Насри суспендован 6 мјесеци због инфузије!

Везни фудбалер Самир Насри суспендован је на шест месеци због коришћења интровенске терапије 2016. године у Лос Анђелесу.  УЕФА оштро казнила Насрија: 6 месеци ван фудбала! Француз путовао у САД и прекршио правила дозвољеног лечења.

Фудбал 26.02.2018 | 22:00
Насри суспендован 6 мјесеци због инфузије!
Насри је инфузију користио док је био на одмору, али је тиме прекршио правила Светске анти-допинг асоцијације (WАДА), а Шпанци су покренули истрагу.

Он је наводно добио 500 милилитара пречишћене течности са микронутријентима, а WАДА дозвољава 50 милилитара активним спортистима за шест сати.

Насри је терапију је примио у својој хотелској соби и објавио фотографију са ко-оснивачем клинике Дрип докторс Џамилом Созадах, што је привукло пажњу медија. 

У том тренутку је био играч Манчестер ситија на позајмици у Севиљи. Он је играо за Арсенал од 2008. до 2011. године, потом је прешао у Манчестер сити, а од 2017. године је званично био играч "Грађана". 

Прошлог лета је прешао у Анталијаспор, одакле је отишао после само шест месеци па је тренутно без клуба. Фудбалеров адвокат је за ББЦ рекао да ће суспензију изрећи УЕФА.

Тешки дани за некадашњу звезду Манчестер ситија.

Француски фудбалер Самир Насри најмање шест месеци неће смети да игра такмичарски фудбал због одласка на недозвољени здравствени третман у Америци.

Због чега је кажњен?

Насри се подвргао терапији којом је интравенски примио 500 милилитара стерлине воде са хранљивим састојцима. Светска антидопинг агенција прописала је дозвољену инфузију од максимално 50 милилитара за активне спортисте.

Француз је у периоду терапије био на позајмици у Севиљи, а отпутовао је у САД након што се пожалио лекару да је болестан и да осећа мучнину. Амерички специјалисти посетили су га у хотелској соби, а затим су се и фотографисали са њим, чиме је скренута пажња јавности.

Шпански лист "Марка" објавило је да је Насри кажњен још драстичније, на годину, и уз то најавио да ће то бити објављено у понедељак.

Насри је тренутно без клуба, зато што је у јануару напустио Анталијаспор после шест месеци.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар