ЕЛ: Повратак на побједнички колосјек - Звезда у Бамбергу!

Кошаркаши Црвене звезде мтс од 20 и 45 играју меч 23. кола Евролиге против Бамберга.  Због теорије, а пре свега - због себе! Звезда против Бросе Бамберга тражи дизање самопоуздања и то је сигурно највише што може да добије из овог меча.

Кошарка 23.02.2018 | 15:15
ЕЛ: Повратак на побједнички колосјек - Звезда у Бамбергу!
Дуел са шампионом Немачке је прилика да се црвено-бели врате у евролигашки ритам, јер ће у наредном периоду због „Фиба прозора" наредни меч у АБА лиги, где су на првом месту одиграти 5.марта у Лакташима.

Од повратка из Ниша, црвено-бели су тренирали у дворани „Александар Николић" а пред пут у Немачу тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић изнео је своја очекивања од гостовања екипи, која је пред ову утакмицу променила тренера, али и која је још у Београду показала да има велики квалитет: 

„После купа идемо даље, морамо да се тргнемо и да се вратимо на онај пут на коме смо били пре самог купа. Сама чињеница да нас очекује утакмица са Бамбергом је и мотив више, јер су нас победили су Београду у „Арени" и из тог разлога ћемо бити додатно мотивисани. Одласком тренера тринкијерија не верујем да ће се нешто пуно променити, утакмицу ће водити његов помоћник који их је и водио у претходном периоду док је тренер Тринкијери био на операцији. Очекујем сличну игру која их краси током у претходном перидоу, одлични индивидуалци на спољним линијама, пре свега Хекет, Хикмен... Одлична спољна линија и у њеном заустављању видим један од начина да дођемо до доброг резултата" рекао је тренер црвено-белих. 

Капитен Бранко Лазић истиче да очекује добру партију и победу црвено-белих у Немачкој. 

„Имали смо мало већу паузу у Евролиги, била је та пауза због националног купа, али смо имали пар дана да се припремимо за гостовање Бамбергу. Идемо тамо да одиграмо добро и желимо да забележимо победу. Они су нам дужници из првог дела сезоне, када су нас савладали у Београду, али на првом месту желимо да се вратмо на победнички колосек. Желимо да наставимо да пружамо добре партије у Европи, како би потпуно спремни дочекали наставак сезоне у АБА лиги." рекао је капитен Црвене звезде Бранко Лазић. 

Куп Радивоја Кораћа је иза Црвене звезде, успех није остварен, али сезона тече даље. Црвено-бели морају што пре да се тргну и да крену с победама јер их чекају такмичења која су још важнија клубу и екипи од Купа. Пре свега АБА лига која доноси пласман у Евролигу. Наравно, Звезда није изгубила шансу да се пласира у ТОП 8 Евролиге, а наредни противник јој је Бросе Бамберг у Немачкој (ТВ Спортклуб, 20.45).

Звезди Евролига није приоритетно такмичење, али ће тим Душана Алимпијевића играти за пролазак докле год постоји промил шансе. Зато овај меч може да буде веома битан по Звезду пре свега из психолошког угла. Евентуална добра игра и победа би пре свега донела психолошку ињекцију екипи, а то је важније и од 37.000 евра и од саме победе више на табели Евролиге.

Биће то уједно и шанса за Црвену звезду да се освети Бамбергу за пораз у првом делу сезоне који је прилично био неочекиван по црвено-беле и прилично им је засметао. Додатно ће помоћи црвено-белима то што је Бросе остао без тренера јер је Андреа Тринкијери добио отказ. Тим је преузео Илијас Канцурис и то би заиста могла да буде шанса Звезде у овој утакмици као и лоши резултати које је њен противник правио ове сезоне.

Бамберг се тренутно налази на 10. позицији у немачком шампионату са скором 11-10.

Занимљиво, Звезда је претходних година имала одличну подршку у Бамбергу и то јој је доносило велику снагу на тим утакмицама. Зато је управа Бросеа одлучила да не допусти навијачима Звезде да дођу на ову утакмицу и то тако што је вест окачила на званични сајт и јавила да не долази онај ко нема већ купљене карте. То ће бити минус за Звезду на овој утакмици.

Гледајући са здравственог плана можемо да очекујемо да ће сви играчи бити спремни, а да ће ван 12 вероватно остати Марко Кешељ и Никола Јовановић ако ћемо судити по саставу који је истрачао у финалу Купа. Мада, с обзиром на то како је Алимпијевић био незадовољан игром свог тима, можда дође до одређених ротација.

„После купа идемо даље, морамо да се тргнемо и да се вратимо на онај пут на коме смо били пре самог купа. Сама чињеница да нас очекује утакмица са Бамбергом је и мотив више, јер су нас победили су Београду у Арени и из тог разлога ћемо бити додатно мотивисани. Одласком тренера Тринкијерија не верујем да ће се нешто пуно променити, утакмицу ће водити његов помоћник који их је и водио у претходном периоду док је тренер Тринкијери био на операцији. Очекујем сличну игру која их краси током у претходном периоду, одлични индивидуалци на спољним линијама, пре свега Хекет, Хикмен... Одлична спољна линија и у њеном заустављању видим један од начина да дођемо до доброг резултата“, рекао је тренер црвено-белих Алимпијевић.

Код Бросеа су до сада највеће снаге у нападу биле Рики Хикман и Дорел Рајт са 11,5 поена, односно 11 поена по утакмици. Важна је игра и Рубита који је Звезди у Београду направио велике проблеме.

Када се гледају статистички параметри јасно је да Звезда има фине шансе да дође до победе. Црвено-бели имају већи број постигнутих поена по утакмици (79:75), скокова (33:32), асистенција (15,9:15,4), као и у украденим лоптама (6,5:4,6).

Шта о Звезди каже тренер Бросеа Илијас Канцурис?

“Играмо против тима који меша старије и млађе играче и игра с великим ентузијазмом. Све у свему, играју своје утакмице са великом енергијом. Морамо да будемо јако фокусирани, почевши од одбране.  Морамо да радимо мале ствари на обе стране терена како бисмо имали добру утакмицу пред нашом публиком”, рекао је Канцурис.

Можемо да кажемо да сат откуцава и да Звезда мора да добије овај меч како би могла да се нада теорији да ће стићи до 8. места и престићи Макаби Тел Авив који је био на скору од 12. победа пред ово коло. Бросе је два последња меча на свом паркету добио против Панатинаикоса и Жалгириса, док је Звезда забележила три узастопна пораза у гостима.

Реално, чак и поред евентуалне победе Звезда не би имала баш неке велике шансе за пласма међу најбољих осам. И зато ће јој игра на овој утакмици бити можда и важнија од резултата.

Шпански дерби у Евролиги игра се у Барселони где ће 'Блауграни' покушати да савладају екипу Реал Мадрида.

Да ли ће Кари Пешић после тријумфа у финалу Купа још једном сломити Краља?  

Два и по сата раније меч ће одиграт екипа Жалгирис ии Ефеса, Биће то окршај српских играча Василија Мицића и Владимира Штимца, Тим из Каунаса има прилику да против најслабијег тима Евролиге једном ногом крочи у ТОП 8.

Евролига – 23. коло:

четвртак:
ЦСКА – Басконија 93:86
Фенербахче – Милано 89:70
Олимпијакос – Валенсија 80:70
Уникаха – Макаби Тел Авив 83:69

петак:
18.00 Химки – ПАО
18.30 Ефес – Жалгирис
20.45 Бамберг – Црвена звезда
21.00 Барселона – Реал Мадрид

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар