СЛС: Пенал, Вучић, Здјелар - кИКС Партизана!

Здјелар првенцем у последњој секунди спасао Партизан пораза! Фудбалери Партизана одиграли су нерешено са Земуном 1:1 на свом терену. у 24. колу Суперлиге Србије.  Партизан једва стигао до бода у дуелу са Земуном у 24. колу Суперлиге Србије. Вучић стрелац за госте из пенала у 70, Здјелар за црно-беле у петом минуту судијске надокнаде.  Партизан није лош, него очајан: Вучић мајсторски за реми Земуна! Саша Здјелар спасао црно-беле пораза у надокнади - 1:1.

Фудбал 25.02.2018 | 19:00
СЛС: Пенал, Вучић, Здјелар - кИКС Партизана!
Партизан се извукао у последњој секунди голом Саше Здјелара који је са десетак метара био прецизан и дао први гол за Партизан на првом мечу у Суперлиги.

Земун је претходно повео голом Вучића са беле тачке у 70. минуту и све до 94. минута Земунци су се одлично бранили.

Фудбалери Земуна почели су утакмицу отворено, притискали су лопту када је била у ногама противника, али се Партизан после свега десетак минута ослободио и преузео пуну контролу. 

Контрола лопте није црно-белима донела ништа јер ни Сума ни Тошић нису могли да искреирају нападе којима би угрозили гол Земунаца. 

Земун је одиграо дисциплиновану одбрану све време, али су у нападу његови фудбалери лоше центрирали у неколико наврата па прилика није било. 

Током већег дела првог полувремена, у Хумској је осим тишине на трибинама владала "успаванка" и на терену јер никаквих узбуђења није било. 

Све до последњих неколико минута када је Милошевић одлично одбранио шут Пантића са десетак метара. Партизанови играчи су тражили и пенал јер се лопта после шута Остојића од ноге Цветковића одбила до руке саиграча, али судија Сантрач оправдано није досудио једанаестерац. 

У прилици је за Земун био и Ђенић коме је лопта после центаршута по земљи лопта ишла мало иза леђа па је прилика пропала. Земунци нису имали шут ка голу па је 0:0 до полувремена њима више одговарало.

У другом делу игре Земун је врло брзо пао физички, али Партизан то није користио. Ожеговић је припретио главом после прекида који је извео Тошић, али је лопта после ударца главом отишла поред гола.

Летаргичној игри Партизана се придружио после паузе и Леандре Тавамба па је после сат времена игре на семафору и даље било 0:0.

Монотонију прекида се полуконтром Земуна из 70. минута када судија Дејан Сантрач свира пенал за госте. Немања Вучић је гурнуо лопту поред Цуцина, поскочио, па се није најбоље видело да ли је било контакта, али је арбитар проценио да јесте.

Вучић је преузео одговорност и фантастичном "паненком" по средини надмудрио Владимира Стојковића.

Земун је у 80. минуту имао добру прилику преко Вукадиновића, потом је у 84. покушао Здјелар добрим ударцем са двадесетак метара, али је Милошевић одбранио.

Партизан је у последњих пет минута кренуо у тоталну офанзиву, солидно је шутирао и Ивановић, али је још једном одбранио Милошевић. Црно-беле је пораза шутем у последњој секунди спасао Саша Здјелар који је прецизно погодио доњи леви угао гола Земуна.

Партизан после овог ремија заостаје за Црвеном звездом 11 бодова јер су црвено-бели победили Спартак у Суботици са 2:1.

У четвртак је Партизан остао без Европе, а само три дана касније - у недељу и без титуле (вероватно). Сви ће се сложити да до краја Сруперлиге Србије има још доста да се игра - читавих 13 утакмица плус пресек када ће се освојени бодови преполовити после 30. кола, али, чини се, мало ко верује да "парни ваљак" може да одбрани шампионску круну.

За то је потребна игра, а Ђукићев тим је нема!

Црвена звезда после 24. кола има великих 11 бодова предности. Лидер је победио у Суботици, а Партизан кикснуо код куће против Земуна - 1:1 (0:0).

Била је то још једна бледа партија изабраника Мирослава Ђукића, који су наставили традицију да на сваком од последњих осам мечева приме барем гол.

Земун је повео преко Немање Вучића у 70. минуту. Прво је играч екипе из Горње вароши изнудио пенал у дуелу са дебитантом Луком Цуцином, а затим је луцидно "Паненком" са 11 метара матирао Владимира Стојковића.

Партизан је тек по истеку и четвртог минута судијске надокнаде успео да преко Саше Здјелара стигне до изједначења. Прецизно је везиста црно-белих са 13-14 метара шутирао у доњи леви угао одличног Марка Милошевића, искорстивши велики притисак "ваљка" на одбрану Земуна.

Осим сјајног шута Данила Пантића и одбране Милошевића, прво полувреме пред празним трибинама стадиона "ЈНА" (суспензија ФСС) протекло је у негледљивом фудбалу у којем је Партизан чувао лопту и покушавао да пробије бедем Земуна. Чак су гости и у том делу извели врло опасан напад, али је резултат остао непормењен.


Уласком Саше Илића и Ђорђа Ивановића, као и Леандреа Тавамбе, Партизан је некако успевао да дође до прилика, до којих није никако на последња два меча против Младостих из Лучана (2:1) и Викторије Плзењ (0:2).

Али...

Ни то није могло да поправи утисак који су црно-бели оставили против Земунаца. Партизан је лош или боље рећи очајан, безидејан, малокрван и хитно му је потребна било каква реакција или промена. Челници клуба су мирно прихватили елиминацију из Европе, али су одмах после меча у Плзењу командовали напад на титулу и Куп. Први покушај консолидације и позитивног импулса је пропао и само бродубио кризу шампиона.

Парни ваљак стоји у месту. Црно-бели су фаталну седмицу, започету елиминацијом из Лиге Европе слабим издањем у Плзењу, затворили ремијем у Хумској. На први поглед изненађујућим, међутим, како су изгледали на затварању 24. суперлигашког кола нису заслужили ни бод који им је донео Саша Здјелар у петом минуту надокнаде времена - 1:1.

 Земун је узео оно што је пропустио јесенас у дуелу истих ривала у Горњој Вароши. У оба случаја био је храбар и дисциплинован, а овог поподнева и мудар. Мало му је недостајало да креира резултат по вољи тренера Милана Милановића, међутим, вероватно је и задовољан крајњим исходом. 

Гости су у првом гостовању на Топчидерском брду после десет година најпре одбили оно мало смислених напада актуелног шампиона, а онда дочекали шансу и једну од ретких - додуше идеалну - претворили у гол. Званично најбољи леви бек Србије, Немања Вучић из једанаестерац је савладао Владимира Стојковића. И то на какав начин. Спектакуларан. Паненком! Треба имати петљу, па репрезентативном чувару мреже тако шутнути пенал који можда није ни постојао. А можда је чист као суза. Зависи ко како гледа...

Сусрет је могао да буде одлучен после дуела нападача Земуна Ђорђа  Ђенића и дебитанта у црно-белом дресу, Луке Цуцина. Чак ни видео снимак није одгонетнуо да ли је млади десни бек, који је одмеио повређеног Мирослава Вулићевића, качио по нози гостујућег шпица. За судију Дејана Сантрача дилеме није било. Чист једанаестерац. Који секунд касније и тренутак фудбалске интелигенције Немање Вучића. Његов четврти гол ове сезоне. Трећи са беле тачке.

За минус 11 Партизана у односу на лидера на табели. И питање: шта је сад био проблем?

Била је то још једна катастрофална игра Партизана. Спора, безвољна, негледљива. Као у Плзењу. Можда је за домаћина и добро што су трибине биле затворене, да нема ко да види како су играли. Или - нису. Са Сумом на позицији централног везног који је направио више грешака него шанси саиграчима, са Јанковићем без продора по крилу, са безопасним Тошићем и неучинковитиом Ожеговићем, тим Мирослава Ђукића је једину праву шансу у првом делу имао кад је Данило Пантићшутирао под пречку, а голман Марко Милошевић одличном парадом показао да Земун гаји високе амбиције.

Ништа бољи Партизан није био ни у наставку. Са доста играча укопаних у месту недостајало му је креације, трчања, уласка у шансе, а тек реализације. Није помогло ни увођење Тавамбе који је био у две изгледне шансе. Све док ритам није променио Саша Илић. Тек кад се легендарни капитен појавио на терену, његове колеге су почеле да играју за нијансу боље, створио је прилику резервисти Ивановићу, једну је и сам имао, показао саиграчима да могу, па је Лука Цуцин дубоку у надокнади асистирао Саши Здјелару, а новајлија из Олимпијакоса погодио угао за реми.

Чак четврти узастопни на свом стадиону. Ту се крије главни разлог огромног бодовног заостатка за Црвеном звездом. Иако у Хумској често посежу за неким другим изговорима...

Што се Земуна тиче, може да буде незадовољан што је узео само бод. Играо је дисциплиновано, отресито и не баш дефанзивно како то ради већина екипа у Хумској. Напротив, гости су пре вођства имали две шансе преко Ђенића, на 1:0 Вукадиновић је могао да поентира за три бода.

На крају реми. За потврду Партизанове кризе на почетку пролећног дела сезоне.

ПАРТИЗАН - ЗЕМУН 1:1 (0:0)
/Здјелар 90+5 - Вучић 70 пен/

Стадион у Хумској
Играно се без присуства публике
Судија: Дејан Сантрач (Павлиш)
Жути картон: Тавамба (Партизан), Трајковић, Симић (Земун)

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић - Цуцин, Н. Р. Милетић, Остојић, Урошевић - Здјелар, Пантић (од 66. Илић) - Тошић (од 74. Ивановић), Сума, Јанковић (од 46. Тавамва) - Ожеговић. Тренер: Мирослав Ђукић.

ЗЕМУН (4-2-3-1): Милошевић - Милутиновић, Цветковић, Трајковић, Вучић - Луковић, Кисо - Симић (од 90+3. Вуковић), Асани, Вукадиновић (од 82. Подунавац) - Ђенић (од 74. Ђаловић). Тренер: Милан Милановић.

Суперлига Србије, 24. коло:

Партизан – Земун 1:1
Здјелар 90+4 – Вучић 70п

Спартак – Црвена звезда 1:2
Ђуричин 39 – Родић 42, 45

Субота:

Борац – Раднички Ниш 1:1
Матеус 75 – Јовановић 33

Јавор – Младост 3:0
Марковић 6, Елиомар 37, Панић 80

Мачва – Војводина 1:1
Матић 83 – Арсић 87)

Бачка – Рад 2:1
Бајић 47, 67 – Бједов 73

Радник – Чукарички 0:0

Петак:

Вождовац – Напредак 3:2
Срећковић 12, 80, Дуроњић 29 – Ндиаје 35, 82

Табела:

1. Звезда 24 20 3 1 60:9 63
2. Партизан 24 15 7 2 45:20 52
3. Раднички 24 12 7 5 39:31 43
4. Чукарички 24 12 6 6 29:18 42
5. Спартак 24 11 7 6 46:30 40
6. Вождовац 24 11 6 7 37:23 39
7. Напредак 24 11 4 9 43:38 37
8. Војводина 24 10 7 7 26:21 37
9. Младост 24 8 6 10 31:34 30
10. Радник 24 7 6 11 26:42 27
11. Земун 24 6 7 11 20:31 25
12. Мачва 24 7 4 13 26:38 25
13. Бачка 24 6 6 12 21:39 24
14. Јавор 24 5 3 16 17:38 18
15. Борац 24 4 4 16 19:43 16
16. Рад 24 4 3 17 20:50 15

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар