УЕФА од власти БиХ тражи истрагу

Европска фудбалска федерација (УЕФА) затражила је од власти у Босни и Херцеговини провјеру шест фудбалских утакмица одиграних у БиХ због сумњи да су биле намјештене, сазнаје Вечерњи лист. Потврдио је то неименовани функционер из Фудбалског савеза БиХ.

Босна и Херцеговина 21.02.2018 | 11:13
УЕФА од власти БиХ тражи истрагу
Овај је захтјев достављен посредством ЕВРОПОЛ-а те је прослијеђен полицијским тијелима, но није извјесно како ће доћи до опипљивих налаза.

Наиме, током прошле године за шест утакмица одиграних у Премијер лиги, али и нижим лигашким натјецањима, с подручја Азије уплаћени су велики износи новца и за врло чудне кладионичарске комбинације.

Угрожавање истраге

У неколико случајева радило се и о драматичним преокретима утакмице, а највећи коефицијенти код кладионичарских парова управо су они који се односе на резултат на полувремену односно крају утакмице “из двице у кеца”, што може за само један пар износити и више од 30.

Из УЕФА-е  нису потврдили, али ни демантовали наводе о постојању нове истраге.

(Вечерњи)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Па

21.02.2018 10:30

Хахаха. Борба за кладионицу а не за спорт и поштену спортску борбу. Е нек су их олешили с овим видом преваре с слажем. Ваљда је свима јасно да је кладионица у све умјешала прсте и чим њу неко заскочи дај провјера и завјера а они кад намјештају и хапају све је у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ро

21.02.2018 11:29

Треба забранити иначе бављење у европским такмичењима БиХ јер се мешетари у свим спортовима.Избацити из свих спортова наредних 5 год.и престати финансирати јер паре иду у дзепове спортских моћника а спонзори перу паре преко клубова.СИПА то добро зна али се не упушта у истраге јер ће их довести до ВРХА.Само забрана је ријешење.

Name

ре ро

21.02.2018 19:49

Нису ни у Србији сјајни!

Name

Цовица

21.02.2018 22:23

Испитати... Он је добитник на херцеговачка кладионама.

Name

Ре Ро

21.02.2018 11:52

Ма каква забрана ако знас ко узима паре иди свједоци ти....

ОДГОВОРИТЕ