ПЛ БиХ: Раднику бод у Сарајеву, Крупа добила Борац!

Крупа слави, Борац заглавио у блату! Крупа савладала Борац у дербију одиграном на очајном терену Градског стадиона у Бањалуци.  Радник носи бод из Сарајева! Сарајево и Радник ремизирали без голова на Кошеву, ГОШК добио „дерби зачеља“.

Фудбал 25.02.2018 | 18:45
ПЛ БиХ: Раднику бод у Сарајеву, Крупа добила Борац!
Бијељински Радник добро је отворио прољећну сезону у Премијер лиги БиХ. Послије убједљиве побједе над Борцем екипа Младен Жижовића освојила је и бод на гостовању Сарајеву.

Дуел Сарајева и Радника завршен је резултатом 0:0, а домаћи су меч завршили са играчем мање пошто је минут прије краја искључен Адукор.

Радник је средином другог полувремена имао одличну шансу преко Франића, али резултат се није промијенио.

Најбољу шансу за Сарајево пропустио је Хебибовић који је у 75. минуут погодио пречку.

Сарајево је након овог ремија четврто на табли са 36 бодова, а Радник је шести, са три бода више од Младости која предводи екипе у доњем дијелу табеле.

У дербију зачеља ГОШК  је као домаћин савладао Челик резултатом 2:0.

Јунак домаћих био је Мулахусејновић који је постигао два гола, прво за вођство 1:0, а потом и за побједу 3:2 у 62. минуту.

ГОШК је овим тријумфом направио велики корак ка опстанку, сада има седам бодова више управо од Челика, а посљедњи је Витез са само седам бодова.

Крупа слави, Борац заглавио у блату! Крупа савладала Борац у дербију одиграном на очајном терену Градског стадиона у Бањалуци.

Борац је послије пораза у Бијељини дочекао дерби меч 20. кола Премијер лиге БиХ против Крупе у лошем расположењу, а у још лошијем наставља други дио сезоне.

Фудбалери Крупе савладали су Борац у Бањалуци резултатом 1:0 и оставили га у доњем дијелу табеле, са четири бода заостатка за Радником, који је у суботу освојио бод на гостовању Сарајеву.

У катастрофалним условима на Градском стадиону у Бањалуци боље су се снашли гости, а гол Марјановића у 72. минуту био је довољан Крупи за девети тријумф ове сезоне. 

Некадашњи фудбалер Борца искористио је неспоразум одбране и голмана Борца и поготком вриједним три бода завршио једну од ријетких прилика на утакмици.

Лош терен и хладно вријеме осим лошој посјети на Градском стадиону, гдје се окупило тек двјестотињак љубитеља фудбала, кумовали су и лошој игри на травњаку, односно оном што је остало од њега послије чишћења снијега.

Једину какву-такву шансу Борац је имао крајем првог полувремена када је Даниловић шутирао поред гола, а у самом финишу утакмице Маховић је пао у шеснаестерцу, али није добио једанаестерац, јер се у ствари оклизнуо па је судија Грбић показао да се игра настави.

Крупа се тако искупила својим навијачима за пораз од Жељезничара у премијерном колу прољећног дијела сезоне и дефинитивно обезбиједила пласман у Лигу за првака.

На другој страни, Борац након два везана пораза има много разлога за бригу. Два кола прије краја регуларног дијела сезона црвено-плави, који су на почетку сезоне истицали европске амбиције заостаје четири бода за шестопласираним Радником, а у посљедња два кола имаће тежак распоред.

Борац у наредном колу очекује течко гостовање код Слободе у Тузли, а у посљедњем колу дочекује Зрињски, који се бори за шампионску титулу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ, 20. КОЛО:

ГОШК - Челик 3:2 (2:2)

/Мулахусејновић 5, 62, Панџа 16 аутогол –Јурина 21 пенал, Николић 45+2/

Сарајево - Радник 0:0

Борац - Крупа 0:1 (0:0)

/Марјановић 72/

Одиграно у суботу

Жељезничар - Слобода 1:0 (0:0)
/Граовац 63/

Младост ДК - Зрињски 1:2 (0:2)
/Шећеровић 95 - Тодоровић 14, ФИлиповић 41/

Витез - Широки Бријег 1:4 (0:3)
/Станић 89 - Бралић 14, Ћорић 42, Барабан 44, Лончар 49/

ТАБЕЛА: Жељезничар 47, Зрињски 46, Широки Бријег 41, Сарајево 36, Крупа 34, Радник 28, Младост 25, Борац 24, ГОШК 20, Слобода 19, Челик 13, Витез 7.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар