Nasri suspendovan 6 mjeseci zbog infuzije!

Vezni fudbaler Samir Nasri suspendovan je na šest meseci zbog korišćenja introvenske terapije 2016. godine u Los Anđelesu.  UEFA oštro kaznila Nasrija: 6 meseci van fudbala! Francuz putovao u SAD i prekršio pravila dozvoljenog lečenja.

Fudbal 26.02.2018 | 22:00
Nasri suspendovan 6 mjeseci zbog infuzije!
Nasri je infuziju koristio dok je bio na odmoru, ali je time prekršio pravila Svetske anti-doping asocijacije (WADA), a Španci su pokrenuli istragu.

On je navodno dobio 500 mililitara prečišćene tečnosti sa mikronutrijentima, a WADA dozvoljava 50 mililitara aktivnim sportistima za šest sati.

Nasri je terapiju je primio u svojoj hotelskoj sobi i objavio fotografiju sa ko-osnivačem klinike Drip doktors Džamilom Sozadah, što je privuklo pažnju medija. 

U tom trenutku je bio igrač Mančester sitija na pozajmici u Sevilji. On je igrao za Arsenal od 2008. do 2011. godine, potom je prešao u Mančester siti, a od 2017. godine je zvanično bio igrač "Građana". 

Prošlog leta je prešao u Antalijaspor, odakle je otišao posle samo šest meseci pa je trenutno bez kluba. Fudbalerov advokat je za BBC rekao da će suspenziju izreći UEFA.

Teški dani za nekadašnju zvezdu Mančester sitija.

Francuski fudbaler Samir Nasri najmanje šest meseci neće smeti da igra takmičarski fudbal zbog odlaska na nedozvoljeni zdravstveni tretman u Americi.

Zbog čega je kažnjen?

Nasri se podvrgao terapiji kojom je intravenski primio 500 mililitara sterline vode sa hranljivim sastojcima. Svetska antidoping agencija propisala je dozvoljenu infuziju od maksimalno 50 mililitara za aktivne sportiste.

Francuz je u periodu terapije bio na pozajmici u Sevilji, a otputovao je u SAD nakon što se požalio lekaru da je bolestan i da oseća mučninu. Američki specijalisti posetili su ga u hotelskoj sobi, a zatim su se i fotografisali sa njim, čime je skrenuta pažnja javnosti.

Španski list "Marka" objavilo je da je Nasri kažnjen još drastičnije, na godinu, i uz to najavio da će to biti objavljeno u ponedeljak.

Nasri je trenutno bez kluba, zato što je u januaru napustio Antalijaspor posle šest meseci.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar