FRA: Dva ''iksa'', u dva meča, sa dva gola!

Smrtonosni okret Dijaza nedovoljan, Etjen se spasao u 90'! Matje Debiši doneo svom timu bod u samoj završnici meča. Iks je bio narealniji.  Bordo i Nica odigali 0:0.  

Fudbal 25.02.2018 | 20:10
FRA: Dva ''iksa'', u dva meča, sa dva gola!
Teoretske šanse za 4. poziciju postoje i za Bordo i za Nicu, ali realnije je da oba ova tima nemaju neke šanse da se pomere ni gore ni dole sa 8. i 9. mesta na tabeli Lige 1. Zato je bilo možda i realno očekivati iks u sudaru ovih ekipa, a meč je završen 0:0.

Jednostavno, radi se o ekipama slične snage koje nisu u najboljoj formi. Pogotovo to važi za Nicu koja je pre ove utakmice izgubila četiri od pet utakmica u svim takmičenjima.

Čak je Nica bila i bolji tim na ovom duelu gledajući posed lopte, ali tim Lusijana Favra nije imao nijedan šut u okvir gola?!

Sa druge strane, Bordo je bio konkretniji, ali nije iskoristio svoje šanse. Bordo je dobre igre pre ovog meča prekinuo porazom, očigledno se to odrazilo na samopouzdanje ekipe pa i te šanse u koje su ulazili Žirondinci nisu bile realizovane.

Ova dva tima imaju po 36 osvojenih bodova i nalaze se u poziciji da teško mogu ni gore ni dole. Zato obratite pažnju na njih u narednim kolima francuske Lige 1.

Smrtonosni okret Dijaza nedovoljan, Etjen se spasao u 90'! Matje Debiši doneo svom timu bod u samoj završnici meča.

Veliko rivalstvo. Pa možemo da kažemo i mržnja. Takav je odnos Liona i Sent Etjena, dva grada udaljena oko 50 kilometara. Najnoviji obračun viđen je danas, ukupno 116. u istoriji u svim takmičenjima, a ovaj derbi završen je rezultatom 1:1 (1:0).

Ovaj derbi Rone mogao je da reši opasni Marijano Dijaz golom u 19. minutu. Dobio je loptu na ivici šesnaesterca okrenut leđima, a onda je izveo tehnički savršen smrtonosni okret kojim je izbacio Perina i lako došao do gola. A zamislite koliko je tek Dijaz drag svojim navijačima kada se pokazao kao igrač koji obožava da igra protiv najvećeg Lionovog neprijatelja. Naime, na dve utakmice protiv Etjena bio je uključen u tri gola - dva gola i jedna asistencija.

Nema kluba protiv kog je bio produktivniji. E to se zove pravi tajming, ako pitate navijače Liona.

Ipak, Etjen je imao odgovor. Jurio je bod sve do samog kraja, a onda u 90. minutu preko Matjea Debišija pogodio za 1:1. Bio je to napad preko leve strane, centaršut u sredinu, i Debiši na pravom mestu.

Ovo mu je drugi gol na poslednje četiri utakmice (u Ligi 1 i Premijer ligi).  Isto toliko je dao i na prethodnih 93. Renesansa.

Da biste razumeli neprijateljstvo između ova dva kluba dovoljan vam je sledeći podatak: U jednom meču koji je reprezentacija Francuske igrala u Sent Etjenu, Aleksandre Lakazet je opasno izviždan kao tadašnji fudbaler Liona.

Sada znate koliko je pobeda u ovom derbiju važna. I koliko je važno Etjenu što nije poražen.

Inače, celu utakmicu za Sent Etjen na ovom meču igrao je Neven Subotić. Dobio je i žuti karton u 85. minutu.

Lion je bio na korak od osvajanja tri boda, na kraju će oba tima dobiti po jedan.

FRANCUSKA 1 - 27. KOLO

Petak

Strazbur - Monpelje 0:0

Subota
Tuluz - Monako 3:3 (0:2)
/Sangar 24, Delor 78. penal, Sanogo 87 - Roni Lopes 8, 47, Jovetić 72/

Dižon - Kaen 2:0 (1:0)
/Da Silva 24. autogol, Tavares 70. penal/

Gengan - Mec 2:2 (1:1)
/Deo 22, 86 - Moje 6. penal, Ru 56/

Lil - Anže 1:2 (0:0)
/Pepe 88 - Ekambi 73, 89/  

Nant - Amijen 0:1 (0:1)
/Kakuta 45+1/

Ren - Troa 2:0 (0:0)
/Kazri 47. penal, Prcić 72/

Nedelja

Bordo - Nica 0:0

Lion - Sent Etjen 1:1 (1:0)
/Dijaz 19 - Debiši 90/

21.00: PSŽ - Marselj

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar