Медији о нападу на Амбасаду

Непозната особа бацила је пола сата послије поноћи експлозивну направу испред објекта Амбасаде САД-а у Подгорици, а затим је извршила самоубиство. Како је саопштено из Управе полиције, највјероватније је у питању бомба кашикара. О овом догађају данас извјештавају и најпознатији свјетски медији.

Свијет 22.02.2018 | 09:35
Медији о нападу на Амбасаду
Тхе Неw YоркТимес преноси саопштење подсекретара Стате Департмента Стевеа Голдстеина који је казао да су очевици видјели човјека како баца бомбу преко зида Амбасаде, Голдстеин је додао и да су безбједносни званичници Амбасаде претражили терен и да нису пронађене друге експлозивне направе, а да зграда није оштећена у нападу.

ББЦ такођер извјештава о нападу на Амбасаду у Црној Гори наводећи да је напад извршио неидентификовани нападач. Према писању ББЦ-ја, бачени уређај вјероватно је ручна бомба.

ЦНН пише да је човјек извршио самоубиство након што је бацао бомбу на америчку амбасаду у Црној Гори. ЦНН такођер преноси изјаву Стевеа Голдстеина који је казао да су очевици видјели човјека како баца направу преко зида Амбасаде те да су безбједносни званичници Амбасаде претражили терен и да нису нађене друге експлозивне.

Тхе Wасхингтон Пост своје читаоце информисао је о нападу на Амбасаду преносећи изјаве званичника у којима се каже да раде с полицијом да идентификују нападача и да раде интерно како би потврдили да је особље сигурно.

Идентитет нападача који је синоћ бацио експлозивну направу на Амбасаду Сједињених Америчких Држава у Подгорици још увијек није познат. Дио црногорске пријестолнице и даље је блокиран због активности полиције.

Информацију о нападу потврдила је Влада Црне Горе.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ди

22.02.2018 09:24

Српска цаст ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.02.2018 10:09

Треба имати муда па напасти на САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

22.02.2018 10:34

Да није Додиков хуманитарац недај Бозе....

ОДГОВОРИТЕ