LE - Đukić: Na pobjedu! Biće golova u Češkoj!

Đukić u Češku poveo novog golmana, u avionu i trojica oporavljenih: Hoće li Vulićević dobiti trku s vremenom? Crno-beli otputovali na revanš sa Plzenjom, večeras će se znati da li mogu da računaju na sve igrače.  Poruke trenera Partizana pred gostovanje Viktoriji Plzenj. . .

Fudbal 21.02.2018 | 21:45
LE - Đukić: Na pobjedu! Biće golova u Češkoj!
Dan pre utakmice protiv Viktorije Plzenj, Miroslav Đukić razmišlja o kadrovskim problemima, borbi kluba da oporavi Miroslava Vulićevića i više od svega - o svojoj igri.

"Svesni smo da ćemo u Plzenju morati da igramo ofanzivno od početka, da ćemo morati da damo gol koji nam je potreban, kao i da ćemo morati da budemo čvrsti u odbrani".

S obzirom na beogradskih 1:1, češkom timu odgovara i remi bez golova...

"Oni imaju opcije da im odgovara 0:0, ali ofanzivna su ekipa, napadačka i to će biti otvorena utakmica i sigurno će biti golova. Oni su ofanzivna ekipa koja napada sa mnogo igrača. Tako su navikli i mislim da neće puno menjati, da neće špekulisati, već će pokušati tamo da pobede pred publikom, kao i mi. Biće otvoren meč i neće biti kalkulisanja".

Da li će Tavamba igrati sam u napadu ili sa Ožegovićem?

"Videćemo, imamo još današnji trening. Nećemo mnogo kalkulisati, hoćemo da budemo Partizan, da idemo na pobedu i nećemo pred ovako važnu utakmicu da menjamo. Nismo ekipa koja će ići sa otvorenim 'kapijama', koja će zaboraviti odbranu, već iz nje mogamo da tražimo pobedu. Iz te discipline da je tražimo i da igramo sa mentalitetom i namerom".

Fudbaleri Partizana su motivisani i raspoloženi...

"Oni znaju da je ovo bitna utakmica za nas sve, za naše karijere i sigurno da će dati sve od sebe i da će igrati maksimalno".

Upitan za probleme u odbrani zbog povrede Vulićevića i crvenog kartona Mitrovića, Đukić odgovara...

"Ne znamo jedino Vuletovu situaciju, videćemo kako evoluira danas na treningu. Ostojić se oporavio, Zdjelar takođe, Ožeg takođe i to su dobre vesti za nas".

Crno-beli ne bi imali ništa protiv i da postignu gol u finišu...

"Ne bismo baš da toliko čekamo, puno se preživljava na klupi, pa je bolje da to rešimo malo ranije".

U Partizanu razmišljaju i o penalima.

"Juče smo ih spremali, Mare je branio...", nasmejao se Đukić.

Svi su u avionu, ostaje dilema ko će na teren.

Trojica igrača oko koji se minulih dana vodila polemika hoće li uspeti da se oporave od povreda našla su mesto na konačnom spisku Partizana za revanš šesneaestine finala Lige Evrope. U pitanju su štoper Bojan Ostojić, vezista Saša Zdjelar i napadač Ognjen Ožegović, van konkurencije za prvi okršaj sa Plzenjom, a jutros odmorni i sveži na aerodromu „Nikola Tesla“. Zajedno sa ostatkom crno-bele ekspedicije odleteli su za Prag, odakle će autobusom produžiti do grada u kome ih u četvrtak (19.00) čeka treći takmičarski meč prolećne sezone (prvi susret 1:1). 

Pitanje je da li će sva trojica biti promovisana u startere, a još veća dilema je hoće li igrati Miroslav Vulićević. Kapiten je pošao na put, međutim, zbog jake distorzije skočnog zgloba, zarađene na gostovanju u Lučanima, neizvesno je da li će moći da se stavi na raspolaganje Miroslavu Đukiću. Kako su nam rekli u Partizanu, Vulićević nije trenirao od utamice protiv Mladosti,  večeras će pokušati, ako izdrži test na „Dosan areni“ zauzeće poziciju desnog beka. 

Stručni štab crno-belih je za Češku poveo 21 igrača. Među njima je, premijerno sa prvim timom, 19-godišnji golman Aleksandar Popović, jesenas ustupljen Teleoptiku. Od fudbalera licenciranih za Ligu Evrope, u Beogradu su ostali Milan Mitrović (suspendovan za revanš sa Plzenjom), Strahinja Bošnjak, Nebojša Kosović i Đorđe Jovanović.

SPISAK FUDBALERA PARTIZANA ZA REVANŠ SA PLZENJOM

Golmani: Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Aleksandar Popović;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Nemanja R. Miletić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Nemanja G. Miletić, Nemanja Antonov, Slobodan Urošević;

Vezisti: Marko Jevtović, Milan Radin, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Zoran Tošić, Marko Janković, Saša Ilić, Sejduba Suma;

Napadači: Leandre Tavamba, Ognjen Ožegović i Đorđe Ivanović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar