Čović: Bili smo bahati... Neću baš ništa da mijenjam!

Predsednik Zvezde o lošem nastupu na Kupu, porazu u Bambergu i tome da li je ugrožena pozicija trenera Dušana Alimpijevića.

Košarka 26.02.2018 | 22:15
Čović: Bili smo bahati... Neću baš ništa da mijenjam!
Crvena zvezda mts prošla je kroz teške dve nedelje.

Na Kupu Radivoja Koraća izgubila je u finalu i igrala loše od prvog dana turnira. Potom je otišla u Nemačku i doživela ubedljiv poraz na gostovanju Bambergu, odigravši taj meč daleko ispod nivoa svojih prethodnih partija u Evroligi.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović govorio je u intervjuu za "Večernje novosti" o takmičarskoj krizi ekipe.

"Evidentno je da smo u Kup ušli tako što smo potcenili sportske rivale, bili smo pomalo bahati i samozaljubljeni. Moderan sport to ne trpi. Naučena je ta lekcija, koja nije bila skupa. Gubila je Zvezda utakmice u Kupu i kada je bila mnogo jača, i to u polufinalu, pa je i posle takvih poraza osvanuo novi dan. Drugo, mi uvek moramo da vodimo računa i o humanosti", rekao je on.

Upitan na šta pod tim misli, odgovorio je...

"Neki put treba da pomogneš rivalu kada se nalazi u velikim problemima. Pošto je ova lekcija naučena, za mene je reakcija u Bambergu bila očekivana. Igrači su još razmišljali o onome što se desilo u Nišu, a Evroliga nije takmičenje u kome ima emocija i "praznog hoda". To je jedan paket faktora. Drugi je to što je Zvezda ove sezone u specifičnoj situaciji, na početku je novog ciklusa sa 11 novih igrača i potpuno novim stručnim štabom. Za realne i one koji poznaju košarku, a nisu ostrašćeni, normalno je da će biti oscilacija. Moderan sport sadrži reči "poverenje i strpljenje", naravno, uz adekvatan rad".

Na konstataciju da onda ni pozicija Dušana Alimpijevića nije ugrožena, Čović poručuje da niko nije ugrožen.

"Nije poljuljana ni pozicija trenera, ni stručnog štaba, ni bilo kog igrača. To su oni isti koji su pobeđivali i Barselonu i Real, oni koji su učinili da smo prvi u ABA ligi i ostvarili do sada devet pobeda u Evroligi. Nadam se da će biti još neka. Prošle godine, sa mnogo jačim timom, Zvezda se, nažalost, nije plasirala u "top 8". Ne možemo da zadovoljimo priče "lažljivih krelaca", koji su govorili da je namešten fajnal-for u Beogradu da bi Crvena zvezda kao državni projekat išla na finalni turnir". 

"Vreme je pokazalo šta je istina, a oni i dalje nastavljaju da obmanjuju narod. Kriza postoji, iz nje ćemo izaći radom. Nemam nameru baš ništa da menjam, naprotiv. Ovo je period kada Zvezda igra onako kako bi voleli oni koji nas ne vole i ne cene naš rad, a kao human klub moramo malo i njih da zadovoljimo", dodao je on.

Iako je Zvezda očigledno pala u formi, na Malom Kalemegdanu nema panike uoči sedmica odluke.

"Nemam nikakav strah, niti bilo kakvu paniku. Ti koji bi sada da menjaju igrače i trenera neka se posvete sebi. Imaju oni mnogo svojih propusta, a mi ćemo naše rešavati i uveren sam da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve, a ključni je odbrana titule u ABA ligi. Čvrsto stojimo iza igrača i trenera, kome se to ne sviđa neka ne dođe na utakmicu ili neka promeni kanal. Potpuno razumem razloge i filozofiju onih koji bi želeli da se Crvena zvezda vrati na stanje u kome je bila pre 2011. Znam da će se oni truditi i u narednom periodu da izmišljaju priče i tračeve, ali na to ne možemo da utičemo. Ali, možemo da ih prepoznajemo i da skrećemo pažnju javnosti na to", dodao je predsednik Zvezde.

"Nema sukoba u svlačionici"

Na komentare o sukobima u svlačionici, Čović kaže:

"Sukoba u svlačionici Zvezde nema, niti ih je bilo. Kao što ni ranije nije bilo štrajkova, a sećate se i tih priča. Znamo da smo kao brend interesantni i da možemo značajno da podižemo tiraže pojedinih medija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

covketu

26.02.2018 22:01

Pare si oprao, sad komsinicu mozes i ugasit.

ODGOVORITE