Mediji o napadu na Ambasadu

Nepoznata osoba bacila je pola sata poslije ponoći eksplozivnu napravu ispred objekta Ambasade SAD-a u Podgorici, a zatim je izvršila samoubistvo. Kako je saopšteno iz Uprave policije, najvjerovatnije je u pitanju bomba kašikara. O ovom događaju danas izvještavaju i najpoznatiji svjetski mediji.

Svijet 22.02.2018 | 09:35
Mediji o napadu na Ambasadu
The New YorkTimes prenosi saopštenje podsekretara State Departmenta Stevea Goldsteina koji je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca bombu preko zida Ambasade, Goldstein je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu pronađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

BBC također izvještava o napadu na Ambasadu u Crnoj Gori navodeći da je napad izvršio neidentifikovani napadač. Prema pisanju BBC-ja, bačeni uređaj vjerovatno je ručna bomba.

CNN piše da je čovjek izvršio samoubistvo nakon što je bacao bombu na američku ambasadu u Crnoj Gori. CNN također prenosi izjavu Stevea Goldsteina koji je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca napravu preko zida Ambasade te da su bezbjednosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne.

The Washington Post svoje čitaoce informisao je o napadu na Ambasadu prenoseći izjave zvaničnika u kojima se kaže da rade s policijom da identifikuju napadača i da rade interno kako bi potvrdili da je osoblje sigurno.

Identitet napadača koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici još uvijek nije poznat. Dio crnogorske prijestolnice i dalje je blokiran zbog aktivnosti policije.

Informaciju o napadu potvrdila je Vlada Crne Gore.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Di

22.02.2018 09:24

Srpska cast ?

ODGOVORITE
Name

Mile

22.02.2018 10:09

Treba imati muda pa napasti na SAD.

ODGOVORITE
Name

TRN

22.02.2018 10:34

Da nije Dodikov humanitarac nedaj Boze....

ODGOVORITE