Нато: Треба смирити тензије

Чланице НАТО савеза ће настојати да сарађују са Русијом у подручју Арктика, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Свијет 21.02.2018 | 08:02
Нато: Треба смирити тензије
Он је на питање новинара магазина "Спољна политика" о томе да ли НАТО треба да се супротстави војном развоју Русије у подручју Арктика рекао да постоје тензије на сјеверу, али да постоји потреба за смањењем тензија и грађењу сарадње коју је Алијанса изградила током неколико деценија.

"Чак и током Хладног рата, били смо свједоци сарадње НАТО савеза и Совјетског Савеза на сјеверу, тако да треба да будемо присутни, али на пропорционалан, одбрамбени начин", изјавио је Столтенберг, пренио је ТАСС.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мир

21.02.2018 08:00

Па логично јер ту су Русија и САД само на 3,7км удаљени али ту се неће нападат јер би ту био директни окршај у који американци не смеју да уђу а они би хтели да ЕУ гурну да гину уз НАТО против Русије а они би са једно двије дивизије плаћеника помагали-гурни лудог швабу да га масакрира Рус и трећи пут.Мислим да луђег народа од њемачког нема на планети ако то дозволи сад јер га нико не напада и у рат га шаље онај ко му сигурно пријатељ није.

ОДГОВОРИТЕ