И данас бурно у Скупштини Српске

У наставку засједања Народне скупштине Републике Српске оштру дискусију посланика изазвао је Приједлог закона о гасу, односно питање посланика СНСД-а Вање Бајића да ли постоје тенденције да се гасни сектор пренесе на ниво БиХ, за шта је оптужио министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирка Шаровића.

Република Српска 21.02.2018 | 21:33
И данас бурно у Скупштини Српске
БиХ ће имати додатне санкције у енергетској области, које ће забољети ентитете, јер они опструишу доношење законске регулативе о гасу, изјавио је генерални секретар Енергетске заједнице ЕУ Јанез Копача, кога је у Парламенту Српске цитирао посланик СНСД-а Вања Бајић.

“Свакодневно видимо да су притисци енергетске заједнице да се изврши пренос надлежности на БиХ, односно да се донесе закон на нивоу БиХ. Да ли је ово услов да министар Шаровић буде кандидат за двије функције и да би добио подршку странаца?”, пита посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Вања Бајић.

Ова Бајићева знатижеља поново је покренула посланичку расправу о патриотама и издајицама Републике Српске.

Посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Чавић сматра да није поштено говорити о часном човјеку који није присутан, а који би могао да одговори на компетентан начин.

И опозиција је била знатижељна са питањима упућеним владајућој структури.

“Зашто не причате о фантомској фирми `Гас Републике Српске`? Шта је са пројектом јужни ток? Гдје је то предузеће? Шта ви радите са институцијама Републике Српске?”, низао је питања посланик Адам Шукало.

Републици Српској је потребан Закон о гасу, једном од важних енергената и фактора који утиче на геостратешку политику у свијету, посебно на Балкану – сложили су се и посланици позиције и опозиције у Парламенту Српске.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар