Video: "Rat" Jokića i Hardena!

Prozivke, kucanja, krosoveri, trojke…! Denver Nagetsi i Hjuston Rokitsi odigrali su zanimljiv duel u noći između nedelje i ponedeljka koji je pripao Raketama sa 119:114.

Košarka 26.02.2018 | 15:45
Video: "Rat" Jokića i Hardena!
U centru pažnje bili su srpski centar Nikola Jokić sa jedne i Džejms Harden sa druge strane, kojem ide epitet igrača utakmice uprkos sjajnoj partiji momka iz Sombora.

"Brada" je postigla 41 poen (11-20 iz igre, 6-10 za tri), uz 8 uhvaćenih lopti i 7 uspešnih dodavanja, a posebno je Džejms u prvom poluvremenu kada je za 19 minuta ubacio 27 poena.

Jokiću je malo falilo da ostvari četvrti uzastopni tripl-dabl (21 poen, 14 skokova i 8 asistencija), dok je meč bio pun njihovih međusobnih duela.

Počelo je Nikolinim zakucavanjem "iz ofsajda", jednim od retkih u karijeri, da bi "okršaj" postao ozbiljan u finišu druge deonice.



Jokić je u dva navrata promašivao zakucavanja nakon ofanzivnih skokova, što je Harden iskoristio da ga malo provocira. Posle nekoliko verbalnih prozivki i fazona, postigao je trojku baš preko našeg igrača.





Nije bilo potrebno mnogo da stigne odgovor – nekoliko sekundi kasnije "Džoker" u stilu reprezentativnog saigrača Miloša Teodosića prenosi loptu na protivničku polovinu i odličnom asistencijom omogućio lako zakucavanje Vilsonu Čendleru.

Otišlo se na odmor, pa je po povratku na parket Hardena dodatno iznervirala fantastična odbrana igrača Denvera, kada ga je "zaključao" uz desnu aut liniju i onemogućio mu pogodak za tri poena.

Na kraju, Jokić je vezao osam poena u poslednjoj četvrtini i sa -17 spustio razliku na četiri poena, ali je potom Harden rešio dva napada i Hjuston je ostvario 12. uzastopnu pobedu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar