Радукић главни фаворит власти

Главни ревизор јавног сектора Републике Српске и његов замјеник вјероватно ће бити изабрани на сједници Народне скупштине која је у току.

Република Српска 21.02.2018 | 09:34
Радукић главни  фаворит власти
Скупштинска комисија интервјулисала је у понедјељак поподне све кандидате, али их још није рангирала јер су поједини чланови комисије тражили додатно вријеме прије него што се одлуче.

Чланови комисије за избор требало би још једном да се састану и утврде ранг - листу кандидата, коју потом шаљу предсједнику Српске Милораду Додику. Уколико Додик на вријеме предложи кандидате за главног ревизора и за замјеника, постоји могућност да их Парламент Српске потврди на посљедњој тачки дневног реда – избор и именовања.

Додик не мора да се придржава ранг-листе већ може да предложи било кога с ње.

- Општи је утисак да је највише знања на интервјуу показао Драган Кулина из Источног Сарајева, чија пријава на јавни конкурс је првобитно била одбачена, јер није имао држављанство БиХ и Српске, него БиХ и Федерације. Комисија је накнадно промијенила одлуку и узела и његову пријаву у разматрање. Међутим, највећи фаворит власти за новог ревизора је актуелни в. д. Јово Радукић, а за његовог замјеника Божана Трнинић, обоје блиски СНСД – каже извор „ЕуроБлица“.

Радукић се налази на челу главног ревизора јавног сектора Републике Српске у својству вршиоца дужности. На то мјесто је дошао након оставке, коју је под притиском власти поднио тадашњи главни ревизор Душко Шњегота. Радукић је на мјесто в.д. главног ревизора дошао из Министарства финанасија, гдје је био један од главних сарадника Зорана Тегелтије.

Занимљиво је да је и претходни ревизор такође дошао из Тегелтијиног кабинета и да је до разлаза дошло када је прошле године утврдио и обзнанио да се у буџету Српске налази мањак већи за 130 милиона марака него је то приказала влада, односно министарство финансија.

Главна служба за ревизију јавноог сектора по закону треба да буде независна и професионална у свом раду, што је на примјеру Шњеготе се показало да она то није и тешко да ће бити и у наредном периоду јер се на њено чело стављају блиски и одани људи појединцима из власти.

Поред Јова Радукића, кандидати за главнго ревизора су и:

- Драган Кулина, Источна Илиџа, дипломирани економиста, запослен у Централној банци БиХ као економски истраживач – експерт.

- Драган Јовић, Бањалука, дипломирани економиста, запослен у Централној банци БиХ као самостални стручни сарадник за економска истраживања.

-Бојан Ћурић, Бијељина, запослен у Главној служби за ревизију јавног сектора Републике Српске канцеларија Бијељина на позицији ревизора.

- Раде Кукић, Бањалука, дипломирани економиста, запослен у Главној служби за ревизију јавног сектора Републике Српске на пословима ревизора.

- Љиљана Форца, Бањалука, дипломирани економиста, запослена у Главној служби за ревизију јавног сектора Републике Српске на пословима ревизора.

- Божана Трнинић, Бањалука, дипломирани економиста, запослена у Предузећу за поштански саобраћај а.д. Бањалука на позицији извршног директора за економске и рачуноводствене послове.

(БН/Блиц)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Диего

21.02.2018 09:19

Фаца све говори, доведен да затаска милокрадов криминал. Ако је ово ревизор и ја сам Петар пан, могу да летим. Залосно колико је снсд са бандасенком огрезао у криминал..

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

21.02.2018 09:35

РАДОВИЋА И ТРНИНИЦ ПОСТАВИ МИЛЕ ИМАЈУ ВЕЛИКО ИСКУДТВО У КРИМИНАЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

21.02.2018 09:40

Кад смо Новоматицов и Салцбуршки протекторат! Гори смо постали од бечких коњушара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО фон РАДУКИЋ

21.02.2018 11:04

Мора бити главни Ревизор је се доказао Додику и Ариу Ливнеу,вец девет година пере новац за Аустријски Фашистички концерн Новоматиц Адмирал. ЈОВО фон РАДУКИЋ је учествовао у регистрацији фирми НОВО РС доо и РСА Гаминг доо,а које је основао Милорад Додик,Владимир Делић и његов УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД, Новоматиц Адмирал,Слависа Кокеза и наравно преподобни Арие Ливне. Примарна дјелатност НОВО РС доо и РСА Гаминг доо је прање новца нарко картела из Јужне Африке и Јужне Америке јер је Новоматиц Адмирал основн новцем баш ових нарко картела. Прљави новац у НОВО РС доо и РСА Гаминг доо стиже из Србије од тамошњих сестринских фирми НОВО ИНВЕСТМЕНТ доо и АДМИРА доо. ЈОВО фон РАДУКИЋ већ девет година има дивну сурадњу са овим фирмама и њиховим олеменитим активностима па је тако постао близак Милораду Додику јер Додик има свој проценат у овим фирмама 20% . Додик и Арие Ливне су ЈОВУ фон РАДУКИЋА поставили на мјесто главног Ревизора Републике Српске због истраге о прању новаца и сад ће нападати тужилаштво да је то атак на главног Ревизора РС као и на саму Републику Српску и напаћени Српски народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

21.02.2018 14:02

А ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС ЛТД и ВД ХОЛДИНГС ЛТД?

Name

Хонг Конг

21.02.2018 14:03

Шта ли ради НОВО ИНВЕСТМЕНТ ЛТД из Хонг Конга?

Name

БРАТСТВО Суботица

21.02.2018 14:06

Владимир Делић и његов Униброс Стеел су нешто најбоље што се Српском народу десило у посљедњих 200 година, ми из БРАТСТВА то најбоље знамо!

Name

Судија Моника Ковачевић

21.02.2018 14:36

Ма Јово немој се сикирати знаш да ћу ја,ако дође стани пани,унистити доказе о регистрацији,а ако буде потребно запалицемо архив Основног Суда као ономад кад смо уништили доказа против нашег вође Милорада Додика. Него Јово води ти рацуна о БИНГУ у Србији и рећи Игору Радукићу да отвори четворе очи!

Name

Јаков Вилијамс

21.02.2018 18:16

Ми смо из Вилијамс кладионица морали Јови Радукићу дати милион марака да Додик дозволи нас рад у Републици Српској,а новац нисмо уплатили у буџет Републике Српске него смо Јови Радукићу дали кеш да однесе Додику.

Name

Балави Јово Радукић

21.02.2018 11:16

Перач Новоматицовог новца и новца Слободарске Партије Аустрије која подржава Милорада Додика постављен на мјесто главног Ревизора Републике Српске? Будућност нам је јасна као дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Додик

21.02.2018 11:20

Од сад ће сваки напад на Јову Радукића бити окатактерисан као напад на Републику Српску и њене институције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ари Ливне

21.02.2018 11:22

Ко напада главног Ревизора Републике Српске је издајник Српског народа и Српских интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

21.02.2018 11:28

Онај или они који нападају главног Ревизора Републике Српске Јову Радукића су плаћеници: Масона,Ватикана,Сороша,Бжржинског,ЦИА,Језуита,СДА, Међународне заједнице,Америке и многих других организација које су против препостеног предсједника Републике Српске Милорад Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос Чубриловић - ЧУБРИ

21.02.2018 11:46

Новоматиц Адмирал је створио нашег Јову Радукића. Тек сада ћемо радити прави посао,поставит ћемо Новоматицове апарате у све институције Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБАН БЛАГОЈЕВИЋ

21.02.2018 16:26

Благо чубрију па свашта зна!

Name

Јанковић - Хотел Босна

21.02.2018 11:53

Честитам Јови Радукићу....сад ћемо прање новца кроз игре на срећу повећати за дупло......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Радојчић градонацелник

21.02.2018 12:06

Баш смо пре неки дан имали кружок са Аустријанцима из Новоматица у Хотелу Босна и они су одушевљени постављењем Јове Радукића на мјесто главног Ревизора Републике Српске. Јово Радукићу пуно су те поздравили!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.02.2018 12:39

Каква власт такав и кандидат. Обичан полтрон и послушник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РСА Гаминг доо

21.02.2018 13:15

Поздрав за нашег главног перача новца и нашег заштитника Јову Радукића од Дејана Којића,оца Ненада Којића и стрије Предрага Којића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ништа ново

21.02.2018 13:58

Па тај мали Дејан Којић се са тим јавно хвали тако да ниси ништа ново открио

Name

Ново РС доо

21.02.2018 13:18

Поздрав од Трифковића из ПДП-а и цијелог руководства Ново РС доо и да нам проценат од прања новца буде још већи!!!!

ОДГОВОРИТЕ