ITA: Napoli gazi, "petarda" na Sardiniji!

Fudbaleri Napolija pobedili su na gostovanju Kaljari sa 5:0, u poslednjem meču 26. kola Serije A.  Neka loženje počne! Oluja iz Napulja hara Italijom, Juventus ovakvog izazivača dugo nije imao! Savršena igra Napolitanaca, svi ga dali, deseta uzastopna pobeda, turbo-fudbal, prelepe akcije. . .  Ne možete preVARiti Napoli! Na sudijsku odluku da ne pregledaju video snimak poslije očiglednog jedanaesterca igrači Napolija odgovorili golom Kaljehona, a nešto kasnije mirno sačekali da VAR potvrdi potpuno regularan drugi pogodak. Do kraja je pukla i „petarda“.

Fudbal 26.02.2018 | 23:05
ITA: Napoli gazi, "petarda" na Sardiniji!
Izabranici Mauricija Sarija došli su do čak 22. pobede u šampionatu i nalaze se na prvom mestu sa četiri boda više od Juventusa.

Domaći sastav pretrpeo je i treći poraz zaredom, međutim i dalje su daleko od zone ispadanja.

Napolitanci su do gola prednosti došli u 29. minutu kada je Kaljehon pogodio za 1:0. Do poluvremena postigli su još jedan gol, pošto je Mertens u 42. savladao Kranja. 

U nastavku meča videli smo još tri gola u mreži domaćeg sastava. 

Marek Hamšik upisao se u listu strelaca u 61. minutu kada mu je asistirao Lorenco Insinje. Krilni igrač Napolija pored asistencije do kraja meča postigao je i gol. 

Insinje preuzeo loptu kod jedaneasterca u 72. minutu. Sigurnim udarcem u donji desni ugao povisio je na 4:0 Konačnih 5:0 postavio je Rui prelepim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu. 

Napoli u narednom kolu dočekuju Romu, dok Kaljari gostuje Đenoi.

Poslije eliminacije iz Lige Evrope fudbaleri Napolija imaju samo jedan cilj – osvajanje Skudeta kojeg Napulj čeka od 1990. i "Maradonine ere".

Jasno je da će trka sa Juventusom trajati praktično do posljednjeg sudijskog zvižduka u nedjelju 20. maja, kada se igra 38. kolo Serije A, ali Napolitanci ne posustaju i čine sve da na kraju sezone obraduju siromašni jug Italije.

Ekipa Mauricija Sarija u ponedjeljak uveče savladala je Kaljari na Sardiniji rezultatom 5:0 i „odlijepila“ se na četiri boda od „Stare Dame“, čiji subotnji okršaj sa Atalantom je odgođen zbog mećave u Torinu.

Duel Kaljarija i Napolija, osim sjajne igre Napolitanaca krunisane desetim uzastopnim trijumfom u Seriji A, donio je nove argumente protiv VAR tehnologije u fudbalu, i to istog dana kada se i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin usprotivio korištenju VAR-a u Ligi šampiona.

"Nećemo koristiti VAR u Ligi šampiona sljedeće sezone, još uvijek tu postoji mnogo nejasnoća“, rekao je Čeferin u ponedjeljak, a potvrda je stigla samo nekoliko časova kasnije.
 
Gledaocima na Sardinija Areni, a posebno onima pored TV ekrana bilo je potpuno nejasno zašto sudije ne gledaju video snimak poslije situacije u 15. minutu kada je Likojanis u svom šesnaestercu vukao za dres Mertensa, koji je tako ometan šutirao pored stative.

Umjesto pretjeranog nerviranja fudbaleri Napolija uzvratili su lijepom akcijom i pogotkom Kaljehona za vođstvo 1:0.

Nelogičnosti oko (ne)korištenja VAR tehnologije nastavljene su na Sardiniji.

Fudbaleri u plavim dresovima, izveli su novu dobru akciju po desnoj strani i Mertens je poslao loptu iza Kranja, ali su sudije odlučile da pregledaju video snimak prije nego što priznaju pogodak.

Prekršaja nije bilo, ofsajda nije bilo, znali su to i fudbaleri Kaljarija i igrači Napolija, koji su mirno sačekali da se završi bespotrebna pauza i sudija Pjero Đakomeli pokaže na centar.

Mogao je Napoli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i do trećeg gola, ali je Kranjo odbranio dobar pokušaj Insinja.

Momak koji je odrastao u Napoliju i ostvario dječački san da nosi svijetloplavi dres postigao je nešto kasnije svoj šesti gol ove sezone matiravši Kranja sa „bijele tačke“, a u međuvremenu u 61. minutu strijelce se upisao i Hamšik.

Nakon prepoznatljive akcije Napolija, prodora po boku i povratne lopte u sredinu Slovak je poslao loptu u mrežu za svoj 99. gol u Seriji A.

Igranje Kastana rukom u šesnaestercu bila je idealna prilika za njegov jubilarni stoti gol, ali Hamšik nije ni pomislio da se približi lopti, učinio je to Insinje i pogodio za 4:0.

Sjajno veče Napolitanaca na Sardiniji zaključio je Mario Rui prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca u posljednjem minutu utakmice.

Nakon što je Kranjo izvadio loptu iz mreže sudija Đakomeli iskoristio je svoje pravo da odsvira kraj, jer sve je bilo više nego jasno.

Napoli je u strašnoj formi! Lider Serije A melje sve pred sobom i ne namerava da stane. Napolitanci su večeras zabeležili 10. uzastopnu pobedu u Seriji A pošto su na Sardiniji deklasirali Kaljari sa 5:0 i pobegli su Juventusu na četiri boda razlike. Doduše, Juve ima utakmicu manje zbog odloženog okršaja sa Atalantom...

A od sledećeg vikenda počinje rasplet napete šampionske trke u Italiji!

Napoli je protutnjao Sardinijom poput oluje, a pogađali su svi aduti Mauricija Sarija. Od prvog minuta je Napoli nabio žestok tempo i nizao pšanse pred golom nemoćnog Kaljarija. Oštećeni su Napolitanci za penal nad Mertensom, ali ih ni to nije pokolebalo da nastave da melju.

I konačno, posle pola sata igre je Kaljehon načeo Sarde. Alan je probio po desnoj strani, uputio povratnu, Kaljehon je natrčao i bio nemilosrdan. Potom je došao red na Mertensa koji je pogodio na asistenciju Hisaja u smiraju prvog poluvremena. Kanonada se nastavila i u drugom delu igre. Još jedna prelepa akcija Napolitanaca, Hamšik i Insinje su odigrali dupli pas, a Slovak je zakucao loptu pod prečku.

Kaljari nije znao šta ga je snašao, a već je morao i četvrti put da vadi loptu iz mreže. Insinje je bio precizan sa bele tačke, tako da su sve četiri Napolijeve ofanzivne zvezde upisale u listu strelaca. Na kraju je Mario Rui zaokružio petardu. Mauricio Sari nije mogao da očekuje bolje...

Pritisak je sada na Juventusu, ali i na Napolitancima jer počinju mečevi odluke. Narednog vikenda je na programu kolo sa tri velika derbija u kojima se Napolitanci i Bjankoneri sastaju sa rimskim klubovima. Napoli dočekuje Romu, Juve gostuje Laciju. Potom u sledećem kolu Napolitanci idu na noge Interu, a Juve ima zicer protiv Udinezea. Biće drame u Italiji...

ITALIJA 1 - 26. KOLO

Subota
Bolonja - Đenova 2:0 (0:0)
/Destro 49, Faleti 72/

Inter - Benevento 2:0 (0:0)
/Škrinijar 66, Ranokija 69/

Nedelja
Krotone - SPAL 2:3 (0:1)
/Budimir 49, 86 - Antenuči 37, Šimić 51, Paloski 60/

Fjorentina - Kjevo 1:0 (1:0)
/Biragi 6/

Sampdorija - Udineze 2:1 (1:0)
/Silvestre 35, Zapata 83 - Silvestre 90+5. autogol/

Sasuolo - Lacio 0:3 (0:2)
/Milinković Savić 7, 47, Imobile 31. penal/

Verona  -  Torino 2:1 (1:0)
/Valoti 12, 77 - Nijang 49/

Juventus - Atalanta (odloženo)

Roma - Milan 0:2 (0:0)
/Kutrone 48, Kalabrija 74/  

Ponedeljak
Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)
/Kaljehon 29, Mertens 42, Hamšik 61, Insinje 73 penal, Rui 90/

TABELA: Napoli 69, Juventus (-1) 65, Lacio 52, Inter 51, Roma 50, Sampdorija 44, Milan 44, Atalanta (-1) 38, Torino 36, Fiorentina 35, Udineze 33, Bolonja 33, Đenova 30, Kaljari 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 20, Verona 19, Benevento 10.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar