Због снијега зову војску у помоћ

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић упутио је захтјев Министарству одбране БиХ за ангажовање припадника Оружаних снага из касарне "Адил Бешић" за помоћ у чишћењу снијега, чија је висина у петак ујутру у граду износила 82 центиметра.

Босна и Херцеговина 23.02.2018 | 18:45
Због снијега зову војску у помоћ
С обзиром на то да су расположива механизација и људство даноноћно на терену, Фазлић је затражио и ангажман припадника Оружаних снага, који ће са градским службама чистити пјешачке прилазе школским и здравственим установама, као и тротоаре у центру града.

Истовремено, премијер УСК Хусеин Рошић одржао је састанак с представницима Цивилне заштите УСК и општина у овом кантону, на којем је разматрана могућност проглашења стања природне несреће.

Истакнут је проблем огромних количина снијега, посебно на подручју Бихаћа и Цазина, гдје је сњежни прекривач виши од 80 центиметара.

"Снијег представља велики проблем. Закључили смо да градске власти у Бихаћу и Цазину треба да размотре могућност проглашења стања природне несреће, што би омогућило ангажирање додатних људских и техничких капацитета, па и евентуално ангажирање Оружаних снага у чишћењу и уклањању сњежних наноса", рекао је Рошић.

У међувремену, Министарство образовања, науке, културе и спорта УСК донијело је одлуку да се од понедјељка обустави наставни процес у свим основним и средњим школама на подручју овог кантона.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске због хладног арктичког ваздуха са сјевера, који се очекује наредних дана, апеловала је на надлежне институције у Српској да спремно дочекају овај хладни талас.

Из Републичке управе цивилне заштите апелују, прије свега, на службе за зимско одржавање путева, службе које се баве испоруком струје, воде, топлотне енергије потрошачима, хитне медицинске помоћи те грађане да спремно дочекају овај хладни талас.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, Републику Српску очекује постепен пораст сњежног покривача уз ледене дане.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Врховни Стозер

23.02.2018 18:30

Дје ти зивис,није ти ово ЈНА.Лопату у руке па сам цисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Не

24.02.2018 05:34

Ста је са Цивилном заститом.Јели обуцена.Ста је са фирмама.На крају и војска долази за помоц.

ОДГОВОРИТЕ