BL: "Žuti zid" utihnuo - Borusija takođe!

Gol Rojsa nedovoljan za tri boda Dortmunda! Ekipa Borusije iz Dortmunda odigrala je 1:1 sa Augsburgom u poslednjem meču 24. kola Bundeslige.  Borusiji preseo ponedeljak! Augzburg iznenadio Milionere i osvojio bod na zatvaranju 24. kola Bundeslige.

Fudbal 26.02.2018 | 22:55
BL: "Žuti zid" utihnuo - Borusija takođe!
Oba tima ostvarila su osmi remi u dosadašnjem delu šampionata, s tim što se domaći sastav nalazi na drugom mestu, odnosno gosti na osmom.

BVB je do gola prednosti došla u 16. minutu kada je Marko Rojs iskoristio grešku odbrane i poslao loptu u gol.

Sa tim rezultatom otišlo se na petnaestominutnu pauzu. 

Augsburg je dosta bolje zaigrao u nastavku meča, što se videlo i na semaforu. Danso je u 73. minutu iz drugog pokušaja savladao Burki i gosti su poravnali rezultata. 

Dortmund nije uspeo do kraja meča da postigne novi gol i ekipe su morale da se zadovolje sa jednim bodom. 

Borusija u narednom kolu gostuje Lajpcigu, dok Augsburg dočekuje Hofenhajm.

Borusija je bez "Žutog zida" ranjiva, a Augzburg je znao da to iskoristi.

Ekipa Petera Štegera je imala vođstvo, promašila nekolicinu odličnih prilika i zbog toga bila "kažnjena":

DORTMUND - AUGZBURG 1:1 (1:0)!
/Rojs 16 - Danso 73/

Vestfalen je jedan od najveličanstvenijih stadiona na svijetu, nije najveći i ne vidi se sa mjeseca, ali se tamo sigurno čuje "Žuti zid".

Tako je bilo do večeras.

Naime, navijači Borusije iz Dortmunda su se pridružili kolegama iz Frankfurta, ali za razliku od njih, nisu istakli transparent ili ubacili teniske loptice na teren.

Skoro polovina "Žutog zida" se nije pojavila na stadionu u znak protesta zbog odigravanja utakmica Bundeslige ponedjeljkom.

I bez jedne od najboljih "podrška" na svijetu igrači Borusije su bukvalno od prvog minuta, kada je Andre Širle promašio odličnu prilku, agresivno krenuli po tri boda i već nakon 16 minuta igre došli u vođstvo.

Marko Rojs je nakon poklona Martina Hinteregera jednim od lakše postignutih golova u karijeri donio vođstvo svom timu.

Twitter Embed CodeGOAL! 1-0! @woodyinho!Marco Reus gets his first home goal since his return from injury!#BVBFCA pic.twitter.com/qpQMuBoSrJ— Borussen ✍ (@BorussenEdits) February 26, 2018
 

"Ako ste neprijatelj slomi vas, ali ako ga čujete iza leđa kao golman Borusije, to je fantastičan osjećaj", rekao je o "Žutom zidu" dugogodišnji golman tima iz Dortmunda, Roman Vajdenfeler za zvaničini sajt Bundeslige.

Ali "Gelbe Wand" večeras nije bio tu da slomi protivnika.

Augzburg je u 73. minutu preko Kevina Dansa poravnao rezultat. Veznjak je bio najviši u skoku isnažno šutirao glavom, ali je Roman Burki bio na mjestu, za razliku od odbrane Borusije koja nije počistila odbijanac pa je Austrijanac "zakucao" za poravnjanje.

Gosti su većinu napada do kraja susreta odbili požrtvovanom odbranom, a u nekima ih je pogledala i sreća pa u Bavarsku nose vrijedan bod.

Potcenjivački stav i parola "Lako ćemo" skupo je koštala večeras Borusiju iz Dortmunda koja je na svom terenu ispustila dva boda u duelu sa Augzburgom - 1:1 (1:0).

A delovalo je kao lagan posao za Milionere koji su obradovali svoje navijače posle 16. minuta kada je Marko Rojs natrčao na odbijenu loptu i smestio je iza leđa Marvina Hica.

I tu je Borusija stala. Poprilično rezervisani stav gostiju iz Bavarske uspavao je favorizovane domaćine koji nisu imali pravu podršku sa tribina (zbog bojkota meč je pratilo oko 15.000 gledalaca manje), a u takvoj atmosferi slutilo je na iznenađenje.

Igrao se 73. minut, korner je izveo Francuz Jonatan Šmid, a štoper gostiju Kevin Danso neometan je iz dva puta matirao nemoćnog Romana Birkija za ispostaviće se kasnije konačnih 1:1. Probala je Borusija da živne posle tog gola, imala tri dobre šanse, ali su Andre Širle, rezervista Mahmud Daud i Miši Batšuaji iz dobrih pozicija šutirali preko gola.

Augzburg je izdržao pritisak i na kraju odneo kući vredan bod, dok je Borusija propustila šansu da se odlepi na tri boda prvom pratiocu i najljućem rivalu Šalkeu.

Spomenimo na kraju i da je posle mnogo vremena minut u redovima gostiju zabeležio i Gojko Kačar koji je ušao u igru u nadoknadi vremena.

Bundesliga, 24. kolo:

Borusija Dortmund - Augzburg 1:1 (1:0)
/Rojs 16 - Danso 73/

odigrano u nedjelju

Leverkuzen - Šalke 0:2 (0:1)
/Burgštaler 11, Bentaleb 89 pen/

RB Lajpcig Keln 1:2 (1:0)
/Ogustin 5 - Kozijelo 70, Bitenkur 77/

odigrano u subotu

Bajern - Herta 0:0

Hanover - Borusija Menhengladbah 0:1 (1:0)
/Kramer 72/

Hofenhajm - Frajburg 1:1 (0:0)
/Kramarić 57 - Petersen 66/

Štutgart - Ajntraht 1:0 (1:0)
/Tomi 13/

Verder - HSV 1:0 (0:0)
/Belfodil 86/

odigrano u petak

Majnc Volfsburg 1:1 (1:1)
/Muto 44 - Brekalo 6/

TABELA: Bajern 60, Borusija Dortmund 41, Šalke 40, Ajntraht 39, Leverkuzen 38, RB Lajpcig 38, Borusija Menhengladbah 34, Augzburg 32, Hofenhajm 32, Hanover 32, Herta 31, Štutgart 30, Frajburg 29, Verder 26, Volfsburg 25, Majnc 24, HSV 17, Keln 17.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar