SLS: Penal, Vučić, Zdjelar - kIKS Partizana!

Zdjelar prvencem u poslednjoj sekundi spasao Partizan poraza! Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Zemunom 1:1 na svom terenu. u 24. kolu Superlige Srbije.  Partizan jedva stigao do boda u duelu sa Zemunom u 24. kolu Superlige Srbije. Vučić strelac za goste iz penala u 70, Zdjelar za crno-bele u petom minutu sudijske nadoknade.  Partizan nije loš, nego očajan: Vučić majstorski za remi Zemuna! Saša Zdjelar spasao crno-bele poraza u nadoknadi - 1:1.

Fudbal 25.02.2018 | 19:00
SLS: Penal, Vučić, Zdjelar - kIKS Partizana!
Partizan se izvukao u poslednjoj sekundi golom Saše Zdjelara koji je sa desetak metara bio precizan i dao prvi gol za Partizan na prvom meču u Superligi.

Zemun je prethodno poveo golom Vučića sa bele tačke u 70. minutu i sve do 94. minuta Zemunci su se odlično branili.

Fudbaleri Zemuna počeli su utakmicu otvoreno, pritiskali su loptu kada je bila u nogama protivnika, ali se Partizan posle svega desetak minuta oslobodio i preuzeo punu kontrolu. 

Kontrola lopte nije crno-belima donela ništa jer ni Suma ni Tošić nisu mogli da iskreiraju napade kojima bi ugrozili gol Zemunaca. 

Zemun je odigrao disciplinovanu odbranu sve vreme, ali su u napadu njegovi fudbaleri loše centrirali u nekoliko navrata pa prilika nije bilo. 

Tokom većeg dela prvog poluvremena, u Humskoj je osim tišine na tribinama vladala "uspavanka" i na terenu jer nikakvih uzbuđenja nije bilo. 

Sve do poslednjih nekoliko minuta kada je Milošević odlično odbranio šut Pantića sa desetak metara. Partizanovi igrači su tražili i penal jer se lopta posle šuta Ostojića od noge Cvetkovića odbila do ruke saigrača, ali sudija Santrač opravdano nije dosudio jedanaesterac. 

U prilici je za Zemun bio i Đenić kome je lopta posle centaršuta po zemlji lopta išla malo iza leđa pa je prilika propala. Zemunci nisu imali šut ka golu pa je 0:0 do poluvremena njima više odgovaralo.

U drugom delu igre Zemun je vrlo brzo pao fizički, ali Partizan to nije koristio. Ožegović je pripretio glavom posle prekida koji je izveo Tošić, ali je lopta posle udarca glavom otišla pored gola.

Letargičnoj igri Partizana se pridružio posle pauze i Leandre Tavamba pa je posle sat vremena igre na semaforu i dalje bilo 0:0.

Monotoniju prekida se polukontrom Zemuna iz 70. minuta kada sudija Dejan Santrač svira penal za goste. Nemanja Vučić je gurnuo loptu pored Cucina, poskočio, pa se nije najbolje videlo da li je bilo kontakta, ali je arbitar procenio da jeste.

Vučić je preuzeo odgovornost i fantastičnom "panenkom" po sredini nadmudrio Vladimira Stojkovića.

Zemun je u 80. minutu imao dobru priliku preko Vukadinovića, potom je u 84. pokušao Zdjelar dobrim udarcem sa dvadesetak metara, ali je Milošević odbranio.

Partizan je u poslednjih pet minuta krenuo u totalnu ofanzivu, solidno je šutirao i Ivanović, ali je još jednom odbranio Milošević. Crno-bele je poraza šutem u poslednjoj sekundi spasao Saša Zdjelar koji je precizno pogodio donji levi ugao gola Zemuna.

Partizan posle ovog remija zaostaje za Crvenom zvezdom 11 bodova jer su crveno-beli pobedili Spartak u Subotici sa 2:1.

U četvrtak je Partizan ostao bez Evrope, a samo tri dana kasnije - u nedelju i bez titule (verovatno). Svi će se složiti da do kraja Sruperlige Srbije ima još dosta da se igra - čitavih 13 utakmica plus presek kada će se osvojeni bodovi prepoloviti posle 30. kola, ali, čini se, malo ko veruje da "parni valjak" može da odbrani šampionsku krunu.

Za to je potrebna igra, a Đukićev tim je nema!

Crvena zvezda posle 24. kola ima velikih 11 bodova prednosti. Lider je pobedio u Subotici, a Partizan kiksnuo kod kuće protiv Zemuna - 1:1 (0:0).

Bila je to još jedna bleda partija izabranika Miroslava Đukića, koji su nastavili tradiciju da na svakom od poslednjih osam mečeva prime barem gol.

Zemun je poveo preko Nemanje Vučića u 70. minutu. Prvo je igrač ekipe iz Gornje varoši iznudio penal u duelu sa debitantom Lukom Cucinom, a zatim je lucidno "Panenkom" sa 11 metara matirao Vladimira Stojkovića.

Partizan je tek po isteku i četvrtog minuta sudijske nadoknade uspeo da preko Saše Zdjelara stigne do izjednačenja. Precizno je vezista crno-belih sa 13-14 metara šutirao u donji levi ugao odličnog Marka Miloševića, iskorstivši veliki pritisak "valjka" na odbranu Zemuna.

Osim sjajnog šuta Danila Pantića i odbrane Miloševića, prvo poluvreme pred praznim tribinama stadiona "JNA" (suspenzija FSS) proteklo je u negledljivom fudbalu u kojem je Partizan čuvao loptu i pokušavao da probije bedem Zemuna. Čak su gosti i u tom delu izveli vrlo opasan napad, ali je rezultat ostao nepormenjen.


Ulaskom Saše Ilića i Đorđa Ivanovića, kao i Leandrea Tavambe, Partizan je nekako uspevao da dođe do prilika, do kojih nije nikako na poslednja dva meča protiv Mladostih iz Lučana (2:1) i Viktorije Plzenj (0:2).

Ali...

Ni to nije moglo da popravi utisak koji su crno-beli ostavili protiv Zemunaca. Partizan je loš ili bolje reći očajan, bezidejan, malokrvan i hitno mu je potrebna bilo kakva reakcija ili promena. Čelnici kluba su mirno prihvatili eliminaciju iz Evrope, ali su odmah posle meča u Plzenju komandovali napad na titulu i Kup. Prvi pokušaj konsolidacije i pozitivnog impulsa je propao i samo brodubio krizu šampiona.

Parni valjak stoji u mestu. Crno-beli su fatalnu sedmicu, započetu eliminacijom iz Lige Evrope slabim izdanjem u Plzenju, zatvorili remijem u Humskoj. Na prvi pogled iznenađujućim, međutim, kako su izgledali na zatvaranju 24. superligaškog kola nisu zaslužili ni bod koji im je doneo Saša Zdjelar u petom minutu nadoknade vremena - 1:1.

 Zemun je uzeo ono što je propustio jesenas u duelu istih rivala u Gornjoj Varoši. U oba slučaja bio je hrabar i disciplinovan, a ovog popodneva i mudar. Malo mu je nedostajalo da kreira rezultat po volji trenera Milana Milanovića, međutim, verovatno je i zadovoljan krajnjim ishodom. 

Gosti su u prvom gostovanju na Topčiderskom brdu posle deset godina najpre odbili ono malo smislenih napada aktuelnog šampiona, a onda dočekali šansu i jednu od retkih - doduše idealnu - pretvorili u gol. Zvanično najbolji levi bek Srbije, Nemanja Vučić iz jedanaesterac je savladao Vladimira Stojkovića. I to na kakav način. Spektakularan. Panenkom! Treba imati petlju, pa reprezentativnom čuvaru mreže tako šutnuti penal koji možda nije ni postojao. A možda je čist kao suza. Zavisi ko kako gleda...

Susret je mogao da bude odlučen posle duela napadača Zemuna Đorđa  Đenića i debitanta u crno-belom dresu, Luke Cucina. Čak ni video snimak nije odgonetnuo da li je mladi desni bek, koji je odmeio povređenog Miroslava Vulićevića, kačio po nozi gostujućeg špica. Za sudiju Dejana Santrača dileme nije bilo. Čist jedanaesterac. Koji sekund kasnije i trenutak fudbalske inteligencije Nemanje Vučića. Njegov četvrti gol ove sezone. Treći sa bele tačke.

Za minus 11 Partizana u odnosu na lidera na tabeli. I pitanje: šta je sad bio problem?

Bila je to još jedna katastrofalna igra Partizana. Spora, bezvoljna, negledljiva. Kao u Plzenju. Možda je za domaćina i dobro što su tribine bile zatvorene, da nema ko da vidi kako su igrali. Ili - nisu. Sa Sumom na poziciji centralnog veznog koji je napravio više grešaka nego šansi saigračima, sa Jankovićem bez prodora po krilu, sa bezopasnim Tošićem i neučinkovitiom Ožegovićem, tim Miroslava Đukića je jedinu pravu šansu u prvom delu imao kad je Danilo Pantićšutirao pod prečku, a golman Marko Milošević odličnom paradom pokazao da Zemun gaji visoke ambicije.

Ništa bolji Partizan nije bio ni u nastavku. Sa dosta igrača ukopanih u mestu nedostajalo mu je kreacije, trčanja, ulaska u šanse, a tek realizacije. Nije pomoglo ni uvođenje Tavambe koji je bio u dve izgledne šanse. Sve dok ritam nije promenio Saša Ilić. Tek kad se legendarni kapiten pojavio na terenu, njegove kolege su počele da igraju za nijansu bolje, stvorio je priliku rezervisti Ivanoviću, jednu je i sam imao, pokazao saigračima da mogu, pa je Luka Cucin duboku u nadoknadi asistirao Saši Zdjelaru, a novajlija iz Olimpijakosa pogodio ugao za remi.

Čak četvrti uzastopni na svom stadionu. Tu se krije glavni razlog ogromnog bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom. Iako u Humskoj često posežu za nekim drugim izgovorima...

Što se Zemuna tiče, može da bude nezadovoljan što je uzeo samo bod. Igrao je disciplinovano, otresito i ne baš defanzivno kako to radi većina ekipa u Humskoj. Naprotiv, gosti su pre vođstva imali dve šanse preko Đenića, na 1:0 Vukadinović je mogao da poentira za tri boda.

Na kraju remi. Za potvrdu Partizanove krize na početku prolećnog dela sezone.

PARTIZAN - ZEMUN 1:1 (0:0)
/Zdjelar 90+5 - Vučić 70 pen/

Stadion u Humskoj
Igrano se bez prisustva publike
Sudija: Dejan Santrač (Pavliš)
Žuti karton: Tavamba (Partizan), Trajković, Simić (Zemun)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Pantić (od 66. Ilić) - Tošić (od 74. Ivanović), Suma, Janković (od 46. Tavamva) - Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Vučić - Luković, Kiso - Simić (od 90+3. Vuković), Asani, Vukadinović (od 82. Podunavac) - Đenić (od 74. Đalović). Trener: Milan Milanović.

Superliga Srbije, 24. kolo:

Partizan – Zemun 1:1
Zdjelar 90+4 – Vučić 70p

Spartak – Crvena zvezda 1:2
Đuričin 39 – Rodić 42, 45

Subota:

Borac – Radnički Niš 1:1
Mateus 75 – Jovanović 33

Javor – Mladost 3:0
Marković 6, Eliomar 37, Panić 80

Mačva – Vojvodina 1:1
Matić 83 – Arsić 87)

Bačka – Rad 2:1
Bajić 47, 67 – Bjedov 73

Radnik – Čukarički 0:0

Petak:

Voždovac – Napredak 3:2
Srećković 12, 80, Duronjić 29 – Ndiaje 35, 82

Tabela:

1. Zvezda 24 20 3 1 60:9 63
2. Partizan 24 15 7 2 45:20 52
3. Radnički 24 12 7 5 39:31 43
4. Čukarički 24 12 6 6 29:18 42
5. Spartak 24 11 7 6 46:30 40
6. Voždovac 24 11 6 7 37:23 39
7. Napredak 24 11 4 9 43:38 37
8. Vojvodina 24 10 7 7 26:21 37
9. Mladost 24 8 6 10 31:34 30
10. Radnik 24 7 6 11 26:42 27
11. Zemun 24 6 7 11 20:31 25
12. Mačva 24 7 4 13 26:38 25
13. Bačka 24 6 6 12 21:39 24
14. Javor 24 5 3 16 17:38 18
15. Borac 24 4 4 16 19:43 16
16. Rad 24 4 3 17 20:50 15

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar