ИТА: Наполи гази, "петарда" на Сардинији!

Фудбалери Наполија победили су на гостовању Каљари са 5:0, у последњем мечу 26. кола Серије А.  Нека ложење почне! Олуја из Напуља хара Италијом, Јувентус оваквог изазивача дуго није имао! Савршена игра Наполитанаца, сви га дали, десета узастопна победа, турбо-фудбал, прелепе акције. . .  Не можете преВАРити Наполи! На судијску одлуку да не прегледају видео снимак послије очигледног једанаестерца играчи Наполија одговорили голом Каљехона, а нешто касније мирно сачекали да ВАР потврди потпуно регуларан други погодак. До краја је пукла и „петарда“.

Фудбал 26.02.2018 | 23:05
ИТА: Наполи гази, "петарда" на Сардинији!
Изабраници Мауриција Сарија дошли су до чак 22. победе у шампионату и налазе се на првом месту са четири бода више од Јувентуса.

Домаћи састав претрпео је и трећи пораз заредом, међутим и даље су далеко од зоне испадања.

Наполитанци су до гола предности дошли у 29. минуту када је Каљехон погодио за 1:0. До полувремена постигли су још један гол, пошто је Мертенс у 42. савладао Крања. 

У наставку меча видели смо још три гола у мрежи домаћег састава. 

Марек Хамшик уписао се у листу стрелаца у 61. минуту када му је асистирао Лоренцо Инсиње. Крилни играч Наполија поред асистенције до краја меча постигао је и гол. 

Инсиње преузео лопту код једанеастерца у 72. минуту. Сигурним ударцем у доњи десни угао повисио је на 4:0 Коначних 5:0 поставио је Руи прелепим голом из слободног ударца у 90. минуту. 

Наполи у наредном колу дочекују Рому, док Каљари гостује Ђенои.

Послије елиминације из Лиге Европе фудбалери Наполија имају само један циљ – освајање Скудета којег Напуљ чека од 1990. и "Марадонине ере".

Јасно је да ће трка са Јувентусом трајати практично до посљедњег судијског звиждука у недјељу 20. маја, када се игра 38. коло Серије А, али Наполитанци не посустају и чине све да на крају сезоне обрадују сиромашни југ Италије.

Екипа Мауриција Сарија у понедјељак увече савладала је Каљари на Сардинији резултатом 5:0 и „одлијепила“ се на четири бода од „Старе Даме“, чији суботњи окршај са Аталантом је одгођен због мећаве у Торину.

Дуел Каљарија и Наполија, осим сјајне игре Наполитанаца крунисане десетим узастопним тријумфом у Серији А, донио је нове аргументе против ВАР технологије у фудбалу, и то истог дана када се и предсједник УЕФА Александер Чеферин успротивио кориштењу ВАР-а у Лиги шампиона.

"Нећемо користити ВАР у Лиги шампиона сљедеће сезоне, још увијек ту постоји много нејасноћа“, рекао је Чеферин у понедјељак, а потврда је стигла само неколико часова касније.
 
Гледаоцима на Сардинија Арени, а посебно онима поред ТВ екрана било је потпуно нејасно зашто судије не гледају видео снимак послије ситуације у 15. минуту када је Ликојанис у свом шеснаестерцу вукао за дрес Мертенса, који је тако ометан шутирао поред стативе.

Умјесто претјераног нервирања фудбалери Наполија узвратили су лијепом акцијом и поготком Каљехона за вођство 1:0.

Нелогичности око (не)кориштења ВАР технологије настављене су на Сардинији.

Фудбалери у плавим дресовима, извели су нову добру акцију по десној страни и Мертенс је послао лопту иза Крања, али су судије одлучиле да прегледају видео снимак прије него што признају погодак.

Прекршаја није било, офсајда није било, знали су то и фудбалери Каљарија и играчи Наполија, који су мирно сачекали да се заврши беспотребна пауза и судија Пјеро Ђакомели покаже на центар.

Могао је Наполи у судијској надокнади првог полувремена и до трећег гола, али је Крањо одбранио добар покушај Инсиња.

Момак који је одрастао у Наполију и остварио дјечачки сан да носи свијетлоплави дрес постигао је нешто касније свој шести гол ове сезоне матиравши Крања са „бијеле тачке“, а у међувремену у 61. минуту стријелце се уписао и Хамшик.

Након препознатљиве акције Наполија, продора по боку и повратне лопте у средину Словак је послао лопту у мрежу за свој 99. гол у Серији А.

Играње Кастана руком у шеснаестерцу била је идеална прилика за његов јубиларни стоти гол, али Хамшик није ни помислио да се приближи лопти, учинио је то Инсиње и погодио за 4:0.

Сјајно вече Наполитанаца на Сардинији закључио је Марио Руи прелијепим поготком из слободног ударца у посљедњем минуту утакмице.

Након што је Крањо извадио лопту из мреже судија Ђакомели искористио је своје право да одсвира крај, јер све је било више него јасно.

Наполи је у страшној форми! Лидер Серије А меље све пред собом и не намерава да стане. Наполитанци су вечерас забележили 10. узастопну победу у Серији А пошто су на Сардинији декласирали Каљари са 5:0 и побегли су Јувентусу на четири бода разлике. Додуше, Јуве има утакмицу мање због одложеног окршаја са Аталантом...

А од следећег викенда почиње расплет напете шампионске трке у Италији!

Наполи је протутњао Сардинијом попут олује, а погађали су сви адути Мауриција Сарија. Од првог минута је Наполи набио жесток темпо и низао пшансе пред голом немоћног Каљарија. Оштећени су Наполитанци за пенал над Мертенсом, али их ни то није поколебало да наставе да мељу.

И коначно, после пола сата игре је Каљехон начео Сарде. Алан је пробио по десној страни, упутио повратну, Каљехон је натрчао и био немилосрдан. Потом је дошао ред на Мертенса који је погодио на асистенцију Хисаја у смирају првог полувремена. Канонада се наставила и у другом делу игре. Још једна прелепа акција Наполитанаца, Хамшик и Инсиње су одиграли дупли пас, а Словак је закуцао лопту под пречку.

Каљари није знао шта га је снашао, а већ је морао и четврти пут да вади лопту из мреже. Инсиње је био прецизан са беле тачке, тако да су све четири Наполијеве офанзивне звезде уписале у листу стрелаца. На крају је Марио Руи заокружио петарду. Маурицио Сари није могао да очекује боље...

Притисак је сада на Јувентусу, али и на Наполитанцима јер почињу мечеви одлуке. Наредног викенда је на програму коло са три велика дербија у којима се Наполитанци и Бјанконери састају са римским клубовима. Наполи дочекује Рому, Јуве гостује Лацију. Потом у следећем колу Наполитанци иду на ноге Интеру, а Јуве има зицер против Удинезеа. Биће драме у Италији...

ИТАЛИЈА 1 - 26. КОЛО

Субота
Болоња - Ђенова 2:0 (0:0)
/Дестро 49, Фалети 72/

Интер - Беневенто 2:0 (0:0)
/Шкринијар 66, Ранокија 69/

Недеља
Кротоне - СПАЛ 2:3 (0:1)
/Будимир 49, 86 - Антенучи 37, Шимић 51, Палоски 60/

Фјорентина - Кјево 1:0 (1:0)
/Бираги 6/

Сампдорија - Удинезе 2:1 (1:0)
/Силвестре 35, Запата 83 - Силвестре 90+5. аутогол/

Сасуоло - Лацио 0:3 (0:2)
/Милинковић Савић 7, 47, Имобиле 31. пенал/

Верона  -  Торино 2:1 (1:0)
/Валоти 12, 77 - Нијанг 49/

Јувентус - Аталанта (одложено)

Рома - Милан 0:2 (0:0)
/Кутроне 48, Калабрија 74/  

Понедељак
Каљари - Наполи 0:5 (0:2)
/Каљехон 29, Мертенс 42, Хамшик 61, Инсиње 73 пенал, Руи 90/

ТАБЕЛА: Наполи 69, Јувентус (-1) 65, Лацио 52, Интер 51, Рома 50, Сампдорија 44, Милан 44, Аталанта (-1) 38, Торино 36, Фиорентина 35, Удинезе 33, Болоња 33, Ђенова 30, Каљари 25, Кјево 25, Сасуоло 23, Кротоне 21, СПАЛ 20, Верона 19, Беневенто 10.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар