Човић: Били смо бахати... Нећу баш ништа да мијењам!

Председник Звезде о лошем наступу на Купу, поразу у Бамбергу и томе да ли је угрожена позиција тренера Душана Алимпијевића.

Кошарка 26.02.2018 | 22:15
Човић: Били смо бахати... Нећу баш ништа да мијењам!
Црвена звезда мтс прошла је кроз тешке две недеље.

На Купу Радивоја Кораћа изгубила је у финалу и играла лоше од првог дана турнира. Потом је отишла у Немачку и доживела убедљив пораз на гостовању Бамбергу, одигравши тај меч далеко испод нивоа својих претходних партија у Евролиги.

Председник црвено-белих Небојша Човић говорио је у интервјуу за "Вечерње новости" о такмичарској кризи екипе.

"Евидентно је да смо у Куп ушли тако што смо потценили спортске ривале, били смо помало бахати и самозаљубљени. Модеран спорт то не трпи. Научена је та лекција, која није била скупа. Губила је Звезда утакмице у Купу и када је била много јача, и то у полуфиналу, па је и после таквих пораза освануо нови дан. Друго, ми увек морамо да водимо рачуна и о хуманости", рекао је он.

Упитан на шта под тим мисли, одговорио је...

"Неки пут треба да помогнеш ривалу када се налази у великим проблемима. Пошто је ова лекција научена, за мене је реакција у Бамбергу била очекивана. Играчи су још размишљали о ономе што се десило у Нишу, а Евролига није такмичење у коме има емоција и "празног хода". То је један пакет фактора. Други је то што је Звезда ове сезоне у специфичној ситуацији, на почетку је новог циклуса са 11 нових играча и потпуно новим стручним штабом. За реалне и оне који познају кошарку, а нису острашћени, нормално је да ће бити осцилација. Модеран спорт садржи речи "поверење и стрпљење", наравно, уз адекватан рад".

На констатацију да онда ни позиција Душана Алимпијевића није угрожена, Човић поручује да нико није угрожен.

"Није пољуљана ни позиција тренера, ни стручног штаба, ни било ког играча. То су они исти који су побеђивали и Барселону и Реал, они који су учинили да смо први у АБА лиги и остварили до сада девет победа у Евролиги. Надам се да ће бити још нека. Прошле године, са много јачим тимом, Звезда се, нажалост, није пласирала у "топ 8". Не можемо да задовољимо приче "лажљивих крелаца", који су говорили да је намештен фајнал-фор у Београду да би Црвена звезда као државни пројекат ишла на финални турнир". 

"Време је показало шта је истина, а они и даље настављају да обмањују народ. Криза постоји, из ње ћемо изаћи радом. Немам намеру баш ништа да мењам, напротив. Ово је период када Звезда игра онако како би волели они који нас не воле и не цене наш рад, а као хуман клуб морамо мало и њих да задовољимо", додао је он.

Иако је Звезда очигледно пала у форми, на Малом Калемегдану нема панике уочи седмица одлуке.

"Немам никакав страх, нити било какву панику. Ти који би сада да мењају играче и тренера нека се посвете себи. Имају они много својих пропуста, а ми ћемо наше решавати и уверен сам да ћемо испунити зацртане циљеве, а кључни је одбрана титуле у АБА лиги. Чврсто стојимо иза играча и тренера, коме се то не свиђа нека не дође на утакмицу или нека промени канал. Потпуно разумем разлоге и филозофију оних који би желели да се Црвена звезда врати на стање у коме је била пре 2011. Знам да ће се они трудити и у наредном периоду да измишљају приче и трачеве, али на то не можемо да утичемо. Али, можемо да их препознајемо и да скрећемо пажњу јавности на то", додао је председник Звезде.

"Нема сукоба у свлачионици"

На коментаре о сукобима у свлачионици, Човић каже:

"Сукоба у свлачионици Звезде нема, нити их је било. Као што ни раније није било штрајкова, а сећате се и тих прича. Знамо да смо као бренд интересантни и да можемо значајно да подижемо тираже појединих медија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цовкету

26.02.2018 22:01

Паре си опрао, сад комсиницу мозес и угасит.

ОДГОВОРИТЕ