I danas burno u Skupštini Srpske

U nastavku zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske oštru diskusiju poslanika izazvao je Prijedlog zakona o gasu, odnosno pitanje poslanika SNSD-a Vanje Bajića da li postoje tendencije da se gasni sektor prenese na nivo BiH, za šta je optužio ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirka Šarovića.

Republika Srpska 21.02.2018 | 21:33
I danas burno u Skupštini Srpske
BiH će imati dodatne sankcije u energetskoj oblasti, koje će zaboljeti entitete, jer oni opstruišu donošenje zakonske regulative o gasu, izjavio je generalni sekretar Energetske zajednice EU Janez Kopača, koga je u Parlamentu Srpske citirao poslanik SNSD-a Vanja Bajić.

“Svakodnevno vidimo da su pritisci energetske zajednice da se izvrši prenos nadležnosti na BiH, odnosno da se donese zakon na nivou BiH. Da li je ovo uslov da ministar Šarović bude kandidat za dvije funkcije i da bi dobio podršku stranaca?”, pita poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vanja Bajić.

Ova Bajićeva znatiželja ponovo je pokrenula poslaničku raspravu o patriotama i izdajicama Republike Srpske.

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić smatra da nije pošteno govoriti o časnom čovjeku koji nije prisutan, a koji bi mogao da odgovori na kompetentan način.

I opozicija je bila znatiželjna sa pitanjima upućenim vladajućoj strukturi.

“Zašto ne pričate o fantomskoj firmi `Gas Republike Srpske`? Šta je sa projektom južni tok? Gdje je to preduzeće? Šta vi radite sa institucijama Republike Srpske?”, nizao je pitanja poslanik Adam Šukalo.

Republici Srpskoj je potreban Zakon o gasu, jednom od važnih energenata i faktora koji utiče na geostratešku politiku u svijetu, posebno na Balkanu – složili su se i poslanici pozicije i opozicije u Parlamentu Srpske.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar