PL BiH: Radniku bod u Sarajevu, Krupa dobila Borac!

Krupa slavi, Borac zaglavio u blatu! Krupa savladala Borac u derbiju odigranom na očajnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci.  Radnik nosi bod iz Sarajeva! Sarajevo i Radnik remizirali bez golova na Koševu, GOŠK dobio „derbi začelja“.

Fudbal 25.02.2018 | 18:45
PL BiH: Radniku bod u Sarajevu, Krupa dobila Borac!
Bijeljinski Radnik dobro je otvorio proljećnu sezonu u Premijer ligi BiH. Poslije ubjedljive pobjede nad Borcem ekipa Mladen Žižovića osvojila je i bod na gostovanju Sarajevu.

Duel Sarajeva i Radnika završen je rezultatom 0:0, a domaći su meč završili sa igračem manje pošto je minut prije kraja isključen Adukor.

Radnik je sredinom drugog poluvremena imao odličnu šansu preko Franića, ali rezultat se nije promijenio.

Najbolju šansu za Sarajevo propustio je Hebibović koji je u 75. minuut pogodio prečku.

Sarajevo je nakon ovog remija četvrto na tabli sa 36 bodova, a Radnik je šesti, sa tri boda više od Mladosti koja predvodi ekipe u donjem dijelu tabele.

U derbiju začelja GOŠK  je kao domaćin savladao Čelik rezultatom 2:0.

Junak domaćih bio je Mulahusejnović koji je postigao dva gola, prvo za vođstvo 1:0, a potom i za pobjedu 3:2 u 62. minutu.

GOŠK je ovim trijumfom napravio veliki korak ka opstanku, sada ima sedam bodova više upravo od Čelika, a posljednji je Vitez sa samo sedam bodova.

Krupa slavi, Borac zaglavio u blatu! Krupa savladala Borac u derbiju odigranom na očajnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci.

Borac je poslije poraza u Bijeljini dočekao derbi meč 20. kola Premijer lige BiH protiv Krupe u lošem raspoloženju, a u još lošijem nastavlja drugi dio sezone.

Fudbaleri Krupe savladali su Borac u Banjaluci rezultatom 1:0 i ostavili ga u donjem dijelu tabele, sa četiri boda zaostatka za Radnikom, koji je u subotu osvojio bod na gostovanju Sarajevu.

U katastrofalnim uslovima na Gradskom stadionu u Banjaluci bolje su se snašli gosti, a gol Marjanovića u 72. minutu bio je dovoljan Krupi za deveti trijumf ove sezone. 

Nekadašnji fudbaler Borca iskoristio je nesporazum odbrane i golmana Borca i pogotkom vrijednim tri boda završio jednu od rijetkih prilika na utakmici.

Loš teren i hladno vrijeme osim lošoj posjeti na Gradskom stadionu, gdje se okupilo tek dvjestotinjak ljubitelja fudbala, kumovali su i lošoj igri na travnjaku, odnosno onom što je ostalo od njega poslije čišćenja snijega.

Jedinu kakvu-takvu šansu Borac je imao krajem prvog poluvremena kada je Danilović šutirao pored gola, a u samom finišu utakmice Mahović je pao u šesnaestercu, ali nije dobio jedanaesterac, jer se u stvari okliznuo pa je sudija Grbić pokazao da se igra nastavi.

Krupa se tako iskupila svojim navijačima za poraz od Željezničara u premijernom kolu proljećnog dijela sezone i definitivno obezbijedila plasman u Ligu za prvaka.

Na drugoj strani, Borac nakon dva vezana poraza ima mnogo razloga za brigu. Dva kola prije kraja regularnog dijela sezona crveno-plavi, koji su na početku sezone isticali evropske ambicije zaostaje četiri boda za šestoplasiranim Radnikom, a u posljednja dva kola imaće težak raspored.

Borac u narednom kolu očekuje tečko gostovanje kod Slobode u Tuzli, a u posljednjem kolu dočekuje Zrinjski, koji se bori za šampionsku titulu.

PREMIJER LIGA BIH, 20. KOLO:

GOŠK - Čelik 3:2 (2:2)

/Mulahusejnović 5, 62, Pandža 16 autogol –Jurina 21 penal, Nikolić 45+2/

Sarajevo - Radnik 0:0

Borac - Krupa 0:1 (0:0)

/Marjanović 72/

Odigrano u subotu

Željezničar - Sloboda 1:0 (0:0)
/Graovac 63/

Mladost DK - Zrinjski 1:2 (0:2)
/Šećerović 95 - Todorović 14, FIlipović 41/

Vitez - Široki Brijeg 1:4 (0:3)
/Stanić 89 - Bralić 14, Ćorić 42, Baraban 44, Lončar 49/

TABELA: Željezničar 47, Zrinjski 46, Široki Brijeg 41, Sarajevo 36, Krupa 34, Radnik 28, Mladost 25, Borac 24, GOŠK 20, Sloboda 19, Čelik 13, Vitez 7.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar