Нијемци виде двије Ангеле

Више од двије трећине Нијемаца сматра да је вријеме канцеларке Ангеле Меркел прошло, али истовремено је скоро исти број људи мишљења да је она добра канцеларка.

Свијет 23.02.2018 | 14:15
Нијемци виде двије Ангеле
Меркелова и даље ужива велику подршку грађана, мада их све више и збуњује поготово, када се ради о њеној избјегличкој политици и начину вођења земље, преноси Дојче веле.

Сваки пети Нијемац каже да су мирноћа и опуштеност канцеларкине јача страна, истовремено исто толико Нијемаца као највећи недостатак истичу њену неодлучност.

Сваки 10. Нијемац цијени њен углед у свијету, док 23 одсто грађана критикује њену склоност да чека да се проблеми ријеше сами од себе.

Нхемци заправо у једној особи виде двухе канцеларке, наводи се у прилогу ДW.

Нешто више од половине испитаника очекује да ће се актуелна шефица владе с тог положаја повући прије краја мандата 2021, али питање је шта је њен план и да ли чека прави тренутак за повлачење.

Ако ипак остане до краја мандата, по броју година на власти достићи ће досадашњег рекордера Хелмута Кола, канцелара и њеног политичког ментора.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Американац

23.02.2018 13:44

Такви политицај је мало у свету то се висе никад нерадза.Сваком је спремна помоци.За дозивотног канцелара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангела

23.02.2018 16:55

Шта направи од ЕУ ? Биједу !!! Ко це ово све да плати у €€€€€€€€€€€€€€€€€€€ ? Јос само Нобелову награду да ти уруце за поремецај Европски правила ! Сама да одлуцујес у ЕУ, е ту си се пресла. Господин Курз це ти показат правила игре, само настави тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемацка

23.02.2018 17:15

Политика највеци премецај ЕУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туш

23.02.2018 17:42

Двије трећине Нијемаца сматрају да је вријеме Ангеле Меркел прошло а приближно исти број мисли да је она добра канцеларка. Нијемаца има приближно четири трећине.

ОДГОВОРИТЕ