ЕЛ: Звезду прегазио брзи воз из Бамберга!

А побегао јој је онај важан евролигашки, један од ретких који иде за ТОП 8! Звезда очајна у Бамбергу – 24 разлике за десети тим Бундеслиге! Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су поражени у Бамбергу 86:62, у мечу 23. кола Евролиге.  Звезда у нокауту! Убедљив пораз црвено-белих у Немачкој, у наступу без енергије, снаге, концентрације. . .  

Кошарка 23.02.2018 | 23:12
ЕЛ: Звезду прегазио брзи воз из Бамберга!
Црвено-бели су очајно одиграли у Немачкој чиме је продубљена криза у игри српског шампиона која траје већ неколико недеља.

Звезда се додатно удаљила од плеј-офа, са скором 9-13 је на три победе од осме позиције, седам кола пре краја па има само теоретске шансе да се нађе у нокаут фази такмичења. С друге стране, Бамберг се изједначио са црвено-белима са по девет победа.

Бамберг је сјајно шутирао за три поена (13/23), али је немачки тим играо изузетно течно па је имао и 20 асистенција, те доминирао у скоку (38:25).

Српски и регионални шампион је добро почео меч, повео 7:0, али се Бамберг брзо враћа у егал тројкама Хикмена. Уследила је резултатска клацкалица и блага предност црвено-белих после првог квартала (23:21).

Међутим, то је било све што је Звезда показала овог петка у Бамбергу. Већ у другој чевртини играчи Душана Алимпијевића почињу да се муче у нападу, није постојала ни одбрана, брзо су црвено-бели ушли и у фаулове, а Бамберг појачава ритам и постепено долази до +10 на полувремену (46:36).

Одмор није донео побољшање у игри Звезде, штавише, уследио је још гори период у којем су црвено-бели постигли само девет поена, па разиграни Бамберг шаље српски тим у нокдаун и стиже до огромних +24 (69:45) пред последњих десет минута.

Завршни квартал био је само формалност, али домаћин није дозволио Звезди да ублажи пораз. Напротив, Немци су искористили овај меч да излече фрустрације из бројних пораза у последње време (15 у последњих 19 утакмица) па су до краја "газили" црвено-беле до коначних 86:62.

Домаћина је предводио Дорел Рајт са 21 поеном уз девет скокова и четири асистенције, а пратили су га Дејан Мусли са по 13 поена и скокова, Лука Штајгер са 12 и Августин Рубит са десет поена.

Најефикаснији у тиму Звезде био је Матијас Лесор са 12 поена уз шест ухваћених лопти, док су по 11 постигли Тејлор Рочести и Бранко Лазић.

Још један очајан меч имао је Џејмс Фелдин који је погодио само један од девет шутева из игре (0/5 тројке).

У следећем колу Звезда дочекује Уникаху 2. марта.

Црвена звезда мтс је у кризи.

После лоших игара на турниру у Нишу, екипа Душана Алимпијевића одиграла је веома бледо и у Немачкој, где је само петнаестак минута била равноправна тамошњем шампиону, али и тренутно десетопласираној екипи Бундеслиге.

Све остало било је јако, јако лоше и за опомену пред најважније битке које долазе.

БАМБЕРГ - ЗВЕЗДА 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Без идеје у нападу, снаге и концентрације у одбрани, српски и регионални првак примио је у прве три четвртине више од 20 поена. Последња се играла само реда ради...

Лидери се нису разиграли (Фелдин шутирао из игре 1/9), клупа није помогла, а Звезда није оставила утисак екипе која је спремна да брзо поправи палу форму.

Бамберг је добијао простор да кажњава Београђане и то је урадио, погодивши 14 тројки из 24 покушаја. Бивши играч Игокее Дорел Рајт одиграо је сјајан меч и постигао 21 поен (5/7 за три), уз девет скокова.

Жељни убедљиве победе у првој утакмици од одласка Андрее Тринкијерија, играчи Бамберга су рафално уписали девету победу, пре свега доприносом четворице "двоцифрених", међу којима је био и српски центар Дејан Мусли (13 поена, 13 скокова).

Његов саиграч Лука Митровић био је у саставу, али није заиграо против свог бившег клуба, у чијем дресу овог петка нису били Перо Антић и Немања Дангубић. Они који јесу обукли црвено-бело одиграли су један од најлошијих евролигашких мечева Звезде последњих година.

Француз Матијас Лесор постигао је 12 поена уз две атрактивне рампе, Тејлор Рочести је на крају меча колико-толико ублажавао пораз са својих 11 поена, колико је постигао и Бранко Лазић, махом у почетку утакмице. То је, укратко, било и све добро што је Звезда урадила у вечери коју ће памтити по убедљивом поразу, 14. у Евролиги.

После повратка из Немачке, црвено-бели имаће недељу дана за тренинг и рад до наредне утакмице, против Уникахе.

Некако је Бросе Бамберг весник лоших ствари за Црвену звезду. На почекту сезоне донео је пораз црвено-белима који је мало уздрмао тим у стварању, а вечерас је по други пут узео меру Звезди и потврдио да се тим Душана Алимпијевића после Купа у Нишу налази у паду форме. Енергетском паду. И играчком паду. У паду у сваком смислу.

Епилог - 86:62. Пораз од 24 поена разлике. Можда и најлошија партија Звезде ове сезоне. Најефикаснији играч Звезде био је Матијас Лесор са 12 поена, док је код Бамберга Дорел Рајт убацио 21. 

Звезда на овој утакмици није могла да рачуна на Пера Антића и Немању Дангубића због повреда. Али, то свакако није и не сме да буде оправдање црвено-белима да дођу до победе која би их приближила на две победе заостатка у односу на Макаби из Тел Авива који се налази на осмој позицији.

Са овим поразом, те шансе су на седам кола до краја лигашког дела баш у нивоу теорије.

Овај дуел био је показатељ да су многи играчи у паду форме, да играју доста слабије, као и цео тим генерално. Много је посла пред Алимпијевићем јер Звезди следе битке у завршници АБА лиге, а када су се црвено-бели овако провели против тима који је 10. на табели немачког шампионата...

Много шта ту не штима. Али Звезда и даље има времена да их исправи док не буде касно.

Прво полувреме није било најбоље из угла Звезде. Почели су црвено-бели боље, али је Бросе потом почео мало по мало да преузима иницијативу и да кошевима махом са слободних бацања прави предност.

Добре потезе имали су Дилан Енис шутевима из игре, као и преко Бранка Лазића, док је Бросе преко Рајтевих шутева и добре игре Дејана Муслија лако правила превласт.

Звезда је Бросеу помогла и са доста изгубљених лопти, а Бросе је то некако рутински претварао у предност, а немачки састав није сада у форми да може да каже да му цветају руже. Посебно после одласка Андрее Тринкијерија.

И такав Бросе је био довољно јак да оде на велики одмор са 10 поена предности (46:36).

Можда је и најбољи отпор пружао Лесор, деловао је некако најратобороније на паркету. Ипак, Бросе је и у трећој деоници притискао некако праве дугмиће на џојстику и то је Бросе водило на предност од 60:42.

Деловало је у тим моментима да је Звезда баш у лошој форми и да некако изгледа погубљено на паркету. То је показивао и семафор - 27 разлике је водио Бросе.

Можда је имала шансу Звезда и да проба да се врати и запрети, али када је Омић по правилу дао једно слободно бацање, те шансу одмах пале. Барем такве ситуације морају увек да се користе.

А када је и то проблем да се да, онда и не чуде порази оваквог типа. Звезда мора што пре да се тргне из ове апатије.

ЕВРОЛИГА: Бросе Баскет - Црвена звезда 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Дворана: Бросе Арена (5.841 гледалац)
Судије: Латишевс, Пастусијак, Кортес

БАМБЕРГ: Хекет 7, Хикмен 9, Рајт 21 (5/7 за три, 9 ск, 4 ас), Зисис 7 (6 ск), Николић 2, Штајгер 12, Митровић, Ло 1, Олинде 2, Рубит 10, Мусли 13 (13 ск), Радошевић 2.

ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 5, Лазић 11, Добрић, Фелдин 4, Јанковић 1, Рочести 11, Омић 7, Лесор 12 (6 ск), Енис 8, Јовановић, Бјелица 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар