Radukić glavni favorit vlasti

Glavni revizor javnog sektora Republike Srpske i njegov zamjenik vjerovatno će biti izabrani na sjednici Narodne skupštine koja je u toku.

Republika Srpska 21.02.2018 | 09:34
Radukić glavni  favorit vlasti
Skupštinska komisija intervjulisala je u ponedjeljak popodne sve kandidate, ali ih još nije rangirala jer su pojedini članovi komisije tražili dodatno vrijeme prije nego što se odluče.

Članovi komisije za izbor trebalo bi još jednom da se sastanu i utvrde rang - listu kandidata, koju potom šalju predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku. Ukoliko Dodik na vrijeme predloži kandidate za glavnog revizora i za zamjenika, postoji mogućnost da ih Parlament Srpske potvrdi na posljednjoj tački dnevnog reda – izbor i imenovanja.

Dodik ne mora da se pridržava rang-liste već može da predloži bilo koga s nje.

- Opšti je utisak da je najviše znanja na intervjuu pokazao Dragan Kulina iz Istočnog Sarajeva, čija prijava na javni konkurs je prvobitno bila odbačena, jer nije imao državljanstvo BiH i Srpske, nego BiH i Federacije. Komisija je naknadno promijenila odluku i uzela i njegovu prijavu u razmatranje. Međutim, najveći favorit vlasti za novog revizora je aktuelni v. d. Jovo Radukić, a za njegovog zamjenika Božana Trninić, oboje bliski SNSD – kaže izvor „EuroBlica“.

Radukić se nalazi na čelu glavnog revizora javnog sektora Republike Srpske u svojstvu vršioca dužnosti. Na to mjesto je došao nakon ostavke, koju je pod pritiskom vlasti podnio tadašnji glavni revizor Duško Šnjegota. Radukić je na mjesto v.d. glavnog revizora došao iz Ministarstva finanasija, gdje je bio jedan od glavnih saradnika Zorana Tegeltije.

Zanimljivo je da je i prethodni revizor takođe došao iz Tegeltijinog kabineta i da je do razlaza došlo kada je prošle godine utvrdio i obznanio da se u budžetu Srpske nalazi manjak veći za 130 miliona maraka nego je to prikazala vlada, odnosno ministarstvo finansija.

Glavna služba za reviziju javnoog sektora po zakonu treba da bude nezavisna i profesionalna u svom radu, što je na primjeru Šnjegote se pokazalo da ona to nije i teško da će biti i u narednom periodu jer se na njeno čelo stavljaju bliski i odani ljudi pojedincima iz vlasti.

Pored Jova Radukića, kandidati za glavngo revizora su i:

- Dragan Kulina, Istočna Ilidža, diplomirani ekonomista, zaposlen u Centralnoj banci BiH kao ekonomski istraživač – ekspert.

- Dragan Jović, Banjaluka, diplomirani ekonomista, zaposlen u Centralnoj banci BiH kao samostalni stručni saradnik za ekonomska istraživanja.

-Bojan Ćurić, Bijeljina, zaposlen u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske kancelarija Bijeljina na poziciji revizora.

- Rade Kukić, Banjaluka, diplomirani ekonomista, zaposlen u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske na poslovima revizora.

- Ljiljana Forca, Banjaluka, diplomirani ekonomista, zaposlena u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske na poslovima revizora.

- Božana Trninić, Banjaluka, diplomirani ekonomista, zaposlena u Preduzeću za poštanski saobraćaj a.d. Banjaluka na poziciji izvršnog direktora za ekonomske i računovodstvene poslove.

(BN/Blic)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Diego

21.02.2018 09:19

Faca sve govori, doveden da zataska milokradov kriminal. Ako je ovo revizor i ja sam Petar pan, mogu da letim. Zalosno koliko je snsd sa bandasenkom ogrezao u kriminal..

ODGOVORITE
Name

O

21.02.2018 09:35

RADOVIĆA I TRNINIC POSTAVI MILE IMAJU VELIKO ISKUDTVO U KRIMINALU.

ODGOVORITE
Name

Piksi

21.02.2018 09:40

Kad smo Novomaticov i Salcburški protektorat! Gori smo postali od bečkih konjušara.

ODGOVORITE
Name

JOVO fon RADUKIĆ

21.02.2018 11:04

Mora biti glavni Revizor je se dokazao Dodiku i Ariu Livneu,vec devet godina pere novac za Austrijski Fašistički koncern Novomatic Admiral. JOVO fon RADUKIĆ je učestvovao u registraciji firmi NOVO RS doo i RSA Gaming doo,a koje je osnovao Milorad Dodik,Vladimir Delić i njegov UNIBROS STEEL LTD, Novomatic Admiral,Slavisa Kokeza i naravno prepodobni Arie Livne. Primarna djelatnost NOVO RS doo i RSA Gaming doo je pranje novca narko kartela iz Južne Afrike i Južne Amerike jer je Novomatic Admiral osnovn novcem baš ovih narko kartela. Prljavi novac u NOVO RS doo i RSA Gaming doo stiže iz Srbije od tamošnjih sestrinskih firmi NOVO INVESTMENT doo i ADMIRA doo. JOVO fon RADUKIĆ već devet godina ima divnu suradnju sa ovim firmama i njihovim olemenitim aktivnostima pa je tako postao blizak Miloradu Dodiku jer Dodik ima svoj procenat u ovim firmama 20% . Dodik i Arie Livne su JOVU fon RADUKIĆA postavili na mjesto glavnog Revizora Republike Srpske zbog istrage o pranju novaca i sad će napadati tužilaštvo da je to atak na glavnog Revizora RS kao i na samu Republiku Srpsku i napaćeni Srpski narod!

ODGOVORITE
Name

?

21.02.2018 14:02

A PANAMA CARGO LINES LTD i VD HOLDINGS LTD?

Name

Hong Kong

21.02.2018 14:03

Šta li radi NOVO INVESTMENT LTD iz Hong Konga?

Name

BRATSTVO Subotica

21.02.2018 14:06

Vladimir Delić i njegov Unibros Steel su nešto najbolje što se Srpskom narodu desilo u posljednjih 200 godina, mi iz BRATSTVA to najbolje znamo!

Name

Sudija Monika Kovačević

21.02.2018 14:36

Ma Jovo nemoj se sikirati znaš da ću ja,ako dođe stani pani,unistiti dokaze o registraciji,a ako bude potrebno zapalicemo arhiv Osnovnog Suda kao onomad kad smo uništili dokaza protiv našeg vođe Milorada Dodika. Nego Jovo vodi ti racuna o BINGU u Srbiji i reći Igoru Radukiću da otvori četvore oči!

Name

Jakov Vilijams

21.02.2018 18:16

Mi smo iz Vilijams kladionica morali Jovi Radukiću dati milion maraka da Dodik dozvoli nas rad u Republici Srpskoj,a novac nismo uplatili u budžet Republike Srpske nego smo Jovi Radukiću dali keš da odnese Dodiku.

Name

Balavi Jovo Radukić

21.02.2018 11:16

Perač Novomaticovog novca i novca Slobodarske Partije Austrije koja podržava Milorada Dodika postavljen na mjesto glavnog Revizora Republike Srpske? Budućnost nam je jasna kao dan!

ODGOVORITE
Name

Milorad Dodik

21.02.2018 11:20

Od sad će svaki napad na Jovu Radukića biti okatakterisan kao napad na Republiku Srpsku i njene institucije!

ODGOVORITE
Name

Ari Livne

21.02.2018 11:22

Ko napada glavnog Revizora Republike Srpske je izdajnik Srpskog naroda i Srpskih interesa.

ODGOVORITE
Name

SNSD

21.02.2018 11:28

Onaj ili oni koji napadaju glavnog Revizora Republike Srpske Jovu Radukića su plaćenici: Masona,Vatikana,Soroša,Bžržinskog,CIA,Jezuita,SDA, Međunarodne zajednice,Amerike i mnogih drugih organizacija koje su protiv prepostenog predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika!

ODGOVORITE
Name

Milos Čubrilović - ČUBRI

21.02.2018 11:46

Novomatic Admiral je stvorio našeg Jovu Radukića. Tek sada ćemo raditi pravi posao,postavit ćemo Novomaticove aparate u sve institucije Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

BOBAN BLAGOJEVIĆ

21.02.2018 16:26

Blago čubriju pa svašta zna!

Name

Janković - Hotel Bosna

21.02.2018 11:53

Čestitam Jovi Radukiću....sad ćemo pranje novca kroz igre na sreću povećati za duplo......

ODGOVORITE
Name

Igor Radojčić gradonacelnik

21.02.2018 12:06

Baš smo pre neki dan imali kružok sa Austrijancima iz Novomatica u Hotelu Bosna i oni su oduševljeni postavljenjem Jove Radukića na mjesto glavnog Revizora Republike Srpske. Jovo Radukiću puno su te pozdravili!!!

ODGOVORITE
Name

Borac

21.02.2018 12:39

Kakva vlast takav i kandidat. Običan poltron i poslušnik.

ODGOVORITE
Name

RSA Gaming doo

21.02.2018 13:15

Pozdrav za našeg glavnog perača novca i našeg zaštitnika Jovu Radukića od Dejana Kojića,oca Nenada Kojića i strije Predraga Kojića!

ODGOVORITE
Name

ništa novo

21.02.2018 13:58

Pa taj mali Dejan Kojić se sa tim javno hvali tako da nisi ništa novo otkrio

Name

Novo RS doo

21.02.2018 13:18

Pozdrav od Trifkovića iz PDP-a i cijelog rukovodstva Novo RS doo i da nam procenat od pranja novca bude još veći!!!!

ODGOVORITE