СП - Ђорђевић: Било је грешака, али и позитивних ствари!

Селектор Србије Александар Ђорђевић оценио је да је велики број промашених слободних бацања узрок пораза од Немачке у квалификацијама за Светско првенство.  

Кошарка 24.02.2018 | 10:15
СП - Ђорђевић: Било је грешака, али и позитивних ствари!
Селектор Србије изјавио је да су изгубљене лопте и промашена слободна бацања кључни разлози пораза од Немачке. 

Александар Ђорђевић честитао је Немцима на победи у мечу 3. кола Г групе квалификација за Светски куп 2019.

"Орлови" су у Франкфурту доживели први пораз у овом циклусу такмичења (79:74), након новембарских победа над Аустријом и Грузијом, тако да тренутно заузимају друго место на табели.

"Честитам Немачкој на победи. Одиграли су тврду, физички веома добру утакмицу. Ми смо промашили превише слободних бацања у другом полувремену и то нас је коштало пораза",рекао је Ђорђевић за званични сајт КСС.

Он је констатовао да је шанса за повратак у меч била ту све до 40. минута. Дејан Тодоровић при резултату 75:72 није искористио ниједан од два "пенала".

"Можда је значај утакмице оптеретио неке наше играче, па смо и у последњем минуту, са три промашена слободна бацања, испустили прилику да утакмицу уведемо у потпуно изједначену завршницу. Поред тога, направили смо неколико грешака и изгубљених лопти у одлучујућим тренуцима".

Ђорђевић је подсетио да је у овом саставу само један играч са летошњег Еуробаскета, на коме су "орлови" освојили сребрну медаљу (Стефан Бирчевић) и да је национални тим због добро познатих околности морао да буде подмлађен.

"Наш тим је играо срцем и борио се. То је свакако позитивно и на такав однос према игри могу да будем поносан. Морамо са позитивним мислима да се окренемо следећој утакмици против Аустрије, која нас већ у недељу чека у Бечу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар