Фераријев СФ71Х: "Машина" за дуго чекану титулу!

Екипа Формуле 1 Ферари представила је нови болид Формуле 1 за који верују да им може донети титулу после деценије чекања. "Лепо изгледа, а углавном када тако изгледа, има и лепу брзину", рекао је Раиконен.

Остали спортови 24.02.2018 | 11:30
Фераријев СФ71Х: "Машина" за дуго чекану титулу!
Ферари је представио нови болид којим ће се такмичити у предстојећој сезони Формуле 1. Реч је о аутомобилу са ознаком СФ71Х, за који верују да има снагу за освајање шампионске титуле после 10 година паузе.

Нови болид представили су возачи Ферарија Себатијан Фетел и Кими Раиконен, у седишту екипе у Маранелу у Италији.

Болид је задржао многе особине свог претходника, али су јасна побољшања у аеродинамици. Овогодишњи болид има и дуже међуосовинско растојање, врло уско тело и измењене су бочне димензије заједно са системом за хлађење.

Аутомобил је и нешто дужи од претходног, а у Ферарију су много радили током зиме како би избрисали грешке које су их скупо коштале у прошлогодишњем шампионату.

"Лепо изгледа, а углавном када тако изгледа, има и лепу брзину", рекао је Раиконен.

Предсезонска тестирања почињу наредне недеље у Монтмелу у Шпанији.

"Не можемо да дочекамо да изађемо на стазу да видимо какав је болид, како се понаша. Овај болид је корак напред у односу на прошлу годину",изјавио је четвороструки светски шампион Фетел, који је прошле сезоне победио у пет трка.

Сви овогодишњи болиди имају уграђен ореол, заштиту за возаче.

"Прошле године смо пробали да возимо са ореолом и није велика разлика. Навикнеш се на то. Сада је ореол дизајниран у болид и сигурно је да ће бити мање видљив него прошле године, када је био монтиран", рекао је Раиконен.

Ферари се такмичио у свакој сезони Формуле 1, али је та екипа упозорила да би могла да напусти шампионат ако не буде задовољна предложеним променама, које би требало да ступе на снагу 2021. године.

Кими Раиконен је и последњи шампион Ферарија, а титулу је освојио 2007. године, док је италијански тим последњу титулу у конкуренцији конструктора освојио годину дана касније.

Такмичење у новој сезони Формуле 1 почиње 25. марта трком за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар