Видео: "Рат" Јокића и Хардена!

Прозивке, куцања, кросовери, тројке…! Денвер Нагетси и Хјустон Рокитси одиграли су занимљив дуел у ноћи између недеље и понедељка који је припао Ракетама са 119:114.

Кошарка 26.02.2018 | 15:45
Видео: "Рат" Јокића и Хардена!
У центру пажње били су српски центар Никола Јокић са једне и Џејмс Харден са друге стране, којем иде епитет играча утакмице упркос сјајној партији момка из Сомбора.

"Брада" је постигла 41 поен (11-20 из игре, 6-10 за три), уз 8 ухваћених лопти и 7 успешних додавања, а посебно је Џејмс у првом полувремену када је за 19 минута убацио 27 поена.

Јокићу је мало фалило да оствари четврти узастопни трипл-дабл (21 поен, 14 скокова и 8 асистенција), док је меч био пун њихових међусобних дуела.

Почело је Николиним закуцавањем "из офсајда", једним од ретких у каријери, да би "окршај" постао озбиљан у финишу друге деонице.



Јокић је у два наврата промашивао закуцавања након офанзивних скокова, што је Харден искористио да га мало провоцира. После неколико вербалних прозивки и фазона, постигао је тројку баш преко нашег играча.





Није било потребно много да стигне одговор – неколико секунди касније "Џокер" у стилу репрезентативног саиграча Милоша Теодосића преноси лопту на противничку половину и одличном асистенцијом омогућио лако закуцавање Вилсону Чендлеру.

Отишло се на одмор, па је по повратку на паркет Хардена додатно изнервирала фантастична одбрана играча Денвера, када га је "закључао" уз десну аут линију и онемогућио му погодак за три поена.

На крају, Јокић је везао осам поена у последњој четвртини и са -17 спустио разлику на четири поена, али је потом Харден решио два напада и Хјустон је остварио 12. узастопну победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар