BL: Volfsburg ispustio tri boda u Majncu!

Remi Majnca i Volfsburga.  Fudbaleri Majnca i Volfsburga igrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 24. kola nemačke Bundeslige.  Majnc i Volfsburg podijelili bodove u derbiju začelja u kojem su "vukovi" bili mnogo bliže trijumfu.  1:1 za Verder!

Fudbal 23.02.2018 | 23:33
BL: Volfsburg ispustio tri boda u Majncu!
Gosti su poveli golom Josipa Brekala u šestom minutu, da bi Majnc u 44. izjednačio preko Jošinora Mute.

Volfsburg je bio bliži pobedi u drugom delu utakmice, pošto je imao dve solidne prilike, ali nije još jednom uspeo da savlada Robina Sentnera, pa je tako duel završen bez pobednika.

Majnc je 15. sa 24 boda, dok Volfsburg ima bod više i nalazi se na 14. mestu.

Premijerni meč 24. kola Bundeslige donio je duel dva „davljenika“, a konačan ishod neće ni jednima ni drugima mnogo pomoći u borbi za opstanak.

Majnc i Volfsburg remizirali su 1:1 za petu uzastopnu podjelu bodova u međusobnim duelima.

Glavni akteri duela na Opel Areni bili su Hrvat Josip Brekalo i Japanac Jošinori Muto.

Prvi je doveo Volfsburg u vođstvo već u šestom minutu, nakon što se dobro snašao u šesnaestercu domaćih, ali i dirao loptu rukom, doduše, nenamjerno.

Odlučujući trenutak meča desio se u 40, minutu kada je trener Majnca odlučio da zamijeni Berggrina koji je pretrpio udarac u glavu i vjerovatno potres mozga.

Umjesto njega ušao je Muto i samo četiri minute kasnije pogotkom za izjednačenje završio brzu i efektnu akciju domaćih poslije izgubljene lopte Volfsburga na sredini terena.

Gosti su bili bliže pobjedi, a šansu utakmice propustio je Jusuf Mali. 

Nije ovo bila jedina stopostotna šansa pred golom Centnera. U 84. minutu sjevnula je dobra akcija gostiju, ali je Origi pogodio stativu.

Majnc je praktično ni iz čega stigao do izjednačenja, a umalo da isto tako stigne i do pobjede u posljednjim trenucima meča.

Nigerijac Udža u drugom minutu sudijske nadoknade našao se u stopostotnoj šansi ispred Kastelsa, koji nogom brani njegov pokušaj.

Bruno Labadija debitovao je remijem 1:1 na klupi Volfsburga, koji nije ni nakon sedam godina uspio da osvoji tri boda u Majncu.

Volfsburg (25 bodova)  i Majnc (24 boda) prvi su iznad zone ispadanja sa dva, odnosno bodom više od Verdera, koji ima utakmicu manje.

Teško da je neko otišao zadovoljan kući posle jednog od derbija začelja Bundeslige. Majnc i Volfsburg odigrali su nerešeno i praktično učinili veliku uslugu konkurentu u trci za opstanak Verderu iz Bremena - 1:1.

Nešto zadovoljniji mogu da budu gosti, mada su dugo vodili.  Konačno je isplivao veliki talenat mladog reprezentativca Hrvatske Brekala. On je već u šestom minutu doveo Vukove u vođstvo. Odlično je sačekao centaršut sa leve strane, nije klonuo ni kada ga je direktan rival izblokirao. Ustao je i potom savladao domaćeg golmana.

Od tada je Majnc bio bolji rival. Na posletku domaćin je izjednačio i sačuvao tradiciju remija kada su u pitanju međusobni dueli ova dva tima.

Za nešto ofanzivniji pristup domaćin je nagrađen u 44.minutu golom Muta.

Bundesliga, 24. kolo:
Majnc – Volfsburg 1:1 (1:1)
Muto 44 – Brekalo 6

Subota:
15:30 Hofenhajm – Frajburg
15:30 Bajern – Herta
15:30 Hanover – Menhengladbah
15:30 Štutgart – Ajntraht
18:30 Verder – Hamburger SV

Nedelja:
15:30 Leverkuzen – Šalke
18:00 RB Lajpcig – Keln

Ponedeljak:
20:30 Dortmund – Augzburg

TABELA: Bajern 59, Borusija Dortmund 40, Ajntraht 39, Leverkuzen 38, RB Lajpcig 38, Šalke 37, Hanover 32, Augzburg 31, Hofenhajm 31m Borusija Menhengladbah 31, Herta 30, Frajburg 28, Štutgart 27, Volfsburg (+1) 25, Majnc (+1) 24, Verder 23, HSV 17, Keln 14.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar