EL: Zvezdu pregazio brzi voz iz Bamberga!

A pobegao joj je onaj važan evroligaški, jedan od retkih koji ide za TOP 8! Zvezda očajna u Bambergu – 24 razlike za deseti tim Bundeslige! Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u Bambergu 86:62, u meču 23. kola Evrolige.  Zvezda u nokautu! Ubedljiv poraz crveno-belih u Nemačkoj, u nastupu bez energije, snage, koncentracije. . .  

Košarka 23.02.2018 | 23:12
EL: Zvezdu pregazio brzi voz iz Bamberga!
Crveno-beli su očajno odigrali u Nemačkoj čime je produbljena kriza u igri srpskog šampiona koja traje već nekoliko nedelja.

Zvezda se dodatno udaljila od plej-ofa, sa skorom 9-13 je na tri pobede od osme pozicije, sedam kola pre kraja pa ima samo teoretske šanse da se nađe u nokaut fazi takmičenja. S druge strane, Bamberg se izjednačio sa crveno-belima sa po devet pobeda.

Bamberg je sjajno šutirao za tri poena (13/23), ali je nemački tim igrao izuzetno tečno pa je imao i 20 asistencija, te dominirao u skoku (38:25).

Srpski i regionalni šampion je dobro počeo meč, poveo 7:0, ali se Bamberg brzo vraća u egal trojkama Hikmena. Usledila je rezultatska klackalica i blaga prednost crveno-belih posle prvog kvartala (23:21).

Međutim, to je bilo sve što je Zvezda pokazala ovog petka u Bambergu. Već u drugoj čevrtini igrači Dušana Alimpijevića počinju da se muče u napadu, nije postojala ni odbrana, brzo su crveno-beli ušli i u faulove, a Bamberg pojačava ritam i postepeno dolazi do +10 na poluvremenu (46:36).

Odmor nije doneo poboljšanje u igri Zvezde, štaviše, usledio je još gori period u kojem su crveno-beli postigli samo devet poena, pa razigrani Bamberg šalje srpski tim u nokdaun i stiže do ogromnih +24 (69:45) pred poslednjih deset minuta.

Završni kvartal bio je samo formalnost, ali domaćin nije dozvolio Zvezdi da ublaži poraz. Naprotiv, Nemci su iskoristili ovaj meč da izleče frustracije iz brojnih poraza u poslednje vreme (15 u poslednjih 19 utakmica) pa su do kraja "gazili" crveno-bele do konačnih 86:62.

Domaćina je predvodio Dorel Rajt sa 21 poenom uz devet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Dejan Musli sa po 13 poena i skokova, Luka Štajger sa 12 i Avgustin Rubit sa deset poena.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Matijas Lesor sa 12 poena uz šest uhvaćenih lopti, dok su po 11 postigli Tejlor Ročesti i Branko Lazić.

Još jedan očajan meč imao je Džejms Feldin koji je pogodio samo jedan od devet šuteva iz igre (0/5 trojke).

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Unikahu 2. marta.

Crvena zvezda mts je u krizi.

Posle loših igara na turniru u Nišu, ekipa Dušana Alimpijevića odigrala je veoma bledo i u Nemačkoj, gde je samo petnaestak minuta bila ravnopravna tamošnjem šampionu, ali i trenutno desetoplasiranoj ekipi Bundeslige.

Sve ostalo bilo je jako, jako loše i za opomenu pred najvažnije bitke koje dolaze.

BAMBERG - ZVEZDA 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Bez ideje u napadu, snage i koncentracije u odbrani, srpski i regionalni prvak primio je u prve tri četvrtine više od 20 poena. Poslednja se igrala samo reda radi...

Lideri se nisu razigrali (Feldin šutirao iz igre 1/9), klupa nije pomogla, a Zvezda nije ostavila utisak ekipe koja je spremna da brzo popravi palu formu.

Bamberg je dobijao prostor da kažnjava Beograđane i to je uradio, pogodivši 14 trojki iz 24 pokušaja. Bivši igrač Igokee Dorel Rajt odigrao je sjajan meč i postigao 21 poen (5/7 za tri), uz devet skokova.

Željni ubedljive pobede u prvoj utakmici od odlaska Andree Trinkijerija, igrači Bamberga su rafalno upisali devetu pobedu, pre svega doprinosom četvorice "dvocifrenih", među kojima je bio i srpski centar Dejan Musli (13 poena, 13 skokova).

Njegov saigrač Luka Mitrović bio je u sastavu, ali nije zaigrao protiv svog bivšeg kluba, u čijem dresu ovog petka nisu bili Pero Antić i Nemanja Dangubić. Oni koji jesu obukli crveno-belo odigrali su jedan od najlošijih evroligaških mečeva Zvezde poslednjih godina.

Francuz Matijas Lesor postigao je 12 poena uz dve atraktivne rampe, Tejlor Ročesti je na kraju meča koliko-toliko ublažavao poraz sa svojih 11 poena, koliko je postigao i Branko Lazić, mahom u početku utakmice. To je, ukratko, bilo i sve dobro što je Zvezda uradila u večeri koju će pamtiti po ubedljivom porazu, 14. u Evroligi.

Posle povratka iz Nemačke, crveno-beli imaće nedelju dana za trening i rad do naredne utakmice, protiv Unikahe.

Nekako je Brose Bamberg vesnik loših stvari za Crvenu zvezdu. Na počektu sezone doneo je poraz crveno-belima koji je malo uzdrmao tim u stvaranju, a večeras je po drugi put uzeo meru Zvezdi i potvrdio da se tim Dušana Alimpijevića posle Kupa u Nišu nalazi u padu forme. Energetskom padu. I igračkom padu. U padu u svakom smislu.

Epilog - 86:62. Poraz od 24 poena razlike. Možda i najlošija partija Zvezde ove sezone. Najefikasniji igrač Zvezde bio je Matijas Lesor sa 12 poena, dok je kod Bamberga Dorel Rajt ubacio 21. 

Zvezda na ovoj utakmici nije mogla da računa na Pera Antića i Nemanju Dangubića zbog povreda. Ali, to svakako nije i ne sme da bude opravdanje crveno-belima da dođu do pobede koja bi ih približila na dve pobede zaostatka u odnosu na Makabi iz Tel Aviva koji se nalazi na osmoj poziciji.

Sa ovim porazom, te šanse su na sedam kola do kraja ligaškog dela baš u nivou teorije.

Ovaj duel bio je pokazatelj da su mnogi igrači u padu forme, da igraju dosta slabije, kao i ceo tim generalno. Mnogo je posla pred Alimpijevićem jer Zvezdi slede bitke u završnici ABA lige, a kada su se crveno-beli ovako proveli protiv tima koji je 10. na tabeli nemačkog šampionata...

Mnogo šta tu ne štima. Ali Zvezda i dalje ima vremena da ih ispravi dok ne bude kasno.

Prvo poluvreme nije bilo najbolje iz ugla Zvezde. Počeli su crveno-beli bolje, ali je Brose potom počeo malo po malo da preuzima inicijativu i da koševima mahom sa slobodnih bacanja pravi prednost.

Dobre poteze imali su Dilan Enis šutevima iz igre, kao i preko Branka Lazića, dok je Brose preko Rajtevih šuteva i dobre igre Dejana Muslija lako pravila prevlast.

Zvezda je Broseu pomogla i sa dosta izgubljenih lopti, a Brose je to nekako rutinski pretvarao u prednost, a nemački sastav nije sada u formi da može da kaže da mu cvetaju ruže. Posebno posle odlaska Andree Trinkijerija.

I takav Brose je bio dovoljno jak da ode na veliki odmor sa 10 poena prednosti (46:36).

Možda je i najbolji otpor pružao Lesor, delovao je nekako najratoboronije na parketu. Ipak, Brose je i u trećoj deonici pritiskao nekako prave dugmiće na džojstiku i to je Brose vodilo na prednost od 60:42.

Delovalo je u tim momentima da je Zvezda baš u lošoj formi i da nekako izgleda pogubljeno na parketu. To je pokazivao i semafor - 27 razlike je vodio Brose.

Možda je imala šansu Zvezda i da proba da se vrati i zapreti, ali kada je Omić po pravilu dao jedno slobodno bacanje, te šansu odmah pale. Barem takve situacije moraju uvek da se koriste.

A kada je i to problem da se da, onda i ne čude porazi ovakvog tipa. Zvezda mora što pre da se trgne iz ove apatije.

EVROLIGA: Brose Basket - Crvena zvezda 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Dvorana: Brose Arena (5.841 gledalac)
Sudije: Latiševs, Pastusijak, Kortes

BAMBERG: Heket 7, Hikmen 9, Rajt 21 (5/7 za tri, 9 sk, 4 as), Zisis 7 (6 sk), Nikolić 2, Štajger 12, Mitrović, Lo 1, Olinde 2, Rubit 10, Musli 13 (13 sk), Radošević 2.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 11, Dobrić, Feldin 4, Janković 1, Ročesti 11, Omić 7, Lesor 12 (6 sk), Enis 8, Jovanović, Bjelica 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar