас, према стручним оцјенама, један од најбољих дефанзиваца холандског шампионата. Иако му се цијена од доласка из Радника утростручила, тешко је очекивати да ће Гронинген успјети овог љета да га задржи. До сада су некако успјевали да одоле интересовању великана.

“Сваки дан настојим да напредујем и научим нешто ново. Већ након пола године у Гронингену било је понуда, али тада је мишљење и клуба и мог менаџера било да је рано за трансфер. Мислим да је сад на љето, ако будем здрав и ако будем овако играо, право вријеме за промјену средине. Ипак је политика Гронингена таква да доводи младе играче, а онда их продаје у веће клубове. Ја јесам сретан и задовољан у Гронингену, али свакако желим више и боље”, открива нам Мемишевић.



Фудбалска репрезентација БиХ, након пропуштене прилике да се пласира на Мундијал у Русији овог љета, нову шансу потражиће у квалификацијама за Европско првенство 2020. године. Извршена је промјена на селекторској клупи, па је Роберт Просинечки недавно на америчкој турнеји испробао нове снаге. Мемишевић се нада новом позиву у национални тим и поздравља одлуку селектора да шансу да играчима из Премијер лиге БиХ.

“Босна и Херцеговина је моја држава и увијек ћу бити на располагању, то је свима јасно. До селектора је да ли сам ја ту потребан или не. Свакако ћу поштовати његову одлуку. Што се тиче америчке турнеје, нажалост није било могуће да се ставим на располагање селектору, јер је у Холандији већ почело првенство прије те турнеје, а како се није радило о званичном ФИФА термину за одигравање пријатељских утакмица, клуб није био дужан да ме пусти", рекао је Мемишевић, и додао:

"Драго ми је због играча из Премијер лиге, јер су добили прилику да покажу шта знају. Знам колико им то значи, јер сам и сам био у њиховој ситуацији. Посебно ми је драго због мојих пријатеља који су први пут обукли дрес националног тима."



Мемишевић за сада шаље сјајне препоруке из Холандије. Игра константно у тиму Гронингена, у текућој сезони неколико пута је уврштаван у тим кола, а све то будно прате холандски И европски “великани”.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар