ФРА: Два ''икса'', у два меча, са два гола!

Смртоносни окрет Дијаза недовољан, Етјен се спасао у 90'! Матје Дебиши донео свом тиму бод у самој завршници меча. Икс је био нареалнији.  Бордо и Ница одигали 0:0.  

Фудбал 25.02.2018 | 20:10
ФРА: Два ''икса'', у два меча, са два гола!
Теоретске шансе за 4. позицију постоје и за Бордо и за Ницу, али реалније је да оба ова тима немају неке шансе да се помере ни горе ни доле са 8. и 9. места на табели Лиге 1. Зато је било можда и реално очекивати икс у судару ових екипа, а меч је завршен 0:0.

Једноставно, ради се о екипама сличне снаге које нису у најбољој форми. Поготово то важи за Ницу која је пре ове утакмице изгубила четири од пет утакмица у свим такмичењима.

Чак је Ница била и бољи тим на овом дуелу гледајући посед лопте, али тим Лусијана Фавра није имао ниједан шут у оквир гола?!

Са друге стране, Бордо је био конкретнији, али није искористио своје шансе. Бордо је добре игре пре овог меча прекинуо поразом, очигледно се то одразило на самопоуздање екипе па и те шансе у које су улазили Жирондинци нису биле реализоване.

Ова два тима имају по 36 освојених бодова и налазе се у позицији да тешко могу ни горе ни доле. Зато обратите пажњу на њих у наредним колима француске Лиге 1.

Смртоносни окрет Дијаза недовољан, Етјен се спасао у 90'! Матје Дебиши донео свом тиму бод у самој завршници меча.

Велико ривалство. Па можемо да кажемо и мржња. Такав је однос Лиона и Сент Етјена, два града удаљена око 50 километара. Најновији обрачун виђен је данас, укупно 116. у историји у свим такмичењима, а овај дерби завршен је резултатом 1:1 (1:0).

Овај дерби Роне могао је да реши опасни Маријано Дијаз голом у 19. минуту. Добио је лопту на ивици шеснаестерца окренут леђима, а онда је извео технички савршен смртоносни окрет којим је избацио Перина и лако дошао до гола. А замислите колико је тек Дијаз драг својим навијачима када се показао као играч који обожава да игра против највећег Лионовог непријатеља. Наиме, на две утакмице против Етјена био је укључен у три гола - два гола и једна асистенција.

Нема клуба против ког је био продуктивнији. Е то се зове прави тајминг, ако питате навијаче Лиона.

Ипак, Етјен је имао одговор. Јурио је бод све до самог краја, а онда у 90. минуту преко Матјеа Дебишија погодио за 1:1. Био је то напад преко леве стране, центаршут у средину, и Дебиши на правом месту.

Ово му је други гол на последње четири утакмице (у Лиги 1 и Премијер лиги).  Исто толико је дао и на претходних 93. Ренесанса.

Да бисте разумели непријатељство између ова два клуба довољан вам је следећи податак: У једном мечу који је репрезентација Француске играла у Сент Етјену, Александре Лаказет је опасно извиждан као тадашњи фудбалер Лиона.

Сада знате колико је победа у овом дербију важна. И колико је важно Етјену што није поражен.

Иначе, целу утакмицу за Сент Етјен на овом мечу играо је Невен Суботић. Добио је и жути картон у 85. минуту.

Лион је био на корак од освајања три бода, на крају ће оба тима добити по један.

ФРАНЦУСКА 1 - 27. КОЛО

Петак

Стразбур - Монпеље 0:0

Субота
Тулуз - Монако 3:3 (0:2)
/Сангар 24, Делор 78. пенал, Саного 87 - Рони Лопес 8, 47, Јоветић 72/

Дижон - Каен 2:0 (1:0)
/Да Силва 24. аутогол, Таварес 70. пенал/

Генган - Мец 2:2 (1:1)
/Део 22, 86 - Моје 6. пенал, Ру 56/

Лил - Анже 1:2 (0:0)
/Пепе 88 - Екамби 73, 89/  

Нант - Амијен 0:1 (0:1)
/Какута 45+1/

Рен - Троа 2:0 (0:0)
/Казри 47. пенал, Прцић 72/

Недеља

Бордо - Ница 0:0

Лион - Сент Етјен 1:1 (1:0)
/Дијаз 19 - Дебиши 90/

21.00: ПСЖ - Марсељ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар