БЛ: "Жути зид" утихнуо - Борусија такође!

Гол Ројса недовољан за три бода Дортмунда! Екипа Борусије из Дортмунда одиграла је 1:1 са Аугсбургом у последњем мечу 24. кола Бундеслиге.  Борусији пресео понедељак! Аугзбург изненадио Милионере и освојио бод на затварању 24. кола Бундеслиге.

Фудбал 26.02.2018 | 22:55
БЛ: "Жути зид" утихнуо - Борусија такође!
Оба тима остварила су осми реми у досадашњем делу шампионата, с тим што се домаћи састав налази на другом месту, односно гости на осмом.

БВБ је до гола предности дошла у 16. минуту када је Марко Ројс искористио грешку одбране и послао лопту у гол.

Са тим резултатом отишло се на петнаестоминутну паузу. 

Аугсбург је доста боље заиграо у наставку меча, што се видело и на семафору. Дансо је у 73. минуту из другог покушаја савладао Бурки и гости су поравнали резултата. 

Дортмунд није успео до краја меча да постигне нови гол и екипе су морале да се задовоље са једним бодом. 

Борусија у наредном колу гостује Лајпцигу, док Аугсбург дочекује Хофенхајм.

Борусија је без "Жутог зида" рањива, а Аугзбург је знао да то искористи.

Екипа Петера Штегера је имала вођство, промашила неколицину одличних прилика и због тога била "кажњена":

ДОРТМУНД - АУГЗБУРГ 1:1 (1:0)!
/Ројс 16 - Дансо 73/

Вестфален је један од највеличанственијих стадиона на свијету, није највећи и не види се са мјесеца, али се тамо сигурно чује "Жути зид".

Тако је било до вечерас.

Наиме, навијачи Борусије из Дортмунда су се придружили колегама из Франкфурта, али за разлику од њих, нису истакли транспарент или убацили тениске лоптице на терен.

Скоро половина "Жутог зида" се није појавила на стадиону у знак протеста због одигравања утакмица Бундеслиге понедјељком.

И без једне од најбољих "подршка" на свијету играчи Борусије су буквално од првог минута, када је Андре Ширле промашио одличну прилку, агресивно кренули по три бода и већ након 16 минута игре дошли у вођство.

Марко Ројс је након поклона Мартина Хинтерегера једним од лакше постигнутих голова у каријери донио вођство свом тиму.

Тwиттер Ембед ЦодеГОАЛ! 1-0! @wоодyинхо!Марцо Реус гетс хис фирст хоме гоал синце хис ретурн фром ињурy!#БВБФЦА пиц.тwиттер.цом/qпQМуБоСрЈ— Боруссен ✍ (@БоруссенЕдитс) Фебруарy 26, 2018
 

"Ако сте непријатељ сломи вас, али ако га чујете иза леђа као голман Борусије, то је фантастичан осјећај", рекао је о "Жутом зиду" дугогодишњи голман тима из Дортмунда, Роман Вајденфелер за званичини сајт Бундеслиге.

Али "Гелбе Wанд" вечерас није био ту да сломи противника.

Аугзбург је у 73. минуту преко Кевина Данса поравнао резултат. Везњак је био највиши у скоку иснажно шутирао главом, али је Роман Бурки био на мјесту, за разлику од одбране Борусије која није почистила одбијанац па је Аустријанац "закуцао" за поравњање.

Гости су већину напада до краја сусрета одбили пожртвованом одбраном, а у некима их је погледала и срећа па у Баварску носе вриједан бод.

Потцењивачки став и парола "Лако ћемо" скупо је коштала вечерас Борусију из Дортмунда која је на свом терену испустила два бода у дуелу са Аугзбургом - 1:1 (1:0).

А деловало је као лаган посао за Милионере који су обрадовали своје навијаче после 16. минута када је Марко Ројс натрчао на одбијену лопту и сместио је иза леђа Марвина Хица.

И ту је Борусија стала. Поприлично резервисани став гостију из Баварске успавао је фаворизоване домаћине који нису имали праву подршку са трибина (због бојкота меч је пратило око 15.000 гледалаца мање), а у таквој атмосфери слутило је на изненађење.

Играо се 73. минут, корнер је извео Француз Јонатан Шмид, а штопер гостију Кевин Дансо неометан је из два пута матирао немоћног Романа Биркија за испоставиће се касније коначних 1:1. Пробала је Борусија да живне после тог гола, имала три добре шансе, али су Андре Ширле, резервиста Махмуд Дауд и Миши Батшуаји из добрих позиција шутирали преко гола.

Аугзбург је издржао притисак и на крају однео кући вредан бод, док је Борусија пропустила шансу да се одлепи на три бода првом пратиоцу и најљућем ривалу Шалкеу.

Споменимо на крају и да је после много времена минут у редовима гостију забележио и Гојко Качар који је ушао у игру у надокнади времена.

Бундеслига, 24. коло:

Борусија Дортмунд - Аугзбург 1:1 (1:0)
/Ројс 16 - Дансо 73/

одиграно у недјељу

Леверкузен - Шалке 0:2 (0:1)
/Бургшталер 11, Бенталеб 89 пен/

РБ Лајпциг Келн 1:2 (1:0)
/Огустин 5 - Козијело 70, Битенкур 77/

одиграно у суботу

Бајерн - Херта 0:0

Хановер - Борусија Менхенгладбах 0:1 (1:0)
/Крамер 72/

Хофенхајм - Фрајбург 1:1 (0:0)
/Крамарић 57 - Петерсен 66/

Штутгарт - Ајнтрахт 1:0 (1:0)
/Томи 13/

Вердер - ХСВ 1:0 (0:0)
/Белфодил 86/

одиграно у петак

Мајнц Волфсбург 1:1 (1:1)
/Муто 44 - Брекало 6/

ТАБЕЛА: Бајерн 60, Борусија Дортмунд 41, Шалке 40, Ајнтрахт 39, Леверкузен 38, РБ Лајпциг 38, Борусија Менхенгладбах 34, Аугзбург 32, Хофенхајм 32, Хановер 32, Херта 31, Штутгарт 30, Фрајбург 29, Вердер 26, Волфсбург 25, Мајнц 24, ХСВ 17, Келн 17.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар