ЗОИ: Лијепа Рускиња мора да врати олимпијску медаљу!

Анастазија Бризгалова остала је без бронзаног одличја на ЗОИ у Пјонгчангу због свог супруга са којим се такмичила у миксу у карлингу.

Остали спортови 24.02.2018 | 10:30
ЗОИ: Лијепа Рускиња мора да врати олимпијску медаљу!
Анастазија Бризгалова, која је првукла велику пажњу јавности својим атрактивним изгледом на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, враћа се у Русију без освојене медаље у карлингу.

Она је са супругом Александром Крушелницким освојила бронзу у миксу у карлингу, али је потврђено да је њена "јача половина" користила недозвољена средства, па ми је одличје одузето.

Крушелницки је признао је да је прекршио допинг правила, јер је био позитиван на забрањену супстанцу мелдонијум након што је освојио бронзу у мешовитом дублу са Анастасијом Бризгаловом.

Суд за спортску арбитражу саопштио је да је руски такмичар у карлингу одустао од саслушања и да је прихватио казну, односно привремену суспензију.

И пре званичног саопштења Суда за спортску арбитражу, руска карлинг федерација је навела да је Крушелнитскиј одлучио да врати медаљу јер је веровао да нема шансе да добије случај.

Крушелницки је био међу 168 руских такмичара којима је Међународни олимпијски комитет дозволио да се такмиче у Пјонгчангу, али не под заставом матичне државе него олимпијским обележјима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар