Без новог закона долази до кризе

Замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто сматра да ће у БиХ након избора доћи до кризе ако не буде измијењен Изборни закон, јер неће постојати законски ни други механизми за успостављање власти.

Босна и Херцеговина 26.02.2018 | 10:27
Без новог закона долази до кризе
"То би генерисало разне кризе", истакла је Криштова и додала да је највећа одговорност на онима који имају највећи демократски капацитет и којима је наводно БиХ највише на срцу. 

Кришто, која је и предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, рекла је да они којима је "БиХ највише у срцу" морају показати одговорност, те доживљавати и живјети БиХ као земљу три равноправна конститутивна народа - Срба, Хрвата и Бошњака и других грађана који у њој живе. 

Она је поновила став да је до договора о измјени Изборног закона врло једноставно доћи, само ако се жели спровести одлука Уставног суда БиХ, преноси хрватски "Вечерњи лист", издање за БиХ. 

"Бошњачка страна негира одлуке које је донио Уставни суд БиХ, те се једино држе одлука које је донио Европски суд за људска права у Стразбуру", истакла је Криштова, те додала да је суштина да се види будућност БиХ на сасвим другачији начин. 

Она је навела да је проблем што бошњачка страна види БиХ као унитарну државу с апсолутном доминацијом Бошњака, те нагласила да се негирају чак и дејтонски темељи БиХ. 

Према њеним ријечима, ХДЗ, као политички представници Хрвата, неће допустити да се у БиХ било шта направи на штету хрватског народа јер су, како је навела, већ донесене бројне такве одлуке. 

"Дошло је вријеме да се поштују одлуке судова које су апсолутно у интересу БиХ, те гарантују безбједност, опстанак и њен напредак", истакла је Криштова.

Извор: Срна

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

модричанин

26.02.2018 09:32

Бојкотујте изборе, ујке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.02.2018 14:02

Ови хрвати би И јевреје зајебали.

Name

Ре

26.02.2018 23:01

Кои су то шкутори има их 12% на територији БиХ а 31% у властима то је њиова равноправност о којој говоре. Док у кантонима гдје су вецина ни једног србина немају у власти. Изборни закон оце да направе само како ХДЗу одговара . Ако сте носиоци Европаских вредности засто не ставите у закон сваки цовек има право да се кандидује то је Европски . А не ви ни хрватима кои нису из Ерцеговине недате да се кандидују. Устасе су то

Name

баке

26.02.2018 09:37

Хрвати дајте другим народима у хрватској иста права колико ви вец имате у БиХ И бити це мирна Европа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре баке

26.02.2018 19:01

Види како зиве мањине у Хрватској.А ви потурице би радо и Хрвате и Србе назвали мањинама мало морген:

Name

Пеки

26.02.2018 09:38

После избора БиХ се распада на три дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

26.02.2018 12:20

На које три дрзаве мислис?

Name

ре пеко

26.02.2018 14:30

За сигурно це се то десити Са тобом него Са БиХ!!

Name

Горан

26.02.2018 15:06

Мисли на Републику Српску а за остале две нека се договоре муслимани и хрвати.

Name

Пролетер

26.02.2018 09:38

ЦИТАТ: "Дошло је вријеме да се поштују одлуке судова које су апсолутно у интересу БиХ, те гарантују безбједност, опстанак и њен напредак" Којег ли лицемјерја. Шта би са оном пресудом, о конститутивности Срба, у хрватским кантонима? Ама људи божији, ови из СДА макар нам крешу у лице, а ови ујкани у лице те гледа и лаже, и лаже и лаже, и чека прилику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пролетер

26.02.2018 10:01

Пролетеру,могао би те посјетити неко од Лукачевих.Одакле ти храброст да нападаш Додиково поријекло и како смијеш дирати Драгана,зјеницу Додина ока.Има она изрека Мао Це Дунгова:ако се пипнеш позади и осјетиш четворо му..,зенај да је непријатељ дубоко у твојој позадини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

26.02.2018 15:48

Ма не би ме ништа изненадило, да знаш. Али, стварно ми није јасно, погледај колико простора на карти заузимају општине Дрвар и Гламоч, као БЛ и Приједор заједно и Додик то тек тако пусти низ воду, скупа са Србима који тамо живе. Нисмо ми никакву корист имали од Човића, па да га бранимо. Зашто би он сад нама Србима био битан? У праву си за његово поријекло, јер ваљда само то објашњава јасеновачку грађу, продају Срба у Дрвару и којекуда, па и у Мостару. Само једног дана, кад нам осване шаховница на згради владе у БЛ, а код куће је већ вјероватно и држи.

Name

хехе

26.02.2018 12:20

Као да је сад ситуација боља?

ОДГОВОРИТЕ