САД спремне да пресрећу бродове

Администрација председника Доналда Трампа и њени кључни азијски савезници спремају се да прошире активности пресретања бродова.

Свијет 24.02.2018 | 10:51
САД спремне да пресрећу бродове
То се односи на бродове за које се сумња да крше санкције против Северне Кореје.

Тај план би могао да укључи размештање снага америчке обалске страже која би заустављала и претраживала пловила у азијско-пацифичким водама, јавља Ројтерс позивајући се на високо позициониране америчке званичнике.

Како је неколико званичника рекло за британску агенцију, Вашингтон преговара са регионалним партнерима, укључујући Јапан, Јужну Кореју, Аустралију и Сингапур, о координисању пооштрене акције која би могла да оде даље него икада раније у покушају да се сузбије покушај Пјонгјанга да поморском трговином обезбеде средства за свој нуклеарни програм.

Иако су сумњиви бродови и раније пресретани, нова стратегија би проширила обим таквим операција, али не би увела поморску блокаду Северној Кореји.

Пјонгјанг је упозорио да би на блокаду гледао као на ратни чин.

Ова америчка иницијатива, која раније није најављивана, показује све већу ужурбаност Вашингтона да присили Пјонгјанг да уђе у преговоре о напуштању свог војног нукеларног програма, наводи Ројтерс.

Амерички званичници сматрају да Северну Кореју дели само неколико месеци од развоја нуклеарне ракете способне да погоди територију САД.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Које зло

24.02.2018 10:11

Докле људи иматели ви имало морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп И Ким

24.02.2018 10:24

Као прво ти бродови су Кинески,Руски или Ирански.С Кореја има много подморница.Будале и јесу и сигурно це ститити те бродове.Вец су једном заробљавали Америцки брод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Србо Ову сто су се навикли тридесет годиа да буду владари (полицајци) свијета

24.02.2018 16:17

Ови сто су се навикли 30 година да буду владари (полицајци) свијета, мораце да сидју са престола сватите каубоји престаните да гајите илузије. долази Кина и Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

24.02.2018 22:10

Дал це они сици са престола је мање битно.Него како це Израел без помоци Уса опстати је веца брига.