БЛ: Волфсбург испустио три бода у Мајнцу!

Реми Мајнца и Волфсбурга.  Фудбалери Мајнца и Волфсбурга играли су нерешено 1:1 у првој утакмици 24. кола немачке Бундеслиге.  Мајнц и Волфсбург подијелили бодове у дербију зачеља у којем су "вукови" били много ближе тријумфу.  1:1 за Вердер!

Фудбал 23.02.2018 | 23:33
БЛ: Волфсбург испустио три бода у Мајнцу!
Гости су повели голом Јосипа Брекала у шестом минуту, да би Мајнц у 44. изједначио преко Јошинора Муте.

Волфсбург је био ближи победи у другом делу утакмице, пошто је имао две солидне прилике, али није још једном успео да савлада Робина Сентнера, па је тако дуел завршен без победника.

Мајнц је 15. са 24 бода, док Волфсбург има бод више и налази се на 14. месту.

Премијерни меч 24. кола Бундеслиге донио је дуел два „дављеника“, а коначан исход неће ни једнима ни другима много помоћи у борби за опстанак.

Мајнц и Волфсбург ремизирали су 1:1 за пету узастопну подјелу бодова у међусобним дуелима.

Главни актери дуела на Опел Арени били су Хрват Јосип Брекало и Јапанац Јошинори Муто.

Први је довео Волфсбург у вођство већ у шестом минуту, након што се добро снашао у шеснаестерцу домаћих, али и дирао лопту руком, додуше, ненамјерно.

Одлучујући тренутак меча десио се у 40, минуту када је тренер Мајнца одлучио да замијени Берггрина који је претрпио ударац у главу и вјероватно потрес мозга.

Умјесто њега ушао је Муто и само четири минуте касније поготком за изједначење завршио брзу и ефектну акцију домаћих послије изгубљене лопте Волфсбурга на средини терена.

Гости су били ближе побједи, а шансу утакмице пропустио је Јусуф Мали. 

Није ово била једина стопостотна шанса пред голом Центнера. У 84. минуту сјевнула је добра акција гостију, али је Ориги погодио стативу.

Мајнц је практично ни из чега стигао до изједначења, а умало да исто тако стигне и до побједе у посљедњим тренуцима меча.

Нигеријац Уџа у другом минуту судијске надокнаде нашао се у стопостотној шанси испред Кастелса, који ногом брани његов покушај.

Бруно Лабадија дебитовао је ремијем 1:1 на клупи Волфсбурга, који није ни након седам година успио да освоји три бода у Мајнцу.

Волфсбург (25 бодова)  и Мајнц (24 бода) први су изнад зоне испадања са два, односно бодом више од Вердера, који има утакмицу мање.

Тешко да је неко отишао задовољан кући после једног од дербија зачеља Бундеслиге. Мајнц и Волфсбург одиграли су нерешено и практично учинили велику услугу конкуренту у трци за опстанак Вердеру из Бремена - 1:1.

Нешто задовољнији могу да буду гости, мада су дуго водили.  Коначно је испливао велики таленат младог репрезентативца Хрватске Брекала. Он је већ у шестом минуту довео Вукове у вођство. Одлично је сачекао центаршут са леве стране, није клонуо ни када га је директан ривал изблокирао. Устао је и потом савладао домаћег голмана.

Од тада је Мајнц био бољи ривал. На послетку домаћин је изједначио и сачувао традицију ремија када су у питању међусобни дуели ова два тима.

За нешто офанзивнији приступ домаћин је награђен у 44.минуту голом Мута.

Бундеслига, 24. коло:
Мајнц – Волфсбург 1:1 (1:1)
Муто 44 – Брекало 6

Субота:
15:30 Хофенхајм – Фрајбург
15:30 Бајерн – Херта
15:30 Хановер – Менхенгладбах
15:30 Штутгарт – Ајнтрахт
18:30 Вердер – Хамбургер СВ

Недеља:
15:30 Леверкузен – Шалке
18:00 РБ Лајпциг – Келн

Понедељак:
20:30 Дортмунд – Аугзбург

ТАБЕЛА: Бајерн 59, Борусија Дортмунд 40, Ајнтрахт 39, Леверкузен 38, РБ Лајпциг 38, Шалке 37, Хановер 32, Аугзбург 31, Хофенхајм 31м Борусија Менхенгладбах 31, Херта 30, Фрајбург 28, Штутгарт 27, Волфсбург (+1) 25, Мајнц (+1) 24, Вердер 23, ХСВ 17, Келн 14.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар