Bez novog zakona dolazi do krize

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto smatra da će u BiH nakon izbora doći do krize ako ne bude izmijenjen Izborni zakon, jer neće postojati zakonski ni drugi mehanizmi za uspostavljanje vlasti.

Bosna i Hercegovina 26.02.2018 | 10:27
Bez novog zakona dolazi do krize
"To bi generisalo razne krize", istakla je Krištova i dodala da je najveća odgovornost na onima koji imaju najveći demokratski kapacitet i kojima je navodno BiH najviše na srcu. 

Krišto, koja je i predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekla je da oni kojima je "BiH najviše u srcu" moraju pokazati odgovornost, te doživljavati i živjeti BiH kao zemlju tri ravnopravna konstitutivna naroda - Srba, Hrvata i Bošnjaka i drugih građana koji u njoj žive. 

Ona je ponovila stav da je do dogovora o izmjeni Izbornog zakona vrlo jednostavno doći, samo ako se želi sprovesti odluka Ustavnog suda BiH, prenosi hrvatski "Večernji list", izdanje za BiH. 

"Bošnjačka strana negira odluke koje je donio Ustavni sud BiH, te se jedino drže odluka koje je donio Evropski sud za ljudska prava u Strazburu", istakla je Krištova, te dodala da je suština da se vidi budućnost BiH na sasvim drugačiji način. 

Ona je navela da je problem što bošnjačka strana vidi BiH kao unitarnu državu s apsolutnom dominacijom Bošnjaka, te naglasila da se negiraju čak i dejtonski temelji BiH. 

Prema njenim riječima, HDZ, kao politički predstavnici Hrvata, neće dopustiti da se u BiH bilo šta napravi na štetu hrvatskog naroda jer su, kako je navela, već donesene brojne takve odluke. 

"Došlo je vrijeme da se poštuju odluke sudova koje su apsolutno u interesu BiH, te garantuju bezbjednost, opstanak i njen napredak", istakla je Krištova.

Izvor: Srna

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

modričanin

26.02.2018 09:32

Bojkotujte izbore, ujke.

ODGOVORITE
Name

re

26.02.2018 14:02

Ovi hrvati bi I jevreje zajebali.

Name

Re

26.02.2018 23:01

Koi su to škutori ima ih 12% na teritoriji BiH a 31% u vlastima to je njiova ravnopravnost o kojoj govore. Dok u kantonima gdje su vecina ni jednog srbina nemaju u vlasti. Izborni zakon oce da naprave samo kako HDZu odgovara . Ako ste nosioci Evropaskih vrednosti zasto ne stavite u zakon svaki covek ima pravo da se kandiduje to je Evropski . A ne vi ni hrvatima koi nisu iz Ercegovine nedate da se kandiduju. Ustase su to

Name

bake

26.02.2018 09:37

Hrvati dajte drugim narodima u hrvatskoj ista prava koliko vi vec imate u BiH I biti ce mirna Evropa!!

ODGOVORITE
Name

re bake

26.02.2018 19:01

Vidi kako zive manjine u Hrvatskoj.A vi poturice bi rado i Hrvate i Srbe nazvali manjinama malo morgen:

Name

Peki

26.02.2018 09:38

Posle izbora BiH se raspada na tri drzave

ODGOVORITE
Name

hahaha

26.02.2018 12:20

Na koje tri drzave mislis?

Name

re peko

26.02.2018 14:30

Za sigurno ce se to desiti Sa tobom nego Sa BiH!!

Name

Горан

26.02.2018 15:06

Мисли на Републику Српску а за остале две нека се договоре муслимани и хрвати.

Name

Proleter

26.02.2018 09:38

CITAT: "Došlo je vrijeme da se poštuju odluke sudova koje su apsolutno u interesu BiH, te garantuju bezbjednost, opstanak i njen napredak" Kojeg li licemjerja. Šta bi sa onom presudom, o konstitutivnosti Srba, u hrvatskim kantonima? Ama ljudi božiji, ovi iz SDA makar nam krešu u lice, a ovi ujkani u lice te gleda i laže, i laže i laže, i čeka priliku.

ODGOVORITE
Name

Re Proleter

26.02.2018 10:01

Proleteru,mogao bi te posjetiti neko od Lukačevih.Odakle ti hrabrost da napadaš Dodikovo porijeklo i kako smiješ dirati Dragana,zjenicu Dodina oka.Ima ona izreka Mao Ce Dungova:ako se pipneš pozadi i osjetiš četvoro mu..,zenaj da je neprijatelj duboko u tvojoj pozadini.

ODGOVORITE
Name

Proleter

26.02.2018 15:48

Ma ne bi me ništa iznenadilo, da znaš. Ali, stvarno mi nije jasno, pogledaj koliko prostora na karti zauzimaju opštine Drvar i Glamoč, kao BL i Prijedor zajedno i Dodik to tek tako pusti niz vodu, skupa sa Srbima koji tamo žive. Nismo mi nikakvu korist imali od Čovića, pa da ga branimo. Zašto bi on sad nama Srbima bio bitan? U pravu si za njegovo porijeklo, jer valjda samo to objašnjava jasenovačku građu, prodaju Srba u Drvaru i kojekuda, pa i u Mostaru. Samo jednog dana, kad nam osvane šahovnica na zgradi vlade u BL, a kod kuće je već vjerovatno i drži.

Name

hehe

26.02.2018 12:20

Kao da je sad situacija bolja?

ODGOVORITE