ЛЕ - Ђукић: На побједу! Биће голова у Чешкој!

Ђукић у Чешку повео новог голмана, у авиону и тројица опорављених: Хоће ли Вулићевић добити трку с временом? Црно-бели отпутовали на реванш са Плзењом, вечерас ће се знати да ли могу да рачунају на све играче.  Поруке тренера Партизана пред гостовање Викторији Плзењ. . .

Фудбал 21.02.2018 | 21:45
ЛЕ - Ђукић: На побједу! Биће голова у Чешкој!
Дан пре утакмице против Викторије Плзењ, Мирослав Ђукић размишља о кадровским проблемима, борби клуба да опорави Мирослава Вулићевића и више од свега - о својој игри.

"Свесни смо да ћемо у Плзењу морати да играмо офанзивно од почетка, да ћемо морати да дамо гол који нам је потребан, као и да ћемо морати да будемо чврсти у одбрани".

С обзиром на београдских 1:1, чешком тиму одговара и реми без голова...

"Они имају опције да им одговара 0:0, али офанзивна су екипа, нападачка и то ће бити отворена утакмица и сигурно ће бити голова. Они су офанзивна екипа која напада са много играча. Тако су навикли и мислим да неће пуно мењати, да неће шпекулисати, већ ће покушати тамо да победе пред публиком, као и ми. Биће отворен меч и неће бити калкулисања".

Да ли ће Тавамба играти сам у нападу или са Ожеговићем?

"Видећемо, имамо још данашњи тренинг. Нећемо много калкулисати, хоћемо да будемо Партизан, да идемо на победу и нећемо пред овако важну утакмицу да мењамо. Нисмо екипа која ће ићи са отвореним 'капијама', која ће заборавити одбрану, већ из ње могамо да тражимо победу. Из те дисциплине да је тражимо и да играмо са менталитетом и намером".

Фудбалери Партизана су мотивисани и расположени...

"Они знају да је ово битна утакмица за нас све, за наше каријере и сигурно да ће дати све од себе и да ће играти максимално".

Упитан за проблеме у одбрани због повреде Вулићевића и црвеног картона Митровића, Ђукић одговара...

"Не знамо једино Вулетову ситуацију, видећемо како еволуира данас на тренингу. Остојић се опоравио, Здјелар такође, Ожег такође и то су добре вести за нас".

Црно-бели не би имали ништа против и да постигну гол у финишу...

"Не бисмо баш да толико чекамо, пуно се преживљава на клупи, па је боље да то решимо мало раније".

У Партизану размишљају и о пеналима.

"Јуче смо их спремали, Маре је бранио...", насмејао се Ђукић.

Сви су у авиону, остаје дилема ко ће на терен.

Тројица играча око који се минулих дана водила полемика хоће ли успети да се опораве од повреда нашла су место на коначном списку Партизана за реванш шеснеаестине финала Лиге Европе. У питању су штопер Бојан Остојић, везиста Саша Здјелар и нападач Огњен Ожеговић, ван конкуренције за први окршај са Плзењом, а јутрос одморни и свежи на аеродрому „Никола Тесла“. Заједно са остатком црно-беле експедиције одлетели су за Праг, одакле ће аутобусом продужити до града у коме их у четвртак (19.00) чека трећи такмичарски меч пролећне сезоне (први сусрет 1:1). 

Питање је да ли ће сва тројица бити промовисана у стартере, а још већа дилема је хоће ли играти Мирослав Вулићевић. Капитен је пошао на пут, међутим, због јаке дисторзије скочног зглоба, зарађене на гостовању у Лучанима, неизвесно је да ли ће моћи да се стави на располагање Мирославу Ђукићу. Како су нам рекли у Партизану, Вулићевић није тренирао од утамице против Младости,  вечерас ће покушати, ако издржи тест на „Досан арени“ заузеће позицију десног бека. 

Стручни штаб црно-белих је за Чешку повео 21 играча. Међу њима је, премијерно са првим тимом, 19-годишњи голман Александар Поповић, јесенас уступљен Телеоптику. Од фудбалера лиценцираних за Лигу Европе, у Београду су остали Милан Митровић (суспендован за реванш са Плзењом), Страхиња Бошњак, Небојша Косовић и Ђорђе Јовановић.

СПИСАК ФУДБАЛЕРА ПАРТИЗАНА ЗА РЕВАНШ СА ПЛЗЕЊОМ

Голмани: Владимир Стојковић, Марко Јовичић, Александар Поповић;

Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Немања Р. Милетић, Бојан Остојић, Светозар Марковић, Немања Г. Милетић, Немања Антонов, Слободан Урошевић;

Везисти: Марко Јевтовић, Милан Радин, Саша Здјелар, Данило Пантић, Зоран Тошић, Марко Јанковић, Саша Илић, Сејдуба Сума;

Нападачи: Леандре Тавамба, Огњен Ожеговић и Ђорђе Ивановић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар