ТУР: Геније Кварежма и циганска рапсодија!

Истанбул ГОРИ: Велики је мајстор Рикардо Кварежма! Маестрални Португалац решио дерби и донео Бешикташу огромну победу против Фенербахчеа, 3:1! Сјајан дерби у Турској, Бешикташ тукао Фенер.

Фудбал 25.02.2018 | 20:30
ТУР: Геније Кварежма и циганска рапсодија!
Фенербахче је стигао на стадион Бешикташа са намером да победи актуелног шампиона и да му дефинитивно избије и последњи разлог да се нада титули.

План је функционисао у првих 45 минута. Фернандао је довео госте у вођство и наговестио опроштај учесника нокаут фазе Лиге шампиона од одбране пехара.

А, онда - преокрет!

БЕШИКТАШ - ФЕНЕРБАХЧЕ 3:1 (0:1)

Хрватски штопер Домагој Вида изједначио је у 49. минуту, пре него што је Рикардо Кварежма својом магијом украсио истанбулски дерби.

Некадашњи играч Барселоне најпре је у 77. минуту у свом стилу, ударцем "спољном" донео вођство Бешикташу, а у надокнади времена је поставио коначан резултат из немогуће позиције, из "мртвог" угла!

Српски интернационалац Душко Тошић одиграо је цео меч у којем се турски првак ипак изједначио са трећепласираним Фенером (по 44 бода) и примакао на само три бода удаљености од лидера, Галатасараја.

Ако другопласирани Башакшехир у понедељак победи Генчлер побећи ће Бешикташу на пет поена, који су ипак достижнији од минуса на који би екипа Сенола Гунеша склизнула да феноменални Кварежма није искочио и заблистао.

Он је „лелито“, и он је „сигану“, и „боемио“ – ово последње и у пренесеном и у дословном значењу... А опет, некад тај ДНК игра и за њега и за цео свет који га гледа: разигран и безбрижан као да ни наредни напад, а камоли сутрашњи дан, не постоји. Момак у чијем се плантарном мишићу десног стопала крије више магије него у Толкиновим сабраним делима... Тај чудновати геније вечерас је оправдао све горе написано. И то у великом дербију, у утакмици која је одлучивала да ли се његов Бешикташ опрашта од титуле, или наставља потеру за Галатасарајем и Башакшехиром. После 0:1 на полувремену, Фенер је почишћен у наставку - 3:1!

И ништа од тога не би било без капи магије тог спектакуларног Циганина. Кварежма је у 77. минуту урадио оно што највише воли - тривела искоса са леве стране. Као нож у срце и навијача и играча Фенербахчеа. За велики преокрет. Доказ да се ради о сувом генију, ако је некоме доказ уопште и био потребан. 

Претходно је гол Фернандаа из 8. минута анулирао Домагој Вида, почетком другог полувремема.    

Бешикташ на крилима Рикарда Кварежме окренуо је дерби наопачке и заслужено стигао до три бода која га пењу на деобу треће позиције са данашњим ривалом. Дивно вече португалски мајстор заокружио је још једним поготком у четвртом минуту надокнаде за коначних 3:1. Асистирао му је Алваро Негредо. Да је чешће овако инспирисан Кварежма би вероватно харао светским фудбалом заједно са својим великим пријатељем Кристијаном Роналдом, али добро, тада нас његова овакава уметничка дела и не би толико одушевљавала. Овако је ипак слађе...

Бешикташ после вечерашње циганске рапсодије за лидером заостаје само три бода. Првенствео се, иначе, решава у априлу. Тада ће шампион имати шансу да преузме прво место, уколико тиче Галату и Башакшехир...

ТУРСКА 1 - 23. КОЛО

Петак
Акхисар - Коња 3:0 (1:0)
/Селезњов 11 и 68, Сержињо 88/
Галтасарај - Бурса 5:0 (Гомиз 11, 72 и 90, Родригез 42, Азис 49/

Субота
Кајзери - Касимпаша 3:2 (1:1)
/Туруц 20, Бађи 74, Булут 76пен - Дијањ 2, Трезеге 90+4/

Алања - Трабзон 1:2 (1:0)
/Акбаба 8 - Јилмаз 68, Омур 77/

Недеља
Османли - Анталија 0:0

Малатија - Кардемир 3:1 (1:0)
/Дорија 24, Бутаиб 60, Баразите 69 - Леандрињо 90пен/

Гецтепе - Сивас 1:0 (1:0)
/Демба Ба 35/

Бешикташ - Фенербахче 3:1 (0:1)
/Вида 49, Кварежма 77, 90+4 - Фернандао 8/

Понедељак
18.00: Башакшехир - Генчлербирлиги 

Табела: Галатасарај 47, Башакшехир (-1) 46, Бешикташ 44, Фенербахче 44, Кајзери 38, Трабзон 36, Гозтепе 36, Сиваспор 34, Малатјаспор 31, Ахисар 30, Касимпаша 29, Бурса 27, Генчлербирлиги (-1) 25, Анталија 25, Алања 21, Коња 21, Османлиспор 20, Карабук 12

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар