Nijemci vide dvije Angele

Više od dvije trećine Nijemaca smatra da je vrijeme kancelarke Angele Merkel prošlo, ali istovremeno je skoro isti broj ljudi mišljenja da je ona dobra kancelarka.

Svijet 23.02.2018 | 14:15
Nijemci vide dvije Angele
Merkelova i dalje uživa veliku podršku građana, mada ih sve više i zbunjuje pogotovo, kada se radi o njenoj izbjegličkoj politici i načinu vođenja zemlje, prenosi Dojče vele.

Svaki peti Nijemac kaže da su mirnoća i opuštenost kancelarkine jača strana, istovremeno isto toliko Nijemaca kao najveći nedostatak ističu njenu neodlučnost.

Svaki 10. Nijemac cijeni njen ugled u svijetu, dok 23 odsto građana kritikuje njenu sklonost da čeka da se problemi riješe sami od sebe.

Nhemci zapravo u jednoj osobi vide dvuhe kancelarke, navodi se u prilogu DW.

Nešto više od polovine ispitanika očekuje da će se aktuelna šefica vlade s tog položaja povući prije kraja mandata 2021, ali pitanje je šta je njen plan i da li čeka pravi trenutak za povlačenje.

Ako ipak ostane do kraja mandata, po broju godina na vlasti dostići će dosadašnjeg rekordera Helmuta Kola, kancelara i njenog političkog mentora.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Amerikanac

23.02.2018 13:44

Takvi politicaj je malo u svetu to se vise nikad neradza.Svakom je spremna pomoci.Za dozivotnog kancelara.

ODGOVORITE
Name

Angela

23.02.2018 16:55

Šta napravi od EU ? Bijedu !!! Ko ce ovo sve da plati u €€€€€€€€€€€€€€€€€€€ ? Jos samo Nobelovu nagradu da ti uruce za poremecaj Evropski pravila ! Sama da odlucujes u EU, e tu si se presla. Gospodin Kurz ce ti pokazat pravila igre, samo nastavi tako.

ODGOVORITE
Name

Njemacka

23.02.2018 17:15

Politika najveci premecaj EU !!!

ODGOVORITE
Name

Tuš

23.02.2018 17:42

Dvije trećine Nijemaca smatraju da je vrijeme Angele Merkel prošlo a približno isti broj misli da je ona dobra kancelarka. Nijemaca ima približno četiri trećine.

ODGOVORITE