За Српску штетно распакивање Дејтона

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у отвореном разговору за Вијести. ба упозорава да Милорад Додик први политичар из РС који је, залагањем за стварање трећег ентитета и потписивањем Прудског споразума, јасно изразио став да је спреман на распакивање Дејтонског споразума.

Република Српска 23.02.2018 | 11:34
За Српску штетно распакивање Дејтона
На питање да ли подршка за стварање трећег ентитета у БиХ значи да се Додик залаже за распакивање Дејтона, Бореновић одговара: 

- Да, овим се Додик индиректно залаже за распакивање Дејтона. Он је то први пут формално урадио потписивањем Прудског споразума. Додик је први политичар из РС који је потписивањем споразума јасно дао свој став да је спреман на распакивање Дејтона и да РС буде једна од три, четири или више јединица које ће бити слабије од онога што је данас РС. 

То је за нас потпуно неприхватљиво и против је интереса РС. Заиста ме чуди да СНСД и ХДЗ БиХ у интензивној комуникацији и сарадњи, против које немам ништа, нису ријешили кључно питање које зависи искључиво од њих - конститутивност Срба у кантонима у којима је ХДЗ на власти, чак заједно са СНСД-ом. СНСД је својим гласањем показао да је против Срба у ФБиХ, што је нонсенс, не само политички, него људски прије свега. 

Управо то показује стварну намјеру СНСД-а. Имам осјећај да је то нешто што већ дуго година назиремо. Можда је то није покушај распракивања Дејтона, него покушај прављења неких нових унутрашњих односа у БиХ у којима би РС изгубила свој титулар, те потенцијално у годинама иза тога вјероватно нико не би сносио одговорност за оно што је унутар РС чињено свих ових година.

Наводим примјер: ко сада одговара за криминал у бившој Југославији? Нико, јер те државе нема. Дакле, ради се вјероватно о врло опасним намјерама које добијају своје обрисе. Лажна политика декларативне заштите интереса РС, а све суштински радите против РС. Чак се иде толико далеко да се заговара нова организација и нови ентитети, што значи да ћете РС довести у пуно слабији положај него што је данас. 

Ми смо за пуно поштовање Дејтонског споразума, двоентитетско уређење, конститутивност три народа и  поштовање права осталих народа. Мислим да је то довољно широк простор да озбиљни, одговорни и рационални људи доносе одлуке и раде у интересу грађана БиХ. 

(Вијести)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Босњак

23.02.2018 10:40

Из супљег у празно, има ли ико осјецаја за потлацене раднике и њихове породице на овом Балкану, сви ср ухвате око безвезних ствари које отјерују инвеститоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.02.2018 16:53

Махаласу скромног знања, ...да имас имало памети знао би да не мозе бити "инвеститора" тамо гдје се позива на којекаква одцјепљења, референдуме идр....раднице незналицо...

Name

Хахаха ха ха ха ха ха

23.02.2018 10:52

Бореновићу,распаковао је њега криминал и корупција који царују Републиком Српском већ двадесет година.......зато те шупљаке просипај испод шатора гдје скиплкате полусвјет који за вас гласа....... дабогда се ово све распаковало па га нико никад не могао спаковати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Примитивци

23.02.2018 12:46

Они су примитивци којима је вазније да удовоље странцима не својим најближима јер странци штите њихов криминал који обављају за странце због ситне провизије. Само примитивци не знају кад је доста и на крају главом плате своју похлепу. Мислим да ће сви завршити као Гадафи и Хусен јер су им исти ментори.

Name

Ре

23.02.2018 12:57

добро да овај народ јос зиви,какви издајници и кримоси управљају са њом .

Name

лилy

23.02.2018 11:00

Само нас ти не брани..Осиједио си зивеци на народним јаслама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре паметници

23.02.2018 14:00

Ма де нас ти тако паметна брани, само тебе цекамо!!!!

Name

м

23.02.2018 11:09

Медједе брдски за Републику Српску је стетно кад ти зинес продана дусо.ниси ти радио дјабе на западу И сколово се.ниси ти ниста бољи од додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре М

23.02.2018 13:58

Ти си брдски медјед, а не Бореновиц, нити се цовјек икада сколовао на западу нити је икада радио на западу,срам те било медједу лазљиви. Не лупај глупости када не знас. Дрз’ се ти својих црвених па нецес јос дуго зивјети у РС

Name

Харе

23.02.2018 11:11

Додик ће РС довести до банкрота и тада ће бити цјеловита БиХ живи били па видјели,Миле дижи кредите сретно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре харе

23.02.2018 12:10

Харе таквих ко ти је мени стварно зао.Ти си ударен у мозак.Нема теби помоци.Цуј цјеловита?.па хајване једсн 23 године сви покусавају па немогу ни мрднит а ти се насо несто јављат. Иди цувај овце ту си нај бољи.

Name

Босњак Милорад

24.02.2018 16:55

Миле настави по плану, до потпуног колапса и нестанка,...пуну подрску имас,..легендо наса..

Name

Ђоко Папак

23.02.2018 11:19

За ПДП штетно што јој је на челу одбора у Рогатици Ђоко Папак.За кандидатуру Иванића штетно што га 60% чланова ПДП и 100% чланова СДС -а у Рогатици неће подржати док му је на челу одбора Ђоко Папак,то је отприлике 3000 гласова.Толико је фалило Тадићу прошли пут.Размислите господо.Ђоку Папка су СНСД-овци јефтино купили АЛИ БИ ВАС МОГАО СКУПО КОШТАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зевс

23.02.2018 11:28

Миле је Бог! Најспособнијих водја народа српског у овим турбулентним временима. Да није њега било у последњих ових година, сам бог зна ста би са нама, овакви какви смо, било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

23.02.2018 11:42

Тачно! Не играти се са дејтонским устројством БиХ, које је једино прихватљиво за РС. Кад су везали заставе и почели рат у Сијековцу, нека и сада буду заједно. Почели су рат, ми га желели нисмо. Издали су Југославију у којој смо сви имали иста права. Сад нека се глођу, мимо нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

23.02.2018 11:59

Занимљиво смијешна теорија. Југославија се распала одцјепљењем Словеније па Хрватске па тек онда Босне. Иначе су Срби уцествовали у свим ратовима тако да су муслимани најмање доприњели томе свему. Иначе Дејтон је пун рупа за зобилазење плаћања пореза.

Name

НН

23.02.2018 12:39

Дејтон није најбоље ријесење за БИХ, али гледајуци из неке друге преспективе највисе стети Србима. Пензије дупло мање и ако би требале да буду 3 пута веце. Фирме бјезе у ФБИХ, страна улагања 90% у ФБИХ, гдје пробадају банке и ко их колико толико спасава..али зато срби имају РС, Али и та це се РС морати кориговати прије уласка у ЕУ, милом или силом(санкцијама) Данас у болницама РС прије цес добити неку јос заразу него помоц..

Name

Исток

23.02.2018 12:08

Бореновићу, само настави да раскринкаваш издајнике и лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драга

23.02.2018 12:29

Сјецам се како су пљували по Дејтонском споразуму а Биљана Плавсиц је рекла :" Народе добар је Дејтон " а оно сви уааааааа ! Дејтон је једини спас за Србе са ове стране Дрине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

23.02.2018 13:45

Овако мој народе све добри коментари народ је добар само има пилитицке багре која не воли да се слазете да би могли красти зато сто вас цувају ТО МЕНИ ИЗГЛЕДА КО РЕКЕТ КОД КРИМИНАЛАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

23.02.2018 16:46

Не схатам оне који прижељкују распакивање Дејтона???БИХ је међународно призната 6 априла1992 и примљена у УН као таква без ентитетаДејтонским уговором или анекс 4 -устав бих-фино пише да се реорганизује у ФБИХ и РС и наставља своје постојање и остаје чланица УН.Било какво укидање Дејтона можесамо угасити РС И ФБИХ ал БИХ остаје да постојиОна може бити реорганизована на стотину начина ал остаје ко државаКога стварно интересује нек прочита Дејтонски споразум а не прича оно што је баби мило то јој се и снило.

ОДГОВОРИТЕ