SP - Đorđević: Bilo je grešaka, ali i pozitivnih stvari!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja uzrok poraza od Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.  

Košarka 24.02.2018 | 10:15
SP - Đorđević: Bilo je grešaka, ali i pozitivnih stvari!
Selektor Srbije izjavio je da su izgubljene lopte i promašena slobodna bacanja ključni razlozi poraza od Nemačke. 

Aleksandar Đorđević čestitao je Nemcima na pobedi u meču 3. kola G grupe kvalifikacija za Svetski kup 2019.

"Orlovi" su u Frankfurtu doživeli prvi poraz u ovom ciklusu takmičenja (79:74), nakon novembarskih pobeda nad Austrijom i Gruzijom, tako da trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli.

"Čestitam Nemačkoj na pobedi. Odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza",rekao je Đorđević za zvanični sajt KSS.

On je konstatovao da je šansa za povratak u meč bila tu sve do 40. minuta. Dejan Todorović pri rezultatu 75:72 nije iskoristio nijedan od dva "penala".

"Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu, sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu. Pored toga, napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima".

Đorđević je podsetio da je u ovom sastavu samo jedan igrač sa letošnjeg Eurobasketa, na kome su "orlovi" osvojili srebrnu medalju (Stefan Birčević) i da je nacionalni tim zbog dobro poznatih okolnosti morao da bude podmlađen.

"Naš tim je igrao srcem i borio se. To je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sledećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar