UEFA od vlasti BiH traži istragu

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zatražila je od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest fudbalskih utakmica odigranih u BiH zbog sumnji da su bile namještene, saznaje Večernji list. Potvrdio je to neimenovani funkcioner iz Fudbalskog saveza BiH.

Bosna i Hercegovina 21.02.2018 | 11:13
UEFA od vlasti BiH traži istragu
Ovaj je zahtjev dostavljen posredstvom EVROPOL-a te je proslijeđen policijskim tijelima, no nije izvjesno kako će doći do opipljivih nalaza.

Naime, tokom prošle godine za šest utakmica odigranih u Premijer ligi, ali i nižim ligaškim natjecanjima, s područja Azije uplaćeni su veliki iznosi novca i za vrlo čudne kladioničarske kombinacije.

Ugrožavanje istrage

U nekoliko slučajeva radilo se i o dramatičnim preokretima utakmice, a najveći koeficijenti kod kladioničarskih parova upravo su oni koji se odnose na rezultat na poluvremenu odnosno kraju utakmice “iz dvice u keca”, što može za samo jedan par iznositi i više od 30.

Iz UEFA-e  nisu potvrdili, ali ni demantovali navode o postojanju nove istrage.

(Večernji)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Па

21.02.2018 10:30

Хахаха. Борба за кладионицу а не за спорт и поштену спортску борбу. Е нек су их олешили с овим видом преваре с слажем. Ваљда је свима јасно да је кладионица у све умјешала прсте и чим њу неко заскочи дај провјера и завјера а они кад намјештају и хапају све је у реду.

ODGOVORITE
Name

ro

21.02.2018 11:29

Treba zabraniti inače bavljenje u evropskim takmičenjima BiH jer se mešetari u svim sportovima.Izbaciti iz svih sportova narednih 5 god.i prestati finansirati jer pare idu u dzepove sportskih moćnika a sponzori peru pare preko klubova.SIPA to dobro zna ali se ne upušta u istrage jer će ih dovesti do VRHA.Samo zabrana je riješenje.

Name

re ro

21.02.2018 19:49

Nisu ni u Srbiji sjajni!

Name

Covica

21.02.2018 22:23

Ispitati... On je dobitnik na hercegovačka kladionama.

Name

Re Ro

21.02.2018 11:52

Ma kakva zabrana ako znas ko uzima pare idi svjedoci ti....

ODGOVORITE